دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1398 - 09:56
در گزارش آنا بخوانید؛

پیداو پنهان «استیضاح زنگنه»؛ نمایندگانی که اعتقاد دارند لابی‌های سیاه به کمک وزیر نفت آمد

استیضاح وزیر نفت چند وقتی است که به‌طور جدی در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی رأی آورد، اما گویا عده‌ای با حمایت از زنگنه نمی‌خواهند این استیضاح به ثمر برسد و برخی از نمایندگان بهارستان هم اعتقاد دارند، لابی و امتیاز‌دهی وزیر نفت جلوی این کار را گرفته است.
کد خبر : 450953

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حوادث پس از 24 آبان ماه و تصمیم ناگهانی دولت برای افزایش قیمت بنزین بار دیگر نگاه‌ها را به سمت وزارت نفت و مشکلات این وزارتخانه معطوف کرد و سبب شد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ابتدای آذر طرح استیضاح بیژن نامدار زنگنه را پیگیری کنند.


این طرح استیضاح در فراکسیون نمایندگان ولایی با محورهای «علت حذف کارت سوخت و راه‌اندازی مجدد آن»، «افزایش قاچاق سوخت»، «ارائه اطلاعات غلط درباره افزایش قیمت بنزین»، «نبود صداقت درباره علت گران شدن نرخ بنزین»، «وجود دستگاه کارت‌خوان در دفتر وزارت نفت»، «ناکارآمدی در انعقاد قرارداد‌های میادین مشترک گازی و نفتی»، «اتخاذ برخی تصمیمات نادرست در واگذاری‌ها و همچنین عدم توجه به توسعه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و فرآورده‌های نفتی» کلید خورد و در همان روزهای ابتدایی نمایندگان زیادی پای نامه استیضاح را امضا کردند.



دوشنبه 18 آذر بود که کمیسیون انرژی مأمور رسیدگی به موضوع استیضاح شد و وزیر نفت را دعوت کرد تا درباره این موضوع و سؤال‌های نمایندگان بهارستان توضیح دهد.  اما گویا زنگنه نتوانست در آن جلسه نمایندگان استیضاح کننده را قانع کند، بنابراین تصمیم گرفت توضیحات بیشتر را روز استیضاح در صحن علنی مجلس به نمایندگان ارائه کند.


استیضاح غیرقانونی به صحن بهارستان نرفت


همزمان با طرح شدن استیضاح احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد باید کمیسیون انرژی  بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس گزارش استیضاح زنگنه را به هیئت رئیسه ارائه کند تا بعد از اعلام وصول آن، وزیر نفت در صحن علنی پارلمان برای ارائه توضیحات خود حضور یابد. ولی بعد از یک هفته هنوز گزارش استیضاح زنگنه در هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول نشد. این موضوع واکنش منفی بسیاری از نمایندگان مجلس را در پی داشت. البته دولتمردان از این موضوع خوشحال شدند.


در همین رابطه علی ربیعی، سخنگوی دولت هم در واکنش به پیگیری استیضاح زنگنه در حیاط دولت به خبرنگاران گفته بود،  استیضاح وزیر نفت را به مصلحت نمی‌داند و امیدوار است مجلس در خرد جمعی به این نتیجه برسد.



چنین صحبت‌هایی در دولت در حالی مطرح شد که هدایت‌الله خادمی به خبرنگار آنا گفت: «متأسفانه عده‌ای در مجلس زمین و زمان را به هم دوخته‌اند تا استیضاح زنگنه در هیئت رئیسه اعلام وصول نشود».


به گفته وی وزیر نفت چند هفته به کمیسیون انرژی مجلس آمده و به بهانه‌های مختلف از پاسخگویی طفره رفته و وقت‌کشی می‌کند.


زنگنه در کمیسیون انرژی محکوم شد


این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فشار به مجلس برای توقف طرح استیضاح زنگنه بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: «زنگنه نتوانست نمایندگان را در کمیسیون انرژی قانع کند و استیضاح رأی آورد و قرار بود به صحن مجلس بیاید اما هنوز خبری نیست».


خادمی با اشاره به اینکه مجلس نمی‌تواند یک طرح استیضاح را بدون در نظر گرفتن فشارها به نتیجه برساند، گفت: «برخی وزرای دیگر با همین آیین‌نامه در ۱۰ روز در صحن علنی مجلس استیضاح شدند، اما استیضاح زنگنه چند ماه است که امکان‌پذیر نیست».


نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: «برخی می‌گویند استیضاح وزیر نفت در شرایط کنونی به صلاح نیست؛ این افراد حتماً مصالحی دارند که استیضاح زنگنه را به صلاح نمی‌دانند. متأسفانه در همین دوره مجلس نمایندگانی به وزارت نفت رفتند و همه شنیدند که زنگنه در صحبت‌های خود گفت که چاره‌ای نداریم اگر نمایندگان را به وزارت نفت نبریم مفسده ایجاد می‌شود؛ این بدان معناست که اگر نماینده به مطالبه خود نرسد مفسده ایجاد می‌شود! این در حالی است که جوانان فراوانی در کشور بیکارند».


خادمی با تصریح اینکه افرادی که از زنگنه در مقابل استیضاح دفاع می‌کنند، به احتمال زیاد نمایندگانی هستند که شائبه رأی نیاوردن در دوره بعد مجلس را دارند و امیدوارند به وزارت نفت منتقل شوند، گفته است: «چهار سال است در کمیسیون انرژی هستم و وزرای زیادی طبق آیین‌نامه استیضاح شده‌اند، تنها وزیری که کاری به آیین‌نامه مجلس ندارد زنگنه است».


وی با بیان اینکه برخی نمایندگان برای زنگنه سینه چاک می‌کنند و به جای گوش کردن به صحبت‌های استیضاح‌کنندگان و پاسخ‌های وزیر، در دفاع از او دعوا می‌کنند، خاطرنشان کرده است: «هیئت رئیسه مجلس باید از کمیسیون انرژی درخواست کند طرح استیضاح زنگنه طبق قانون به آنان اعلام شود و معتقدم اگر روند به گونه‌ای پیش رود که زنگنه استیضاح نشود، میخی بر تابوت عملکرد مجلس دهم کوبیده خواهد شد».



آنچه گفتگوها به ذهن متبادر می‌کند این است که معامله‌گران وزارت نفت سعی دارند استیضاح زنگنه در صحن علنی مجلس را بلااثر کنند و در این راستا عده‌ای هم با شانتاژهای رسانه‌ای تلاش دارند وزیر نفت را از لبه پرتگاه استیضاح دور کنند.


لابی گسترده برای عدم استیضاح زنگنه


جبار کوچکی‌نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار به آنا، گفت: «استیضاح وزیر نفت از بحث‌های جدی مجلس  بود. شاید استیضاح‌های دیگر مانند وزیر آموزش و پرورش یا وزیر کشور در مجلس به حاشیه برود، اما به‌دلیل اینکه مشکلات زیادی در صنعت نفت کشور وجود دارد باید روند استیضاح زنگنه پیگیری می‌شد».


نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تأکید می‌کند: «استیضاح زنگنه می‌تواند بسیاری از لایه‌هایی که در بحث‌های اقتصادی که در بخش نفت و پالایش پنهان مانده را شفاف کند».


با این حال بعد از چند روز جلال میرزایی از اعضای فراکسیون امید به خبرنگار آنا گفت که به رغم اینکه استیضاح وزیر نفت در دستور کار کمیسیون انرژی نبوده، اما پیرامون آن گفتگوهایی صورت گرفت و اعضا به این نتیجه رسیدند که استیضاح وزیر نفت به صلاح نیست و امضاها را پس گرفتند، بنابراین استیضاح زنگنه منتفی است.


این ادعای جلال میرزایی اما واکنش احمد امیرآبادی فراهانی، نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی را در پی داشت. وی در توئیتی با تکذیب سخنان این عضو فراکسیون امید نوشت: «از قبل هم اعلام شده بود که استیضاح وزیر نفت در راستای مطالبه مردم با نظر فراکسیون نمایندگان ولایی و با خرد جمعی آغاز شده است. ادامه یا توقف آن هم به لحاظ مصالح کنونی کشور و با تشخیص اکثریت اعضای فراکسیون خواهد بود».



عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «اکثر اعضای فراکسیون استیضاح را امضا کرده‌اند و تاکنون کسی امضا را پس نگرفته است».


به‌نظر می‌رسد استیضاح زنگنه به کلاف سردرگرمی تبدیل شده است. از سویی برخی نمایندگان اعتقاد دارند لابی سنگین زنگنه سبب شده برخی از استیضاح منصرف شدند و از طرفی دیگر بعضی از نمایندگان می‌گویند هنوز استیضاح وزیر نفت برقرار است.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب