مسمومیتها جان مردان را بیشتر از زنان گرفته است
کامبیز سلطانینژاد در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره مسمومیتهای دارویی گفت: مسمومیتهای شدید گاهی با مرگومیر همراه است و همین موضوع بر روی هزینههای حوزه بهداشت جامعه تأثیرگذار است.
وی افزود: مسمومیتهای منجر به فوت افراد میتواند یکی از شاخصهها برای متولیان بهداشت هر جامعهای برای ارتقای برنامهریزی حوزه بهداشت بهحساب بیاید
دبیر علمی انجمن سمشناسی و مسمومیتهای ایران با تأکید بر اینکه مرجع رسمی اعلام آمار مسمومیتها پزشکی قانونی است اضافه کرد: 6 هزار و 635 نفر در ایران در سال 97 براثر مسمومیت جان خود را از دستدادهاند که بیش از 79 درصد آنها مرد بوده و 21 درصد آنها زن هستند.
سلطانینژاد تأکید کرد: از این آمار 2 هزار و 963 نفر بر اثر عوامل دارویی و شیمیایی و 3 هزار و 672 نفر نیز براثر سوءمصرف مواد ناشی از مواد مخدر جان خود را از دست دادهاند.
وی مرگ ناشی از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن 749 مورد عنوان کرد که از این آمار 573 مرد و 176 نفر زن بودهاند.
دبیر علمی انجمن سمشناسی و مسمومیتهای ایران با اشاره به اینکه 3 هزار و 672 نفر جان خود را از دست دادهاند اضافه کرد: مسمومیت با مواد مخدر نیز جان 3 هزار و 340 نفر را که 2 هزار و 923 نفر آنها مرد و 417 نفر آنها زن بودند را گرفت و متامفتامین نیز سبب مرگ 332 نفر (290 مرد و 42 زن) شده است.
سلطانینژاد با اشاره به اینکه مسمومیت دارویی سبب مرگ 798 نفر شده است، تأکید کرد: 480 مرد و 318 زن با مصرف دارو مسموم شدند و جان خود را از دست دادهاند.
عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با اشاره به اینکه مسمومیت با گاز مونواکسید کربن نسبت به سال قبل کاهش داشته است، اضافه کرد: میزان مسمومیتهای منجر به فوت ناشی از قرص برنج در استانهای تهران، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، فارس و کرمانشاه به میزان بیشتری از سایر استانهای کشور گزارششده است. این در حالی است که مطالعات نشان میدهند که در 5 ماهه نخست سال جاری (1398) نیز 346 مورد فوت در اثر مسمومیت با قرص برنج در کشور گزارششده است.
وی با اظهار تأسف از اینکه مصرف مشروبات الکلی تقلبی مانند متانول جان 188 نفر را در سال گذشته گرفته است تأکید کرد: لزوم توجه به راهکارهای پیشگیری و مبارزه با مصرف مشروبات الکلی در کشور پیش از پیش باید اجرایی شود.
سلطانی نژاد علت مرگ 3 هزار و 56 نفر در سال 1396 را مواد محرک و روانگردانها عنوان کرد و افزود: در سال گذشته این آمار به دو برابر افزایش داشته است.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/