بودجه سال 98 تهران در حوزه بهسازی محیطی 300 درصد افزایش یافته است
محمد سالاری در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با ارزیابی وضعیت احیای بافت فرسوده در شهر تهران اظهار کرد: بافت فرسوده بهعنوان یک پدیدهای چند بعدی اساساً به مفهوم کلان آن، بدمسکنی و مسکن ناپایدار است که در روندی حدود 100 ساله ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه رفع چالش بافت فرسوده در یک بازه 5 یا 10 ساله امکانپذیر نیست از رویکردهای مختلف در راستای نحوه مداخله و از بین بردن این مشکل سخن بهمیان آورد و گفت: در آغاز رویکردهایی همچون درجاسازی و پس از آن احیا، نوسازی و بهسازی همواره در شهرداری تهران مورد تأکید بوده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران آخرین نسل مداخله در بافت فرسوده در دنیا و به تبع آن در پایتخت را بازآفرینی شهری دانست و گفت: بازآفرینی شهری در اصل فراتر از صرف نوسازی، بهسازی و احیا است و در جریان آن همه مؤلفههای بدمسکنی همچون مقاومت بنا و ناپایداری، ریزدانگی و نفوذناپذیری، آسیبهای اجتماعی، مشکلات ترافیکی، کمبود سرانههای خدماتی، پروژههای محرک توسعه و کمبود آنها، بهسازی محیطی و بازپیرایی نماها و موضوع فضای سبز و درختان آن توجه میکند.
سالاری با بیان اینکه بازآفرینی بافت فرسوده اکنون در شهرداری تهران بهعنوان یک الگو در حال انجام است، افزود: در راستای بازآفرینی بافت فرسوده اقدامات مؤثری مثل بستههای تشویقی، حذف دریافت عوارض از کسانیکه در بافت فرسوده ساخت و ساز میکنند و اعطای یارانه برای طراحی نما در دستور کار قرار دارد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: در قالب ستاد بازآفرینی شهری با سازمانهای خدماترسان تصمیم گرفته شد که در واگذاری انشعابات مختلف اعم از آب، برق، گاز و تلفن در بافت فرسوده تسهیلگریهایی انجام شود تا روند بازآفرینی این مناطق تسریع یابد.
وی با اشاره به این مطلب که حذف دریافت عوارض از ساخت و ساز در بافت فرسوده از مدتها پیش صورت گرفته، گفت: این تصمیم در دوره گذشته شورای اسلامی شهر تهران در کمیته شهرسازی اتخاذ و عملیاتی شده است و علاوه بر این رویکرد بستههای تشویقی کمّی به حوزه کیفی انتقال یافته است.
سالاری تصریح کرد: در بودجه سال 98 علیرغم مشکلات جدی که در حوزه درآمدی داریم، بودجه حوزه بهسازی محیطی را بیش از 300 درصد اضافه کردیم و در حال حاضر سازمان نوسازی شهرداری تهران در محلات هدف بافتهای فرسوده مجموعه قابل توجهی از پروژههای بهسازی محیطی، ایجاد پاتوقهای محلهای، ایجاد فضاهای سبز و باز با توجه به فقر مطلق این محلات را آغاز کرده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: با وجودیکه در بحث پروژههای عمرانی در شهر تهران بهلحاظ مالی دارای مشکل هستیم اما فعالیت سازمان نوسازی در بافت فرسوده با سرعت خوبی در جریان است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با اولویت بازآفرینی بافت فرسوده، گفت: اولویت و رویکرد کمیسیون شهرسازی و معماری این است که با توجه به مشکلات بسیار گسترده حوزه بافتهای فرسوده و طولانی بودن فرآیند تحققپذیری الگوی بازآفرینی شهری، مدیریت شهری میبایست اولویتمحور کار کند.
وی اذعان کرد: اعتقاد من این است که شهرداری تهران یکسری محلات الگو، هدف بسیار محدود را در چند محله انتخاب کند که امکان تحققپذیری الگوی بازآفرینی شهری در آنجا زیاد است و در مرحله بعد همه اعتباراتش را معطوف به آن محلات هدف کند.
سالاری ادامه داد: در چنین رویکردی اگر قرار است مناسبسازی سطح معابر و میادین، بازپیرایی نماها، تملک باغها و مناسبسازی پیادهروها در بافت فرسوده انجام شود تنها در محلات هدف که بهلحاظ سرانه فضای سبز بسیار فقیرند در دستور کار قرار گیرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این روند در حال حاضر آغاز شده است، افزود: در پیش گرفتن چنین رویکردی باعث میشود بستههای تشویقی مؤثرتر توزیع شده و پس از پایان طرح در مناطق هدف آنها بهعنوان الگویی برای اجرای روند مداخله در بافت فرسوده مورد توجه قرار گیرد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در صورتیکه بازآفرینی بافت فرسوده در جغرافیای 700 کیلومتری پایتخت تبدیل به رویکرد نشده و به فعالیتهای پراکنده و موازی اکتفا شود این جریان به نتیجه نخواهد رسید.
وی اذعان کرد: نوسازی بافت فرسوده میبایست براساس یک مبانی نظری به بازآفرینی شهری بپردازد که این موضوع فرآیند نوسازی را تحققپذیر کرده و با اجرای کامل آن در چند محل هدف میتواند بهعنوان الگوی قابل تسری به همه جغرافیای شهر و کشور شود.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/