قوانین مناسبسازی شهری برای معلولان اجرا شود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محسن هاشمی در مراسم روز جهانی معلول که عصر امروز در برج میلاد برگزار شد با اشاره به اینکه قوانین و الزامات حقوقی بسیاری در حوزه مناسبسازی فضای شهری از منظر معلولین داریم گفت: اما متأسفانه مدیریت شهری تهران طی دو دهه گذشته موفقیت چندانی در این زمینه نداشته است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه محور نخست درباره معلولیت را نگرش فرد به جامعه و افراد دارای معلولیت دانست و افزود: معلولیت معمولاً دو منشأ دارد، یا به صورتی ژنتیکی و مادرزادی است و یا در طول زندگی فرد بر اثر حوادث و سوانح یا بیماریها اتفاق میافتد که نسبت افراد دارای معلولیت در جهان حدود ده درصد است که یکسوم آنها معلولیت شدید دارند.
وی ادامه داد: در ایران هم اگرچه سازمان بهزیستی حدود یک ونیم معلول را تحت پوشش دارد اما گفته میشود که به همین میزان نیز افراد دارای معلولیت هستند که به سازمان بهزیستی مراجعه نکردهاند، بنابراین ما مجموعاً در کشور حدود سه میلیون نفر افراد دارای معلولیت داریم که بخش قابلتوجهی از جمعیت کشور را شکل میدهند و متأسفانه صدای این قشر عظیم کمتر در رسانهها و افکار عمومی شنیده میشود.
محسن هاشمی با اشاره به طبیعت آفرینش انسان که اگر در یک زمینه دچار محرومیت شود بهصورت طبیعی قوای دیگر این فرد، قدرت بیشتر از معمول پیدا میکنند افزود: این به معنای آن است که بسیاری از معمولاً در برخی از زمینهها دارای استعداد خاص و ویژهای هستند و شاید بتوان گفت نوعی نبوغ خدادادی دارند که کشف و پرورش این استعداد نیازمند توجه ویژه خانواده، جامعه و حاکمیت است.
وی با بیان اینکه متأسفانه در بسیاری از بخشهای جامعه بجای این نوع نگاه، شاهد نگاه ترحمآمیز یا بیتفاوت نسبت به افراد دارای معلولیت هستیم افزود: همین شرایط موجب میشود که این بخش از عزیزان ما نتوانند استعداد و اراده خود را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل کنند و اولین نیاز ما در حوزه افراد دارای معلولیت، تغییر نگاه ترحمآمیز یا بیتفاوت جامعه و حاکمیت به نگاه حمایتی است.
وی ادامه داد: شاید یکی از اقداماتی که بتوان در این راستا موفق بود، برجستهسازی موفقیتها و استعدادهای شکوفا شده معلولان است که میتواند برای سایر افراد دارای معلولیت الهامبخش و مشوق و برای جامعه نشانگر توانمندی این قشر باشد.
هاشمی در ادامه سخنان خود بحث مناسبسازی شهر برای افراد دارای معلولیت را یکی از محوریترین نکات در این خصوص برشمرد و افزود: متأسفانه باوجود تصویب قوانین و الزامات حقوقی، در اجرا موفق نبودهایم و جدیدترین آماری که بر اساس یک نظرسنجی علمی در آبان ماه به دست آمده به این عدم موفقیت اشاره دارد. بر اساس این نظرسنجی ۵۷ درصد معتقدند که امکانات شهری برای استفاده معلولان مناسب نیست و آنان از اماکن عمومی نمیتوانند استفاده کنند. در حالی که ۳۸ درصد بر خلاف این گروه فکر میکنند و امکانات شهر را تا حدودی مناسب یا خیلی مناسب میدانند. از آنجایی که به لحاظ فیزیکی و کالبدی شهر به نحوی شکل یافته است که معلولان نمیتوانند از آن استفاده کنند ولی این نکته از دید بخش بزرگی از مردم مغفول مانده است و شناخت و تجربهای از آن ندارند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: بررسی این آمار نشان میدهد که ازنظر شهروندان تهرانی مدیریت شهری در دو دهه گذشته که قوانین مناسبسازی شهر برای معلولان تصویب و ابلاغ شده است در این حوزه عملکرد قابل قبولی نداشتهاند که درخواست من از مدیران شهر و رسانهها و کارشناسان این است که حساسیت بیشتری به حقوق معلولان داشته باشند و مواردی که مناسبسازی صورت نگرفته است را پیگیری کنند تا سریعتر به نتیجه برسد.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/