قدم به قدم با طرز تهیه فلافل خوشمزه و خانگی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کمتر کسی پیدا میشود که تابهحال فلافل نخورده باشد و طعم آن را نشناسد. یکی از مواردی که در پخت این غذا اهمیت زیادی دارد، این است که طعم ویژه فلافل به مقدار بسیار زیادی وابسته به نحوه پخت و آماده کردن آن است. قطعاً یکی از خوشمزهترین فلافل هایی که خوردهایم، فلافل هایی هستند که از مغازهها خریداری کردهایم که طعمی بسیار متفاوت نسبت به فلافل های خانگی دارند؛ اما یکی از موارد با اهمیت فلافل هایی که از مغازهها تهیه میکنیم، این است که معمولاً در فرآیند تهیه و پخت فلافل های موجود در فلافلی هل، بهداشت به درستی رعایت نمیشود و به همین دلیل اکثر افراد تمایل دارند تا بتوانند دستور پخت فلافل را یاد بگیرند و در خانه و بسیار بهداشتی آن را تهیه کنند. اگر قصد دارید تا در خانه و با مواد غذایی سالم و کاملاً بهداشتی فلافلی درست شبیه به آن چه که از مغازهها تهیه میکنید درست کنید، این مقاله را دنبال کنید.
فلافل متعلق به کجاست؟
با وجود آن که فلافل برگرفته از غذاهای ناحیه جنوبی ایران است، ریشه اصلی آن متعلق به کشور لبنان است. با این وجود طرز تهیه آن در لبنان و ایران تفاوت بسیار زیادی با هم دارند و بهروشهای متفاوتی تهیه میشوند. برای مثال برای پخت فلافل در لبنان از عدس، سیبزمینی و بادمجان هم استفاده میکنند. فلافل به دلیل اینکه بسیار سریع آماده میشود و طعم دلپذیر و ویژهای دارد، یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی حتی در کشورهایی مانند آمریکا است. یکی از علتهایی که افراد فلافل موجود در مغازهها را بیشتر از فلافل های خانگی دوست دارند، این است که فلافل بیرون چربتر و خوشمزهتر است. حال در این مقاله قصد داریم طرز تهیه فلافل را دقیقاً برابر با طعم فلافل موجود در فلافلی ها به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه فلافل رستورانی در خانه
نخود: دو لیوان
سیب زمینی: ۱ عدد
پودر زیره سبز: ۱ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه
پیاز: ۱ عدد
لیموی تازه، نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
نخودها را از دو روز قبل خیس کنید و به طور مداوم آب آنها را عوض کنید. این کار باعث میشود تا نفخ آن از بین برود. سپس نخودها را به همراه سیبزمینی در چرخ گوشت بریزید تا به خوبی چرخ شوند.
توجه کنید که زمانی که در حال چرخ کردن نخودها هستید، باید به مرور سیبزمینی را نیز به همراه نخودها چرخ کنید. سپس پیاز را چرخ کنید و آب آن را بگیرید. درآور پیاز را هم به مواد اضافه کنید و همه آنها را به خوبی و با چرخ گوشت و با دهانه تنگتر آن چرخ کنید تا مخلوطی چسبناک و یکنواخت به دست آید. برای اینکه فلافل کمی پف کند و خیلی صاف نباشد بکینگ پودر را به آن اضافه کنید.
در مرحله بعد باید لیموی تازه را به مواد خود اضافه کنید در صورت که لیموی تازه در اختیار نداشتید، میتوانید از آبلیمو هم استفاده کنید. توجه کنید که لیمو نقش کلیدی و بسیار مهمی در طعم فلافل دارد. یا این وجود مقدار لیمویی که به آن اضافه میکنید باید بهگونهای باشد که مواد ترش نشوند و صرفاً آن را مزه دار کند. در نهایت نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زیره را به مقدار کافی به مواد فلافل اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود. مواد به دست آمده تا این جای کار را به خوبی با دست ورز دهید. برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید و مواد به خوبی باهم مخلوط شوند و ادویهها به خورد مواد فلافل برود، بهتر است به مدت 5 دقیقه مواد را با دست ورز دهید. این کار سبب میشود ادویهها به خوبی در مواد پخش شده و در نهایت فلافل طعم بهتری داشته باشد.
بار دیگر مواد را در چرخ گوشت بریزید و با یکدیگر چرخ کنید. در این مرحله فرقی نمی کند که از کدام یک از دهانه های چرخ گوشت برای چرخ کردن مواد فلافل استفاده کنید اما بهتر است که از سری تنگ تر آن استفاده کنید.
نحوه سرخ کردن فلافل
در مرحله بعد، ماهی تابه را بر روی گاز قرار دهید. گاز را روشن کنید و به ماهی تابه روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا روغن به خوبی داغ شود تا ماهیتابه آماده سرخ کردن فلافل شود. اگر مواد را در روغن سرد بریزید، ممکن است وا برود و یا به خوبی باز نشود. پس بهتر است پس از آنکه روغن را درون ماهی تابه ریختید، تا 2 دقیقه صبر کنید و سپس مواد را درون آن بریزید.
اکنون وقت آن رسیده است تا با استفاده از دستگاه قالب زنی مخصوص فلافل که در طرح های مختلفی وجود دارد، ( می توانید این قالب ها را از فروشگاه های پلاسکو تهیه کنید) مواد فلافل را درون قالب بریزید و پس از قالب به خوبی پر از مواد شد، با استفاده از یک قاشق مواد را فشار دهید. اینکار کمک می کند تا زمانی که می خواهید مواد را از قالب به ماهی تابه انتقال دهید، مواد وا نرود و به خوبی در ماهی تابه قرار بگیرد.
پس از آن که یک طرف همه فلافل ها به خوبی سرخ شد، آن ها را وارونه کنید و برگردانید. اجازه دهید تا طرف دیگر فلافل ها نیز به خوبی سرخ شود. با توجه به روغن موجود در ماهی تابه و حرارت محیط، مدت زمان سرخ شدن فلافل ها می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی حدودا سرخ شدن فلافل ها 10 دقیقه طول می کشد. پس از آن که هر دو طرف فلافل ها سرخ شدند، آن ها را در ظرفی قرار دهید و روغن فلافل ها را بگیرید. گرفتن روغن فلافل کمک می کند تا فلافل ها ترد تر و برشته تر باقی بماند. اینکا را می توانید با استفاده از طوری های روغن گیر مخصوص، و یا ظرف های روغن گیر انجام دهید. در صورتی که این وسایل را در اختیار نداشتید، فلافل ها را بر روی دستمال کاغذی تمیز قرار دهید تا روغن آن ها جذب دستمال شود. اکنون فلافل خانگی و بهداشتی شما آماده است. می توانید به همراه سس مورد علاقه خود فلافل را میل کنید و از طعم لذت بخش و خوشمزه آن لذت ببرید.
مهم ترین راز فلافل های تهیه شده در فلافلی ها چیست؟
سیبزمینی راز خوشمزه فلافل های مغازههاست. شاید به نظر عجیب برسد اما استفاده از سیبزمینی در مواد فلافل معجزه میکند. فلافلی ها برای خوشطعمتر شدن فلافل از سیبزمینی استفاده میکنند؛ زیرا سیبزمینی باعث میشود تا فلافل ترد شود و تمام فلافل هایی که در تهیه آنها از سیبزمینی استفاده شده است طعمی دقیقاً مثل فلافلی ها دارند. علاوه بر آن سیبزمینی باعث میشود تا مواد از خشکی در بیاید و نرمتر شود. در نتیجه خوردن آن نیز راحتتر و دلچسبتر خواهد بود.
راز بعدی در تهیه فلافل نحوه چرخ کردن مواد فلافل است. با وجود آن که شاید به نظر کم اهمیت برسد اما نحوه چرخ کردن مواد فلافل به قدری اهمیت دارد که اگر به درستی رعایت نشود، قطعاً طعم نهایی فلافل را تحت تأثیر قرار خواهد داد. برای چرخ کردن مواد از سری گشاد چرخ گوشت استفاده کنید تا نخودها به خوبی چرخش شوند. سری کوچکتر چرخ گوشت باعث میشود نخودها له شده و بهاصطلاح باعث گل شدن آن میشود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/