دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1398 - 09:14
ویترین کتاب/ 28

نامه‌نگاری دو اندیشمند در پاسخ به سؤال «از غرب چه مانده است؟»

کتاب کوچک «از غرب چه مانده است؟» نامه‌نگاری‌های میان دو تن از بزرگ‌ترین روشنفکران و صاحب نظران غربی درباره آنچه در جهان غرب می‌گذرد، است.
کد خبر : 468763
14574.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کتاب «از غرب چه مانده است؟» اثری است از «رژی دبره» و «رنو ژیرار» به ترجمه عبدالحسین نیک‌گهر از سوی انتشارات هرمس منتشر شده است.


«رژی دبره» نویسنده، فیلسوف، عضو آکادمی گنکور، موسس و مدیر کایه دو مدیولوژی و مولف کتاب‌های متعددی در زمینه‌های گوناگون است و «رنو ژایر» روزنامه نگار، جستارنویس و یکی از باتجربه‌ترین خبرنگاران جنگی در فرانسه است. همچنین استاد استراتژی در مدرسه علوم سیاسی پاریس و مولف آثار متعددی درباره خاورمیانه و هنر جنگ نامتقارن است.


این کتاب کوچک در قالب نامه‌نگاری‌های میان دو تن از بزرگ‌ترین روشنفکران و صاحب نظران عصر حاضر به بررسی آن چه در غرب در جریان است می‌پردازد و با مطرح کردن پرسش‌هایی خواننده را به اندیشیدن و پاسخ طلبی فرامی‌خواند. اثر حاضر به دنبال گفتگوی حضوری ناتمام میان دبره و ژیرار شکل گرفته و توجه خود را بر نقاط ضعف و قوت غرب و آن چه که آن را به سمت انحطاط پیش می‌برد معطوف کرده است.


عبدالحسین نیک‌گهر مترجم کتاب در ابتدای این کتاب درباره چگونگی تألیف کتاب آورده است: «کتاب با یادآوری ملاقات تصادفی دو مؤلف در فرودگاه رواسی_شارل دوگل پاریس و گفتگوی ناتمامش در انتظار نوبت پرواز و پرسشِ در هوا معلق مانده «به راستی غرب یعنی چه؟» آغاز می‌شود. دو مؤلف به کمک استدلالی فشرده در قالب مکاتبه، هر یک به سبک خاص خود پرسش‌هایی مطرح می‌کنند و پاسخ‌هایی می‌دهند که خواننده را به اندیشیدن دعوت می‌کند».


«از غرب چه مانده است؟» به شیوه داستان‌های فلسفی به آنچه به اصطلاح انحطاط غرب گفته می‌شود می‌پردازد. گوناگونی تجربه‌ها و دیدگاه‌های دو مولف و همگرایی و واگرایی میان آن‌ها این کتاب کوچک را به سنتزی درخشان و هیجان‌انگیز از مهم‌ترین مسائل آینده‌مان بدل کرده است.
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «همه دولت‌ها بیرون از مرزهایشان منافع حیاتی خودشان را دنبال می‌کنند. مثلاً چین که مواد اولیه لازم را برای توسعه‌اش ندارد (تا حدودی مثل ژاپن قبل از جنگ) و همه تلاشش را صرف تامین و ذخیره‌سازی این مواد از دو نیم کره زمین می‌کند. بدون دقت و ظرافت زیاد. آن را خودخواهی لعنتی بنامیم. رازی نیست که بر کسی پوشیده باشد. اما تنها غرب این استعداد را دارد که منافع خاص خودش (آزادی، بالندگی، توسعه) را به عنوان منافع عام بشری معرفی و نمایندگی کند. نماد جغرافیایی این تقارن مقر سازمان ملل متحد در نیویورک است. سازمان پر جاذبه «وجدان عمومی» در قلب یگانه ابر قدرت جای دارد».


کتاب «از غرب چه مانده است؟» در 114 صفحه با قیمت 18 هزار تومان از سوی انتشارات هرمس منتشر شده است. 


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب