12 اولویت مهم آموزش و پرورش به استانها ابلاغ شده است/ درآمد آموزش و پرورش از محل 5 درصد عوارض شهرداریها افزایش یافت
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مجتبی زینیوند صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه قانون شوراهای آموزش و پرورش ظرفیت خوبی را برای تعالی امر تربیت در کشور فراهم کرده است، گفت: اولین رویکرد آموزش و پرورش ایجاد و اصلاح ساختار تشکیلات اداری دفتر شوراها بود که با همکاری سازمان امور استخدامی موفق به انجام آن شدیم.
وی گفت: دومین رویکرد آموزش و پرورش اثربخشی و استیفای حقوق شوراهای آموزش و پرورش از سایر دستگاهها بود. در محور اول تدوین آییننامهها و دستورالعملها و در محور دوم تعیین تکلیف و رفع موارد اختلافی با سایر دستگاهها در دستور کار قرار گرفت.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به عنوان مثال در بحث عوارض صدور پروانه ساختمانی سهمی برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده بود که تاکنون محل اختلاف بود ولی با پیگیریهای انجام شده، وزارت کشور دستورالعمل لازم را به تمام شهرداریهای کشور صادر کرد.
زینیوند با بیان اینکه در سال گذشته موفق به فعال کردن جلسات شورای آموزش و پرورش شدیم، افزود: سال گذشته در ۶۷۹ شهرستان و در تمامی استانها جلسات این شورا برگزار شد تعداد جلسات 6 هزار و 257 جلسه بود.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: ۱۲ اولویت برای سال ۹۸ در نظر گرفته شده است تا در سال جاری به انجام برسد. این 12 اولویت به استانها ابلاغ میشود تا در هر جلسه شورای آموزش و پرورش یک موضوع اولویتدار در دستور کار این جلسات قرار بگیرد و الزام ایجاد کردیم موردی که قابل تحقق نبوده و مسئول پیگیری و زمان اجرا و دیگر ملزومات نباشد، مصوب نشود و برای ایجاد ضمانت اجرا، حتماً مصوبه شورای آموزش و پرورش به امضای عالیترین مقام شورا در منطقه رسیده و ابلاغ شود.
وی با اشاره به میزان و تعداد مصوبات استانها و مناطق گفت: در کل 29 هزار و 779 مصوبه به تصویب شوراهای آموزش و پرورش شهرستانها و استانها رسد که 25 هزار و 454 مصوبه یعنی حدود ۸۶ درصد آن اجرا شده است. از مجموع این مصوبات ۲۲ درصد آموزشی، ۲۰ درصد پرورشی، ۴۳ درصد پشتیبانی و اداری و مالی، ۴ درصد پژوهشی و ۱۱ درصد سایر موارد بوده است.
زینیوند ادامه داد: در ضمن امسال برای انتقال تجربیات استانها و شهرستانها به دیگر مناطق، مصوبات شوراهای آموزش و پرورش در قالب یک جلد کتاب تدوین شد که در اختیار تمام شوراها در سراسر کشور قرار گیرد تا استانها در مقایسه خود و دیگران حرکت رو به رشدی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه کلیه درآمدهای حاصل از قوانین درآمدی شوراهای آموزش و پرورش به حساب خزانه واریز میشود و سپس به خود آن مناطق و استانها اختصاص داده شده و هیچ مبلغی در سازمان هزینه نمی شود، گفت: در میزان درآمدهای حاصل از بندهای درآمدی خوشبختانه با ۲۷ درصد افزایش از یکهزار و 150 میلیارد تومان در سال ۹۶ به یکهزار و 400 میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیدیم.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اظهار کرد: به دلیل عدم اهتمام شهرداریها در دریافت و پرداخت 5 درصد عوارض شهری به حساب آموزش و پرورش و اختلاف نظر موجود، نقص بسیار مهمی وجود داشت. با پیگیری انجام شده، خوشبختانه این موارد رفع شده و با افزایش ۳۲ درصدی از مبلغ ۷۳ میلیارد و ۷۶۰ میلیون تومان در سال ۹۶ به عدد ۹۷ میلیارد و ۹۷۲ میلیون تومان در سال 97 افزایش درآمد داشتیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص ماده ۱۸ قانون که به احداث فضای آموزشی در شهرکهای مسکونی و مناطق انبوهساز اشاره دارد، گفت: در طول یکسال گذشته، علیرغم مقاومت وزارت مسکن در زمان وزیر قبلی، در ساخت مدارس در این مناطق رشد ۸۹ درصدی داشتیم. هرچند هنوز این مشکل به طور کامل حل نشده و پیگیر اختصاص فضای آموزشی لازم در مناطق مسکونی جدیدالاحداث هستیم. در استان تهران بیشترین مشکل کمبود فضای آموزشی در منطقه ۲۲ شهر تهران وجود دارد.
زینیوند در پایان با اشاره به ارزیابی عملکرد صورت گرفته از شوراهای آموزش و پرورش استانها و نتایج این ارزیابیها گفت: امسال در شاخص تحقق درآمدهای حاصل از اجرای قانون شوراهای آموزش و پرورش، استان آذربایجان غربی و شهرستانهای استان تهران، در شاخص سیاستگذاری و برنامهریزی استانهای همدان و خراسان رضوی و در شاخص عملکرد دبیرخانهای استانهای ایلام و اردبیل رتبههای برتر را کسب کردند.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/