حاشیههای اولین همایش ملی «جامعه، منابع طبیعی، آب و محیط زیست؛ چالشها و راهکارها»
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، مراسم اولین همایش ملی «جامعه، منابع طبیعی، آب و محیط زیست؛ چالشها و راهکارها» با حضور مسئولانی از انجمن جامعه شناسی ایران، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و معاونت امور تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری و جمعی از اساتید و کارشناسان محیط زیست در سالن ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گفته محمد امین قانعی راد، رئیس انجمن جامعهشناسی، هدف از برگزاری این همایش ایجاد گفتوگوی ملی در بین نهادهای تاثیرگذار در منابع طبیعی، آب و محیط زیست و کارشناسان و جامعهشناسان است.
این در حالی است که در همایش امروز هر یک از مسئولان مربوطه پس از سخنرانی خود بدون لحظهای درنگ از سالن خارج میشدند و هیچ یک از مسئولان امر در هنگام سخنرانی کارشناسان و اساتید جامعهشناسی و محیط زیست در جلسه حضور نداشتند.
بر همین اساس هادی خانیکی نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و اعتراض کرد که هدف از برگزاری این جلسه، شنیدن مسائل جامعهشناسی زیستمحیطی از سوی مسئولان بود در حالی که به محض آغاز سخن این کارشناسان هیچ مسئولی در جمع حاضر نبود. هادی خانیکی در این باره همچنین گفت: «در سالهای دور وقتی برای اولین بار برای رونمایی از کتاب سبز لیبی به همراه بیش از دو هزار تن از افراد از سراسر جهان در لیبی حاضر شدم در این نشست پنج روزه، معمر قذافی شخصا دو روز کامل در نشستهای تخصصی معرفی کتاب حضور داشت و سخنان کارشناسان ارتباطات و بسیاری از متخصصان این حوزه را شنید.»
در همایش ملی جامعه، منابع طبیعی، آب و محیط زیست، برای هر یک از سخنرانان زمان مشخصی در نظر گرفته شده بود اما برخی از مسئولان دولتی بیش از زمان مشخص شده صحبت کردند و هنگامی که زمان سخنرانی نعمت الله فاضلی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی رسید مورد تذکر هیات رئیسه جلسه واقع شد. فاضلی با انتقاد از تذکر و اختصاص زمان محدود به سخنرانی وی گفت: متاسفانه مسئولانی که باید سخنان کارشناسان و متخصصان این حوزه را بشنوند پس از سخنرانی خود از جلسه خارج شدند و این درحالی است که به مسئولان 55 دقیقه زمان اختصاص دادند و به من کارشناس حتی 25 دقیقه نیز زمان سخنرانی نرسید چون من جزو مسئولان دولتی نیستم.
پیش از این رئیس انجمن جامعه شناسی ایران گفته بود: متاسفانه بر اثر فقدان تعامل با دانشگاهها و نبود نگرشهای فرابخشی، مشکلات و بحرانهای زیستمحیطی به ویژه بحران آب در کشور ایجاد شده است.
این همایش از مدتها پیش به صورت گسترده فراخوان و اعلام شده بود اما به گفته رئیس انجمن جامعهشناسی، مورد استقبال سازمانها و نهادهای مردمی و مدنی قرار نگرفت و مقالات به این همایش ارسال نشد. همچنین این همایش مورد توجه خبرنگاران و اصحاب رسانه نیز قرار نگرفت.
حتی محمدرضا خباز معاون سابق امور تقنینی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری نسبت به نبود تصویربردار و خبرنگار صدا و سیما در این جلسه انتقاد کرد و گفت: متاسفانه حتی تصویربرداری از رسانه ملی در این جلسه حضور ندارد تا دغدغهها و مسائل زیستمحیطی را در رسانه ملی منعکس کند.
انتهای پیام/