نباید در بررسی صلاحیت کاندیداها تسامح صورت بگیرد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی شورای نگهبان، حجتالاسلام والمسلمین سید محمود علوی در همایش هیئتهای نظارت سراسر کشور که در مشهد مقدس در حال برگزاری است، با اشاره به انتخابات پیشِ رو اظهار کرد: باید انتخاباتی در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی برگزار شود که مهمترین مؤلفه این انتخابات مشارکت حداکثری مردم است.
وی با بیان اینکه دستگاههای امنیتی از جمله واجا باید شرایطی را فراهم کنند که فضای امنی برای برگزاری انتخابات فراهم باشد، تصریح کرد: همه باید دست به دست هم بدهند که انتخابات بهصورت کاملاً سالم برگزار شود.
وزیر اطلاعات ادامه داد: انتخابات باید در اجرا و نظارت، طبق قانون انجام شود و لازمه این امر این است که همه دستگاههای نهادهای درگیر در اجرا و نظارت بر انتخابات و حتی دستگاههای تأمینکننده امنیت و دستگاه قضایی، دست به دست هم بدهند تا انتخابات به نحو مطلوب و در شأن نظام در چارچوب قانون برگزار شود.
علوی خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات ارادهاش بر این است که همکاری تنگاتنگی با تمام متولیان انتخابات از جمله شورای نگهبان داشته باشد.
وی با بیان اینکه برگزاری انتخابات بسیار مهم است و باید در امنیت و سلامت کامل برگزار شود، گفت: انتخابات باید به گونهای برگزار شود که اعتماد مردم را در پی داشته باشد.
وزیر اطلاعات ادامه داد: ما باید بهگونهای حرکت کنیم که هم انتخابات برگزار شود و هم، کمترین آسیب به وحدت و امنیت ملی وارد شود، بلکه باید وحدت و امنیت ملی بر اثر برگزاری انتخاباتها ارتقا یابد که حتماً در انتخابات پیشِ رو نیز اینچنین خواهد بود.
علوی با اشاره به بررسی صلاحیت کاندیداها تصریح کرد: مسئله بررسی صلاحیتها یک شمشیر دو لبه است؛ چون از یک سو حق عامه مردم مطرح است و از سوی دیگر، آبروی افراد در میان است؛ هر دوی این حقوق، حقالناس است و باید دقت لازم در تحقق این حقوق، صورت گیرد.
وی افزود: نمایندگی مجلس یک امانت است و قرار است با انتخابات نمایندگان مجلس، قانونگذاری صورت گیرد و این قانون قرار است برای همه ملت ایران اجرا شود؛ لذا نماینده مجلس در برابر تمام ملت ایران مسئول است.
وزیر اطلاعات ادامه داد: وقتی احراز اهلیت و صلاحیت انجام شد، امکان شرکت فرد در رقابتی که دسترسی به نمایندگی مجلس برای او فراهم میشود، وجود دارد؛ لذا احراز صلاحیت باید باشد، چون بحث حق ۸۰ و اندی میلیون نفر از مردم ایران است. روایات متعدد نیز میفرمایند که اگر کسی امانت را به فرد غیرامین بسپارد، خداوند متعال ضامن او نیست؛ چراکه قبلاً توسط خدا این امر نهی شده بود؛ این حقالناس است.
علوی افزود: در حقالناس فردی هم، پای آبروی افراد در میان است و حرمت آبروی افراد، همسنگ کعبه است؛ بنابراین باید دقت لازم صورت گیرد تا به آبروی افراد، خدایی ناکرده تعدی نشود، ولی از سوی دیگر هم، نباید در بررسی صلاحیتها تسامح صورت بگیرد. حقالناس را اسلام از حقالله مهمتر میداند؛ چون خداوند از حق خودش میگذرد، اما از حق مردم نمیگذرد.
وی اضافه کرد: درباره انتخابات هم رهبری فرمودند که «مر قانون» باید اجرا شود و این راهبردی است که، ولیفقیه تعیین کرده و همه تابع آن هستیم؛ وظیفه ماست که در چهارچوب قانون عمل کنیم.
وزیر اطلاعات ادامه داد: یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب، اجتناب از دخالت در انتخابات است و به هیچوجه در این حوزه وارد نمیشویم، چون تضییع حق مردم است؛ برای وزارت اطلاعات «وحدت ملی» و «امنیت ملی» اصل است نه منافع حزبی.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/