ممیزی در سینمای ما سلیقهای است/ رسانههای خارجی دنبال بهانهاند تا ما را تکه و پاره کنند!
به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا اوضاع نظارت بر سینمای کشور به گونهای شده که به سختی میتوان کسی را پیدا کرد که از آن راضی باشد. به همین بهانه سعی داریم در پرونده «ممیزی ناممیز» این روند را از منظرهای مختلف بررسی کنیم. با ما همراه باشید تا شاید از این آشفته بازار به سامانی نزدیک شویم.
خسرو معصومی، کارگردان سینما که از قضا فیلم «خرس» او بهعنوان یکی از آثار توقیفی نام برده میشود، در گفتگو با خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، توضیح داد: ممیزی در سینمای ما واقعاً سلیقهای است؛ همچنان که همین اعمال سلیقه باعث شده که فیلم من بعد از سالها هنوز اکران نشود و وضعیتش هم معلوم نباشد.
مشکل این است که از هر طرف به فیلمساز فشار میآورند
کارگردان فیلم «تابو» اشاره داشت: کاش لااقل به نظر شوراهای ساخت و نمایش فیلم بسنده میشد. وقتی شورا مجوز میدهد حتی با ذکر اصلاحیات، بالاخره فیلم مجوز اکران میگیرد. بنابراین حتی اگر فیلمساز نخواهد این تصمیم را اعمال کند و یا فیلمش را اصلاح نکند و سراغ اکران برود، این هم تخلف است.
معصومی در عین حال گفت: البته برخی مواقع نیز بوده که شورا بهجای اینکه یک تصمیم قطعی بگیرد، موقتاً تصمیم به مجوز نمایش فیلم می دهد؛ اما انگار منتظر نشسته تا کسی از بیرون اعتراضی کند تا به او واکنش نشان دهد!
وقتی فیلمساز برای ساخت فیلمش مجوز میگیرد و عیناً همان نسخه مجوز گرفته را میسازد، در زمان اکران ، نباید دیگر فیلمساز را زیر سؤال برد.
این کارگردان باسابقه خاطرنشان کرد: وقتی فیلمساز برای ساخت فیلمش مجوز میگیرد و عیناً همان نسخه مجوز گرفته را میسازد، در زمان اکران ، نباید دیگر فیلمساز را زیر سؤال برد. اگر کسی در اینباره قصور کرده، باید سراغ آنها بروند نه اینکه جلوی فیلمی را بگیرند. مشکل ما همینجاست که از هر طرف به فیلمساز فشار میآورند.
فیلمساز، همیشه آماده تعامل با نهادهای نظارتی است
سازنده فیلم «باد در علفزار میپیچد» اعتقاد دارد: فیلمساز ما مجبور است با هر ترفندی از دست سانسور سلیقهای فرار کند. من معتقدم اگر تکلیف پروانه ساخت و اکران را خود وزارت ارشاد برعهده دارد، لااقل نظارت را هم به این وزارتخانه بسپارند. بالاخره این سینما متولی دارد و نباید از هرجایی بر آن اعمال سلیقه کرد.
معصومی یادآور شد: ما برای ساخت یک فیلم از این همه شورا عبور میکنیم بنابراین هر نهاد دیگری نباید خودش را محق به دخالت و نظارت ببیند.
وی در اینباره توضیح داد: ورود برخی نهادها مثل دوستان قوه قضائیه نیز باید زمانی باشد که فیلمی واقعاً با شاکی روبهرو شود؛ وگرنه اینکه نسبت به هر فیلمی واکنش قضایی ببینیم، درست نیست. نباید بدون دادگاه و مذاکره با فیلمساز، هیچ فیلمی را از اکران پایین کشید. فیلمساز همیشه آماده تعامل و گفتگو با بخشهای نظارتی و قانونی است.
چرا به رسانههای خارجی بهانه بدهیم؟
این فیلمساز خاطرنشان کرد: رسانههای خارجی نشستهاند و منتظر این اتفاقات و حواشی هستند، تا ما را تکه پاره کنند. اینها منتظر سوژههای داخلی کشور هستند؛ پس چرا به اینها بهانه بدهیم؟
خسرو معصومی عنوان کرد: همین افراد حاضر در شورای ساخت و نمایش، افرادی باسابقه و معتبری هستند که نظر آنان کفایت میکند. خصوصاً اینکه تصمیمات آنان منطبق با قانون و آئیننامهای است که خود وزارت ارشاد از آن تبعیت میکند.
معصومی درنهایت گفت: بنابراین با این شوراها، سلایق دیگر افراد و نهادها را باید کنار گذاشت. اگر این قوانین موجود مشکل دارند، باید آنها را اصلاح کرد نه اینکه با فیلم و فیلمساز برخورد خارج از قانون داشت.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/