دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1398 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

درباره چراغ سبز نخست‌وزیر عراق به حشدالشعبی برای پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی

حملات رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های حشدالشعبی به تعبیر سیاستمداران عراقی به مثابه اعلان جنگ علیه این کشور است، این موضوع علاوه بر پدید آوردن اجماع باعث شده تا با چراغ سبز نخست‌وزیر عراق، نیروهای حشدالشعبی از عزم خود برای پاسخ قاطع به تل‌آویو خبر دهند.
کد خبر : 428694
الحشد-الشعبي7-696x435.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: اظهارات اخیر عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق درباره عامل اصلی حمله به مواضع حشدالشعبی به ابهام‌آفرینی برخی جریان‌ها در عراق بر سر عامل یا عاملان حمله از سویی و نحوه واکنش به این اقدامات جنگ‌طلبانه و تروریستی از سوی دیگر پایان داد. عبدالمهدی در مصاحبه خود با شبکه الجزیره عامل اصلی حملات چند ماه گذشته را رژیم صهیونیستی عنوان کرد و به تعبیری این چراغ سبز را به نیروهای حشدالشعبی نشان داد که در راستای حفظ حاکمیت ملی عراق، از کیان خود دفاع کنند.


گرچه برخی جریان‌های مخالف در عراق و هم‌سو با تل‌آویو تلاش کردند با ایراد ادعاهایی همچون آمریکایی بودن اسناد نخست‌وزیر عراق، از موج ایجاد شده در کشور برای اتحاد در زمینه پاسخ متقابل به رژیم صهیونیستی بکاهند، ولی نیروهای حشدالشعبی همچون موضع‌گیری‌های گذشته خود به‌صراحت از اعلام نظر عبدالمهدی دفاع کردند و رژیم صهیونیستی را مسئول حملات دانستند.


رد پای آمریکا در حمله به مواضع حشدالشعبی


پهپادها و جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در حملات خود مواضع نیروهای حشد را در مناطق مختلف عراق بمباران کردند که مهم‌ترین این مواضع، اردوگاه «الصقر» در بغداد بود. درباره این حملات باید گفت که طبق گزارش‌های موجود و اطلاعاتی که نیروهای بسیج مردمی ارائه کرده‌اند، نیروهای آمریکایی در هنگام حملات پهپادی رادارهای نیروی هوایی عراق را از کار می‌انداختند و به این وسیله نقش کمکی را به رژیم صهیونیستی ایفا کردند؛ زیرا بیشتر این رادارها آمریکایی است و زیر نظر آنها در عراق کار می‌کنند. همچنین یک منبع ارشد امنیتی صهیونیستی هماهنگی آمریکا با این رژیم را در حملات به مواضع حشدالشعبی تأیید کرد و گفت که تل‌آویو تقریباً به صورت روزانه با آمریکایی‌ها در تماس است و صهیونیست‌ها با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سطوح سیاسی و نظامی در عراق هماهنگی می‌کنند.


حشد الشعبی


«عادل الکرعاوی»، از رهبران حشدالشعبی نیز از تلاش آمریکا برای منتشر نشدن تحقیقات مربوط به حمله به این تشکیلات خبر داد و گفت که سفیر آمریکا در بغداد به طور مستقیم در این موضوع دخالت کرد و به دولت اجازه نمی‌داد که هیچ نتیجه‌ای درباره روند تحقیقات منتشر کند.


وی گفت: هدف از تشکیل کمیته‌های تحقیق دولتی برای بمباران مواضع حشد به تأخیر انداختن این موضوع است. این کمیته‌ها تلاش می‌کنند خشم مردم عراق را فرونشانند و سپس به خاطر فشار آمریکا، درباره این موضوع اهمال کنند. دولت عراق پس از دریافت گزارش از سوی کمیته تحقیقات، اطلاعات مفصلی درباره مسیر و حرکت پهپادهایی به دست آورد که مواضع حشد را بمباران کردند.


با وجود این، مسئولان عراقی می‌گویند که پهپادهای رژیم صهیونیستی در چند مرحله مواضع و انبارهای حشدالشعبی را در مناطق مختلف این کشور بمباران کردند. البته برخی از منابع رسانه‌ای معتقدند که همه حملات از سرزمین‌های اشغالی نبوده است، بلکه بخشی از این حملات به وسیله کُردهای سوری وابسته به آمریکا انجام شده که در شرق سوریه مستقر هستند.


حشدالشعبی انتقام می‌گیرد


موضوع انتقام‌گیری از رژیم صهیونیستی به دلیل حمله به پایگاه‌های حشدالشعبی در هفته جاری به موضوع اصلی مقاومت عراق تبدیل شده است. «ابوالاء الولائی»، دبیرکل گردان‌های سیدالشهدا(ع) از چراغ سبز نخست‌وزیر عراق برای گرفتن انتقام حملات هوایی صهیونیست‌ها به مقرهای حشدالشعبی خبر داد و در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: اظهارات عبدالمهدی درباره دست داشتن اسرائیل در بمباران مقرهای حشد به منزله چراغ سبزی برای انتقام‌گیری است.


 بنا به اعلام برخی سیاستمداران عراقی این حملات به مثابه اعلان جنگ علیه این کشور است. «احمد الاسدی»، رئیس فراکسیون «سند ملی» با بیان اینکه تجاوزات تل‌آویو به پایگاه‌های حشدالشعبی به منزله اعلان جنگ است، گفت: گزینه‌های ما برای پاسخ به تجاوزات اسرائیل به پایگاه‌های حشد نامحدود است. حشدالشعبی خط مقدم مبارزه با تروریسم است، زیرا حشد بخشی از ساختار نظامی عراق به‌شمار می‌رود.


حشد الشعبی


از سوی دیگر «عبدالخالق العزاوی»،  عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق با بیان اینکه نقش صهیونیست‌ها در حمله به مواضع حشدالشعبی مشخص بود، گفت: بغداد در سازمان‌های بین‌المللی از اسرائیل شکایت خواهد کرد. اظهارات عبدالمهدی درباره نقش صهیونیست‌ها در حمله به مواضع حشدالشعبی موضوع جدیدی نیست و ما اطلاعاتی از نخستین عملیات بمباران در اختیار داشتیم.


«حسن سالم»، نماینده فراکسیون صادقون مجلس عراق در واکنش به اعلام رسمی حملات رژیم صهیونیستی به واضع حشدالشعبی با «شجاعانه» خواندن اقدام نخست‌وزیر عراق گفت: پس از ثابت شدن دست داشتن اسرائیل در بمباران مواضع حشد پاسخ دادن به این رژیم واجب شده است. همچنین ما خواهان لغو توافقنامه امنیتی-راهبردی عراق با آمریکا هستیم و معتقدیم واشنگتن به این توافقنامه عمل نکرده است.


حمله تل‌آویو اجماع ملی در عراق به وجود آورد


اگر تا پیش از حملات تابستان سال جاری جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به پنج انبار مهمات و پادگان آموزش نظامی وابسته به نیروهای حشدالشعبی در عراق یک نظرسنجی در زمینه حمله به اسرائیل آن هم به وسیله حشدالشعبی انجام می‌شد، شاید با اندکی اختلاف میزان آرا به نفع کسانی متمایل بود که موافق حمله هستند، ولی حملات دامنه‌دار صهیونیست‌ها و تجاوزشان به خاک عراق باعث شد نوعی اجماع ملی بر سر پاسخ قاطع حشدالشعبی به وجود آید. ناگفته نماند که در یک ماه گذشته به ویژه پس از پاسخ قاطع حزب‌الله به تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و ضاحیه جنوبی بیروت، خیلی‌ها در جبهه مقاومت این حسرت را بروز می‌دادند که ای کاش حشدالشعبی نیز پاسخ قاطعی به تجاوزات صهیونیست‌ها نشان می‌داد.


در هر صورت این اجماع گرچه کمی دیر، ولی با اظهارات و در واقع چراغ سبز نخست‌وزیر عراق به وجود آمد؛ چه اینکه قیس خزعلی، دبیرکل عصائب اهل الحق که یکی از مهم‌ترین شاخه‌های حشدالشعبی است اعلام کرد بعد از سخنان عبدالمهدی تمام عراقی‌ها باید در برابر رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن ابدی عراق متحد شوند. این فرمانده بسیج مردمی عراق تأکید کرد که دولت عراق باید اقدامات لازم را در مجامع بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی اتخاذ کند و حشدالشعبی باید حق پاسخگویی کامل به این حملات را برای خود محفوظ بداند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب