دولتها با هدف تبلیغ، بیرویه مجوز تأسیس حزب صادر کردند
اسماعیل گرامیمقدم در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه احزاب کشور از قوت و تأثیرگذاری کافی برخوردار نیستند، تصریح کرد: حاکمیت باید بستر بهوجود آمدن احزاب قوی را فراهم سازد و باید کمک کند تا احزاب کارآمد ظهور و بروز پیدا کنند.
وی با اینکه فقدان کار گروهی در ایران کاملاً احساس میشود، خاطرنشان کرد: متأسفانه در شرایطی به سر میبریم که کار جمعی به سختی پذیرفته میشود و حتی خِرَد جمعی جایگاه بسیار کمرنگی در میان ایرانیها دارد و این نوعی عارضه فرهنگی محسوب میشود.
سخنگوی حزب اعتماد ملی کثرت احزاب را از دیگر دلایل عدم توسعه فرهنگ تحزب در کشور عنوان کرد و گفت: کثرت احزاب منجر میشود تا احزاب نتوانند جایگاه واقعی خود را بیابند و حتی همین مسئله میتواند یکی از دلایل عدم تمکین از خِرَد جمعی به حساب آید.
گرامیمقدم افزود: در شرایط کثرت احزاب، بهمحض اینکه اختلاف دیدگاهی بهوجود میآید، بهجای رجوع به رأی اکثریت، شعبهشعبه کردن احزاب مطرح میشود و این موضوع سابقهای 100 ساله دارد و به آفت احزاب تبدیل شده است.
وی ادامه داد: تا زمانیکه تکثر احزاب از بین نرود و تنها دو یا سه حزب کارآمد باقی نماند، نمیتوان به حل مشکلات موجود در این خصوص امیدوار بود.
فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه در شرایط کثرت احزاب، احزاب دارای برنامه هم در کشور وجود دارند، گفت: این دسته از احزاب با وجود مشکلات توانستهاند وضعیت خود را حفظ کنند، اما تعداد آنها بسیار اندک است.
گرامیمقدم با بیان اینکه همواره دولتها به ارائه مجوز فعالیت به احزاب تمایل داشتند، خاطرنشان کرد: دولتها از این طریق بهدنبال کسب جایگاه و تبلیغ برای خود بودند تا بگویند که فضای باز سیاسی و آزادی فعالیت احزاب برای آنها اهمیت داشته است و به همین دلیل به ارائه بیرویه مجوز تأسیس حزب روی میآوردند.
وی تصریح کرد: البته امروز کمی فعالیت احزاب موجود کیفیتر شده و تعداد احزاب از 300 به 80 حزب مجوزدار و داری شرایط ادامه فعالیت، کاهش داشته است و ضروری است که در جبهه چپ و راست به کمتر از این میزان هم برسد.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/