دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پایان‌نامه یک دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بررسی می‌شود؛

بررسی «نظریه نظام انقلابی» مطرح‌شده در بیانیه گام دوم انقلاب

دانشجوی دوره دکتری رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان‌نامه‌ خود نظریه نظام انقلابی مطرح شده در بیانیه گام دوم انقلاب را بررسی می‌کند.
کد خبر : 418139
57839218.jpg

علی طاهری در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از طرح پایان‌نامه‌ای درباره نظام انقلابی که در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری عنوان شده است، خبر داد و گفت: بیانیه گام دوم انقلاب بیانیه‌ای است که از طرف مقام معظم رهبری، به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ صادر شده است. در بیانیه «گام دوم انقلاب» که برخی آن را منشور انقلاب اسلامی قلمداد کرده‌اند، نکات فوق‌العاده، اصطلاحات ناب و محورهای پُرمغز و جان داری موج می‌زند که یکی از آنها اصطلاح «نظریه نظام انقلابی» است که معظم له برای اولین بار در طول تاریخ انقلاب اسلامی مطرح کرده‌اند.


وی گفت: مقام معظم رهبری در همان اوایل متن، نظریه‌ای را نام برده‌اند که با استفاده از آن می‌توان به تمام مسائل و چالش‌های موجود فائق آمد. ایشان در این خصوص در بیانیه گام دوم می فرمایند «انقلاب اسلامی پس از نظام‌سازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمی‌شود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی تضاد و ناسازگاری نمی‌بیند، بلکه از نظریه نظام انقلابی تا ابد دفاع می‌کند». با بررسی گفتمان رهبر معظم انقلاب، به نظر می‌رسد که ایشان کلید حل مشکلات کشور و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی را «تفکر و عمل انقلابی» در قالب «نظام اسلامی» می‌دانند که عدم وجود هر یک، رسیدن به این مقصود را ناممکن می‌سازد.


این دانشجوی دوره دکتری رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر ادامه داد: بر این اساس تبیین و بررسی نظریه نظام انقلابی، نخستین و مؤثرترین گام در تحقق بندهای گوناگون بیانیه گام دوم محسوب می‌شود.


طاهری در توضیح نظریه نظام انقلابی اضافه کرد: فرآیند ترسیمی رهبر انقلاب برای پیگیری اهداف انقلاب خطی و ایستگاهی نیست که بعد از رسیدن به ایستگاه و منزلگاه «انقلاب اسلامی» در سال 57 آن را ترک کرده و به سوی منزلگاه بعدی که همان نظام اسلامی باشد حرکت کنیم. بلکه به نظر می‌رسد این حرکت از دیدگاه ایشان بایستی همواره با روحیه انقلابی همراه باشد. با این دید می‌توان اینگونه عنوان کرد که در بطن نظام اسلامی، انقلابی‌گری نه تنها نفی نشده بلکه تبدیل به یک راه حل قطعی برای حل تمام مسائل داخلی و خارجی در تمام زمان‌ها می‌شود.


علی طاهری بیان کرد: نباید بیانیه گام دوم در حد چند کتاب و مقاله خلاصه شود بلکه نیاز است تا اصطلاحاتی که برای اولین بار از سوی ایشان عنوان می‌شود بررسی و تبیین شده و برای اجرا در اختیار تصمیم‌گیران قرار داده شود. لذا از آنجایی که این اصطلاح برای اولین بار است که مطرح شده، تصمیم گرفتم تا در قالب رساله دکتری رشته علوم سیاسی و با کمک اساتید به تبیین آن بپردازم.


طاهری در مورد روش شناسی پایان‌نامه خود توضیح داد: این رساله با بهره‌گیری از نظریه گفتمان ارنستو لاکلا و شنتال موفه و با استفاده از روش تحقیق تحلیل گفتمان انجام خواهد شد. برای تجزیه و تحلیل فرمایشات مقام معظم رهبری نیز از نرم‌افزار Maxqda استفاده خواهد شد.


خسرو مزرعی استاد راهنما و عبدالرضا بای استاد مشاور این رساله دکتری هستند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب