دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ممیزی ناممیز /6 | حسن برزیده در گفتگو با آنا:

امیدی به تعیین خط قرمز مشخص برای فیلمسازی ندارم/ نگاه ما به سینما سلیقه‌ای است

کارگردان «مزار شریف» درباره تعیین یا رعایت خطوط قرمز احتمالی در عرصه سینما اذعان داشت: انگار ما هیچ وقت نمی‌توانیم به چارچوب مشخصی برسیم؛ چون در تمایزبندی این مسائل به سلیقه و برداشت شخصی از اعتقادات برمی‌خوریم.
کد خبر : 450392
حسن برزیده.jpg

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا؛ اوضاع نظارت بر سینمای کشور به گونه‌ای شده که به‌سختی می‌توان کسی را پیدا کرد که از آن راضی باشد. به همین بهانه سعی داریم در پرونده «ممیزی ناممیز» این روند را از منظرهای مختلف بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا شاید از این آشفته بازار به سامانی نزدیک شویم.




حسن برزیده، کارگردان سینما در همین ارتباط و با اشاره به وجود سلایق و فشارهای که هر از گاهی از ناحیه جریان راست یا چپ بر فیلم‎ها اعمال می‌شود، به خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا گفت: دعوای ما بر سر این است که چرا با فیلم‌ها سلیقه‌ای برخورد می‌شود؛ وگرنه فیلمی که مجوز می‌گیرد و طبق اصول و چارچوب‌های اعتقادی کلی هم ساخته می‌شود، دیگر جای دخالتی ندارد.


حتی در بحث از اعتقادات نیز این اختلافات را می بینیم


وی افزود: مشکل ما این است که وقتی فلان دولت روی کار می‌آید، فیلمساز طیف مقابل با فشارهایی از جانب طیف دیگر مواجه می‌شود؛ همین فشارها از سوی این جریان و آن یکی، یک جور دخالت است.


این فیلمساز در ادامه گفت: وگرنه اگر فیلمساز براساس اصول اعتقادی کلی حاکمیت فیلم بسازد، کفایت می‌کند. مشکل اینجاست که ما حتی در بحث از اعتقادات نیز این اختلافات را می‌بینیم و به چهارچوب مشخص معتدلی نمی‌رسیم.


کارگردان «مزار شریف» درباره تعیین یا رعایت خطوط قرمز احتمالی در عرصه سینما اذعان داشت: انگار ما هیچ وقت نمی‌توانیم به چارچوب مشخصی برسیم؛ چون در تمایزبندی این مسائل هم به سلیقه و برداشت شخصی از اعتقادات برمی‌خوریم. درحالی‌که رعایت اعتدال مذهبی در این بین چاره کار خواهد بود.


بالاخره باید طبق کدام نظر عمل کرد؟


وی در این باره ضمن اشاره به واکنش‌ها به فیلم «رستاخیز» یادآور شد: مگر همین فیلم احمدرضا درویش مجوز نداشت؟ اما میان علمای ما که بنده به آنان ارادت دارم، بازهم شاهد دو نظر متفاوت هستیم چنانکه برخی موافق اکرانش بودند و برخی نه. خب بالاخره باید طبق کدام نظر  عمل کرد؟


برزیده اعتقاد داشت: به زعم من وقتی وزارت ارشاد به عنوان متولی این عرصه مجوزی صادر کرد، کافی است و هیچ فشار و اعمال نظر بیرونی قابل پذیرش نیست. هرچند امیدی به رسیدن به یک مسیر واحد ندارم.


موافقم پروانه ساخت برداشته شود بشرطها و شروطها


وی درباره لزوم  پروانه ساخت فیلم نیز گفت: شخصاً موافقم پروانه ساخت برداشته شود و فیلمساز صرفاً برحسب اصول و معیارهای کلی که خود ارشاد اعلام می‌کند سراغ ساخت فیلم برود؛ اما به شرط اینکه دیگر در زمان اکران دچار این همه برخورد سلیقه‌ای نشویم.     


برزیده اینگونه نیز گفت: همین الان که مطابق با مجوز ساخت سراغ فیلمسازی می‌رویم، دوباره به ممیزی و توقیف در اکران و غیره روبرو می‌شویم، پس چه توقعی هست که بدون پروانه ساخت بتوان برای اکران حاشیه امنیتی ایجاد کرد؟ با این شرایط مسلماً فیلمساز احساس خطر می‌کند آن هم زمانی که باید برای ساخت فیلمش هزینه میلیاردی داشته باشد.


انتهای پیام/4139/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب