دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1398 - 08:56
آنا بررسی می‌کند؛

مروری بر دغدغه‌های سربازان/ از پرداخت نشدن حقوق یک میلیونی و عدم صدور کارت پایان خدمت برای افراد فاقد مهارت تا تقسیم ناعادلانه سربازان

طبق قانون، سربازان باید ماهانه چیزی حدود یک میلیون تومان حقوق دریافت کنند که این قانون مدت‌هاست که اجرا نشده و این‌طور به‌نظر می‌رسد، قوانین اگر به نفع سربازان و به ضرر نیروهای مسلح و دولت باشد، هرگز به مرحله اجرا نمی‌رسد.
کد خبر : 447247
671.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از خرداد سال 96 راه‌اندازی شد تا سربازان حین خدمت سربازی، مهارتی را فرابگیرند و بعد از اتمام دوران سربازی، با توجه به مهارتی که کسب کرده‌اند، وارد بازار کار شوند. به همین منظور سامانه سرباز ماهر راه‌اندازی شد تا افراد قبل از اعزام به خدمت، با مراجعه به سامانه موردنظر مهارتی را که دارند ثبت کنند تا نوع تقسیم سربازان با توجه به نیاز نهادهای مختلف و البته مهارتی که خود سرباز دارد انجام شود. در سامانه سرباز ماهر بیش از 500 مهارت وجود دارد، اما اگر جوانان مهارتی دارند که جزء مهارت‌های ثبت‌شده نبود نیز می‌توانند مهارت خود را در سامانه به ثبت برسانند.


بعد از تشکیل قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، به نهادهای نظامی نیز توصیه شده تا با برگزاری کلاس‌های آموزشی، به سربازان مهارت‌های مختلفی را آموزش دهند. هدف این قرارگاه این بوده تا جوانان دو سال عمر خود را بدون فراگرفتن مهارتی سپری نکنند و در حقیقت با برنامه‌هایی که صورت گرفته، سربازان بعد از اتمام دوران سربازی چندین مهارت دارند و نسبت به سایر افرادی که مهارتی ندارند بهتر می‌توانند کار پیدا کنند.


برنامه‌های این قرارگاه طوری چیده شده که برای مثال کسری خدمتی که افراد به سبب فعالیت در بسیج داشتند، دیگر به‌راحتی به افراد تعلق نمی‌گیرد و سربازان اگر مهارتی نداشته باشند نمی‌توانند از این کسری استفاده کنند.


حالا نکته جالب و مهم‌تر اینکه سردار فرحی، فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح عصر چهارشنبه (6 آذرماه) در حاشیه بازدید از مرکز آموزش جوادنیا که متعلق به وزارت دفاع است اظهار کرد که از سال 1401 برای افرادی که مهارتی نداشته باشند، کارت پایان خدمت صادر نخواهد شد.


حقوق قانونی که سربازان باید دریافت کنند چقدر است؟


بر اساس این گزارش، اینکه ستاد کل نیروهای مسلح اقدام جدیدی را برای فراگیری مهارت برای سربازان در نظر گرفته است امری مفید و در راستای تسهیل در پیدا کردن شغل آینده سربازان است، اما سؤال اینجاست که ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان نظام‌وظیفه ناجا چه اقدامی را در راستای رفاه حال سربازان انجام داده است؟


جالب است بدانیم طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، سربازان باید ماهانه چیزی حدود یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق دریافت کنند اما این قانون سالیان سال است که مغفول مانده و برخی از سربازان حتی در تأمین مخارج رفت‌وآمد نیز با مشکل مواجه هستند.


متأسفانه این‌طور به نظر می‌رسد که هرکجا قانون به زیان سربازان و به نفع نیروهای مسلح و دولت باشد در اسرع وقت اجرایی شده و هرکجا که قانون به ضرر دولت و نیروهای مسلح و به نفع سربازان باشد، اجرایی نمی‌شود، لذا اینکه بیاییم و به موضوع کسب مهارت سربازان توجه کنیم، امری مناسب محسوب می‌شود اما دغدغه اولیه سربازان در حال حاضر خدمت کردن در استان محل سکونت خودشان، افزایش حقوق، رفتار نامناسب برخی از فرماندهان با آن‌ها، به‌کارگیری آن‌ها در مکان‌هایی که هیچ آشنایی با آن ندارند و ... است.


سردار مهری: دولت باید پاسخ دهد که چرا حقوق قانونی سربازان پرداخت نمی‌شود


البته افزایش حقوق سربازان مورد تأکید تقی مهری رئیس سازمان نظام‌وظیفه عمومی ناجا نیز قرار دارد، به‌طوری‌که سردار مهری درباره حقوق سربازان و چرایی پرداخت نشدن حقوق قانونی آن‌ها به خبرنگار آنا گفت: در حال حاضر حقوق سربازان ناچیز است و این مقدار حقوق زندگی عادی این افراد را با مشکل مواجه می‌کند. برابر قانون حداقل ۶۰ درصد و حداکثر ۹۰ درصد حقوق پایور باید به سرباز پرداخت شود و ما از مجلس و دولت تقاضا داریم تا توجه ویژه‌ای به حقوق سربازان داشته باشند. دولت مسئول تنظیم بودجه است و باید پاسخ دهد که چرا حقوق قانونی سربازان پرداخت نمی‌شود.


رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا تصریح کرد: سربازان حداقل باید یک‌میلیون تومان حقوق دریافت کنند و البته این مقدار حقوق با توجه به مدرک تحصیلی و درجه‌ای که کسب می‌کنند متفاوت خواهد بود.


وی تصریح کرد: حقوق فعلی که به سربازان پرداخت می‌شود حتی کفاف هزینه رفت‌وآمد آن‌ها را نیز نمی‌دهد و باید در این خصوص تدبیری اندیشیده شود.


سربازان علاوه بر حقوق ناچیز خود دغدغه‌های دیگری نیز دارند.


دغدغه سربازان این است که چرا برخی از جوانان که رابطی در نهادی دارند به‌راحتی می‌توانند در آن نهاد موردنظر امریه بگیرند، اما افراد معمولی باید در دورترین نقاط کشور خدمت کنند. موارد ذکرشده تنها بخشی از هزاران دغدغه سربازان در کشور است که به آن اشاره شد.


اینکه بیاییم قرارگاهی را برای توجه به مهارت سربازان راه‌اندازی کنیم، امری مفید است اما این نکته را نیز نباید فراموش کنیم که کمتر کسی در حال حاضر پیدا می‌شود که هیچ مهارتی نداشته باشد. از طرفی فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح نیز در تاریخ 28 آبان ماه سال گذشته در حاشیه رونمایی از سامانه سرباز ماهر گفته بود که بیش از 50 درصد سربازان تحصیلات عالیه دارند، درنتیجه مهارت‌های مختلفی نیز دارند.


بر اساس این گزارش، حرف سربازان این است که به دغدغه‌های آن‌ها توجه شود و متأسفانه قانونی که مجلس شورای اسلامی درباره افزایش حقوق سربازان تصویب کرده است، به مرحله اجرا درنیامده و همین بی‌توجهی‌ها موجب ناراحتی سربازان می‌شود و همه این عوامل دست‌به‌دست هم می‌دهد تا جوانان به دنبال راه‌های مختلفی بگردند که به سربازی نروند.


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب