دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مهر 1394 - 11:19
در مخالفت با کلیات طرح برجام/

نادران: کمیسیون امنیت ملی پاسخ دهد که دغدغه‌های کمیسیون ویژه در کجای طرح برجام دیده می‌شود؟/ طرح برجام باید دوشوری بررسی‌ می‌شد

الیاس نادران در مخالفت با کلیات طرح برجام گفت: مجلس باید این طرح را دوشوری رسیدگی می‌کرد اما متأسفانه یک شوری آن را بررسی کرد.
کد خبر : 43174

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، الیاس نادران در جلسه علنی امروز مجلس ـ‌ 19 مهر ـ و در جریان مخالفت با کلیات طرح یک‌فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام گفت: تقاضا می‌کنم که موافقت‌ها و مخالفت‌ها با دقت انجام شود تا تصمیمی اتخاذ کنیم که برای خوشایند کسی نباشد.


وی افزود: اگر دولت لازم می‌دید که باید مصوبه‌ای از مجلس داده شود که براساس آنچه در طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام پیشنهاد‌شده مورد تصویب قرار گیرد چرا چنین کاری نکرده است.


نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: برخی نمایندگان می‌گویند در تهیه طرح مذکور با شورای امنیت و فراکسیون‌های مختلف هماهنگی‌ها به عمل آمده است. بنده نه تابع فراکسیون‌های مختلف هستم و نه تابع شورای عالی امنیت ملی، بنده تابع مصوبات، آیین‌نامه داخلی مجلس و قانون اساسی هستم. قانون اساسی چنین اختیاری را به هیچ فراکسیون و شورای عالی امنیت ملی نمی‌دهد. مجلس مطابق اصول قانون اساسی و مطابق آیین‌نامه داخلی باید به موضوع رسیدگی کند و طبق آیین‌نامه داخلی هم رسیدگی دوشوری است.


نادران اضافه کرد: وقتی طرحی دارای اهمیت است و زمانی که یک موافقت‌نامه مهم در دستور کار قرار می‌گیرد، باید دوشوری مورد رسیدگی قرار گیرد و نه یک شوری.


وی افزود: به فرض که بازار منتظر تصمیمات برجام و تصویب یا عدم تصویب آن باشد. دولت چرا معطل کرده و چرا وزرا دو سال و نیم است که دست روی دست گذاشته‌اند. آن زمانی که دولت دستشان نبود می‌گفتند 20 درصد مشکلات کشور به تحریم‌ها مرتبط است امروز که دولت دستشان است از ابتدای کار دولت دست روی دست گذاشته‌اند و در حوزه اقتصادی کار را به جایی رسانده‌اند که وزرای دولت از ناکارآمدی و کم‌کاری و از فشاری که به اقتصاد کشور آمده، دادشان درآمده است.


برخی نمایندگان که با کلیات موافق‌اند و در جزئیات پیشنهاداتی دارند، یا رئیس مجلس را نشناخته‌اند یا ساده‌لوح هستند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: دولت چرا ناکارآمدی خود را به گردن تحریم می‌اندازد. قرار بود اقتصاد مقاومتی اجرا شود چه شد.


وی افزود: اینکه در بند یک طرح پیشنهادی، فتوای رهبر معظم انقلاب رهبری در حرام بودن استفاده از سلاح هسته‌ای قانونی شده و این یعنی اینکه ما در مجلس مصوب می‌کنیم که فتوای رهبر معظم انقلاب درست است. این کار وهن ماست، وهن رهبری است یا اینکه داریم دیگران را بازی می‌دهیم. در پس این نوشته‌ها چیست؟


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کمیسیون ویژه بررسی برجام 40 روز متن برجام را مورد رسیدگی قرار داد و گزارشی را منتشر و در صحن علنی مجلس قرائت کرد. رد پای این گزارش در کجای طرح پیشنهادی مشاهده می‌شود؟ کمیسیون امنیت ملی باید پاسخ دهد اشکالاتی که در کمیسیون ویژه بررسی برجام مورد رسیدگی قرار گرفته، کدام‌یک از دغدغه‌های مطرح شده در طرح پیشنهادی رفع شده است.


نادران خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بارها مجلس هفتم را به خاطر وضع قانون الزام دولت به تجدید نظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی مصوب سال 1384 مورد تقدیر قرار دادند و مجلس در طرح پیشنهادی خود همین قانون و مصوبه سه ماه قبل مجلس که با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی و اعمال نظر رئیس و بعضی از بزرگان مجلس لغو می‌شود.


وی افزود: در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای آمده است که طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی اگر بناست توافقنامه‌ای به تصویب برسد باید به صورت لایحه از مسیر دولت به مجلس بیاید و این مصوبه در طرح پیشنهادی جدید لغو می‌شود و این کرامتی است که از این طرح خارج می‌شود. طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام یک مصوبه است برای ذلت ایران و خط کشیدن بر روی همه آرمان‌های ملت ایران.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: عده‌ای با کلیات و جزئیات طرح پیشنهادی موافق‌اند که خودشان می‌دانند و عده‌ای هم به تصور اینکه به کلیات رأی دهند بعد در جزئیات خواهند توانست پیشنهادهای خود را جایگزین کنند و به کلیات رأی می‌دهند. من خطاب به گروه دوم می‌گویم شما یا آقای رئیس را نشناخته‌اید یا ساده‌لوحی می‌کنید برای اینکه فکر می‌کنید چیزی را می‌شود، تصویب کرد و جایگزین آنچه کرد که کمیسیون امنیت ملی در صحن تقدیم کرده است. این تجربه در دو‌سه روز آینده مشخص می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته