دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مهر 1398 - 13:36
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی:

بومی­‌سازی علوم دانشمندان جهان اسلام، گامی مؤثر در فرآیند جهانی­‌شدن است

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: بومی­‌سازی علوم دانشمندان جهان اسلام در سرزمین­‌های خود، می­‌تواند گام مؤثری در راستای جهانی‌­شدن جامعه علمی کشورهای اسلامی باشد.
کد خبر : 429271
201706102369619304.jpg

 محمد مهدی زاهدی در گفتگو با خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: اندیشمندان اسلامی در اروپا، آمریکا و اکثر کشورهای جهان در حوزه‌­های تخصصی خود صاحب نظر و پیشتاز هستند اما سازمان‌دهی درستی برای ایجاد شبکه ارتباطی قوی در حوزه رشد علمی وجود ندارد.


زاهدی افزود: جایزه مصطفی(ص) در مرحله اول باید شناسایی دانشمندان بومی در هر سرزمینی از جهان اسلام که به وطن خود خدمت می‌­کنند را بیشتر مورد توجه قرار دهد و بعد به آن دسته از افراد فرهیخته­‌ای که در منطقه­‌ای دیگر مشغول به خدمت هستند، بها دهد. ایران دانشمندان زیادی دارد  که در کشورهای مختلف افتخارآفرینی می­‌کنند ولی علم و تخصص آنها در خدمت کشور دیگری است و ایران عملاً بهره­‌ای از این دستاوردها نمی­‌برد.


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنیاد مصطفی(ص) باید به دنبال دانشمندانی باشد که منشا خیروبرکت برای میهن خود هستند؛ این امر می‌­تواند به توسعه علم و فناوری در جهان اسلام نیز کمک کند. برای حمایت از جوانان مبتکر بومی باید اراده واقعی وجود داشته باشد تا شاهد پیشرفت در  بومی‌­سازی صنعت باشیم.


وی خاطرنشان کرد: بیشترین پیشرفت علم و فناوری جهان اسلام در قرون وسطی صورت گرفت که غرب با بهره‌گیری از این علوم پیشرفت کرد و کشورهای اسلامی به نوعی وارد کننده علم شدند. در حالی که امروزه کمابیش فاصله زیادی با معیارهای علمی جهان وجود دارد؛ اندیشمندان اسلامی توانستند در خیلی از شاخه­‌های علمی و فناوری صاحب سبک و صاحب نظر باشند.


زاهدی تأکید کرد: در حوزه سیاسی جهان اسلام هم باید به یک اتحاد برسد؛ یعنی آن کشورهای اسلامی که با توطئه­‌های دولت استکبار از هم دور شدند، با هم­‌افزایی بیشتر بتوانند تبدیل به یک قدرت سیاسی و علمی در دنیا شوند.این امر در صورتی امکان­پذیر است که  اتحاد و وفاق بین دولتمردان ایجاد شود تا شاهد  رشد و توسعه علم و فناوری در جهان اسلام باشیم.


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مورد وقف علمی نیز گفت: وقف یک کار ماندگار و جاودانه است؛ اصولاً این کار ارزشمند یک باقیات و صالحاتی برای تمام زندگی محسوب می­‌شود و چه بهتر خواهد شد اگر افرادی که توانمندی مالی دارند در جهت توسعه علم و فناوری در جهان اسلام بخشی از مال خود را وقف کنند.


وی در ادامه افزود: حال این وقف می­‌تواند بورسیه دانشگاه برای یک دانشجوی مستضعف باشد یا حمایت از دانش­‌آموزان با استعداد در مقطع دبیرستان انجام گیرد و حتی می­‌تواند بودجه‌­ای برای یک پروژه پژوهشی در سطح ملی اختصاص دهد که فرد بتواند بعد از بهره­‌برداری نیز از منافع مادی و معنوی آن کسب درآمد کند. ثواب وقف در حوزه علم و فناوری کمتر از ثواب­‌های وقف­ه‌ای سنتی نیست، پس جهت­‌دهی وقف باید با رعایت اصول و پایداری سنت­‌ها صورت بگیرد تا سطح علمی کشورهای مختلف اسلامی توسعه یابد.


گفتنی است سومین هفته مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) آبان­ ماه سال جاری با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از شخصیت­‌های برجسته علمی و مدیریتی جهان اسلام با برگزاری نشست­‌های علمی استپ در دانشگاه‌های صداوسیما، علوم پزشکی تهران، الزهرا(س)، امام صادق(ع) و صنعتی شریف برگزار می‌­­شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب