30 درصد جمعیت کشور فشار خون دارند/ ۳ درصد تولید ناخالص ملی صرف درمان بیماریهای غیرواگیر میشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رئیسی در آئین تقدیر از دست اندرکاران بسیج ملی کنترل فشار خون در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی کشور، گفت: این کمپین که به پیشنهاد و طراحی وزیر بهداشت صورت گرفت، برگ زرینی دیگری را در کارنامه نظام سلامت کشور ثبت کرد.
وی سخنان خود را با اهمیت درمان بیماریهای غیرواگیر آغاز کرد و افزود: سالانه بالغ بر ۳۰۰ هزار مرگ در کشور ما ناشی از بیماریهای غیرواگیر است که ۷۶ درصد کل مرگها را تشکیل می دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: چهار بیماری دیابت، سرطان، قلبی و عروقی و مزمن تنفسی ۸۲ درصد از ۳۰۰ هزار مرگ یعنی کل مرگهای غیرواگیر را به خود اختصاص دادهاند.
رئیسی بیان کرد: بر اساس آخرین بررسیهای سازمان بهداشت جهانی که دو ماه پیش صورت گرفته است ۳ درصد تولید ناخالص ملی کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم صرف درمان بیماریهای غیرواگیر میشود که بالغ بر ۴۵ هزار میلیارد تومان بار اقتصادی بیماریهای غیرواگیر است.
وی ادامه داد: ۱۵ درصد احتمال مرگها پیش از سن ۷۰ سالگی در کشور مربوط به همان چهار بیماری دیابت، سرطانها، قلبی و عروقی و مزمن تنفسی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: سازمان بهداشت جهانی ۸۵ مداخله مؤثر را فهرست کرده که از این بین ۱۶ مداخله بهعنوان مؤثرترین مداخلات نام برده شده که در بیماریهای غیرواگیر شامل مصرف دخانیات، الکل، تغذیه ناسالم و کم تحرکی است.
رئیسی گفت: ۳۰ درصد جمعیت کشور فشار خون دارند که این میزان در زنان ۲۸ درصد است و مرگ ۹۷ هزار نفر را رقم می زند.
وی در خصوص اهداف کلی بسیج ملی فشار خون نیز گفت: هدف کلی این بود که فشار خون۲۰ میلیون نفر طی مدت یکماه اندازهگیری شود که ۲ میلیون فشار خون بالا کشف کردیم و یک میلیون نفر را تحت درمان قرار دادیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ۱۴ هزار ایستگاه موقت و در مجموع ۴۰ هزار ایستگاه ثابت و موقت با ۴۸ هزار سنجشگر اقدام به ثبت فشار خون کردند.
رئیسی افزود: آخرین نتایج به دست آمده این بود که ۳۰ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۷۳۷ نفر فشار خونشان ثبت شد. ۱۵ میلیون و ۱۲ هزار و ۶۹۳ نفر فشارشان طبیعی بود. ۳ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۵۱۳ نفر فشار بالا داشتند. فشار خون یک میلیون و ۲۴۸ هزار و ۱۸ نفر قبلاً در سامانه های ما ثبت شده بود و بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار فشار خون جدید ثبت شد.
وی ادامه داد: بالغ بر ۸ میلیون نفر در این کمپین در معرض فشار خون سنجیده شدند که بسیار برای نظام سلامت مهم است. از این تعداد بالغ بر یک میلیون و ۳۲۳ هزار نفر دیابت و ۱۳۲ هزار نفر سابقه بیماری کلیوی داشتند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: در این کمپین هدف فقط گرفتن فشار خون افراد نبود. دانشگاههای علوم پزشکی باید این طرح را پیگیری کنند کما اینکه در حال پیگیری هستند و تا پایان سال با اعلام فراخوان، دوباره باید فشار خون این افراد را اندازهگیری کنند.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/