دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1398 - 14:26
بیانیه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت آغاز سال تحصیلی:

تلاش و همتی فراگیر برای تحقق بیانیه گام دوم و شتاب به سمت رونق تولید در سال تحصیلی جدید هدف‌گیری شود

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای به مناسبت آغاز سال تحصیلی بر اهمیت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی به منظور زمینه‌سازی برای تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد و تلاش و همتی فراگیر برای تحقق بیانیه گام دوم و شتاب به سمت رونق تولید در سال تحصیلی جدید تأکید کرد.
کد خبر : 416976
87.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای به مناسبت آغاز سال تحصیلی بر اهمیت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی به منظور زمینه‌سازی برای تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد و تلاش و همتی فراگیر برای تحقق بیانیه گام دوم و شتاب به سمت رونق تولید در سال تحصیلی جدید تأکید کرد.


در متن این بیانیه با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه «تعلیم و تعلم عبادت است» آمده است: بهار تعلیم و تربیت و آغاز سال تحصیلی مدارس، دانشگاه‌ها و سایر نهادهای آموزشی در ابتدای مهرماه، می‌تواند به عنوان فرصتی مغتنم برای اندیشیدن در مورد مسائل کلان حوزه تعلیم و تربیت مورد توجه قرار گیرد. نهاد تعلیم و تربیت در هر جامعه به این اعتبار که مسئول و متکفل تولید سرمایه انسانی آن جامعه است یکی از مهم‌ترین نهادها محسوب می‌شود. این اهمیت از آنجا ناشی می‌شود که نیروی انسانی توانمند، مبنا و پیشران هرگونه پیشرفت و ارتقاء در جوامع است و با توجه به این نکته نهاد تربیت کننده این سرمایه هم باید همواره مورد توجه باشد.


در ادامه این بیانیه مطرح شده است: در نگاه اسلامی و الهی به تعلیم و تربیت که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نمود پیدا کرده است، برنامه‌ریزی برای تطور نهاد تعلیم و تربیت به سمت نهادی توانمند برای تعلیم و تربیت نیروی انسانی تراز نظام تربیت اسلامی به خوبی مورد توجه قرار گرفته است. با نگاه و مداقه در مفاد این سند مهم و راهبردی مشاهده می‌شود که هم در مبانی نظری این سند و هم در بخش مربوط به فلسفه اسلامی تعلیم و تربیت مبانی نظری و فکری تربیت اسلامی به خوبی تبیین شده است. همچنین در بخش مربوط به راهبردها و اقدامات این سند و با توجه به مباحث فکری مطرح شده در بخش‌های پیشین، برنامه‌های مشخص و مدون و ناظر به موقعیت فعلی و موقعیت مطلوب و همچنین توانمندی‌ها و... ترسیم شده است.
در موضوع آموزش عالی هم اسنادی مانند سند دانشگاه اسلامی، نقشه جامع علمی کشور و... به عنوان اسناد راهبردی و بالادستی این بخش، نقشه راه حرکت به سمت موقعیت مطلوب را با توجه به شرایط ملی و بین‌المللی و نقاط قوت و... تبیین کرده‌اند.


دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌افزاید: هدفمندی در مسیر تعلیم و تربیت و توسعه علم و فناوری رکن مهم موفقیت است. بیانیه گام دوم ترسیم دقیقی از مسیر حرکت را ارائه کرده است و همه راهبردهای هفت‌گانه دانش بنیان و فرهنگ مبناست که نقطه هدف را دست یافتن به تمدن نوین اسلامی قرار داده است. رهبر حکیم انقلاب(مدظله العالی) در این بیانیه مهم و راهبردی موضوع علم، فناوری و پژوهش و نیروی انسانی مؤمن، مستعد و کارآمد را به طور ویژه مد نظر قرار داده‌اند و با توجه به نقش نهاد آموزش و پروش، دانشگاه و حوزه علمیه در ساماندهی و نقش آفرینی در این دو حوزه مهم، در سال تحصیلی جدید باید تلاش و همتی مضاعف در تحقق منویات رهبر فرزانه انقلاب(مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مصروف شود. به فرموده حکیم انقلاب اسلامی، برای ما چرا ماندن و چگونه ماندن بسیار مهم است. انقلاب اسلامی، انقلاب عزتمندی است که از ارزش های انقلاب اسلامی هرگز کوتاه نخواهد آمد. ما به‌دنبال پرورش نسلی قدرتمند و توانا هستیم که ظرفیت تمدنی و ارزشی انقلاب اسلامی را تا مرز ناامیدی دشمن از طمع ورزی نسبت به این سرزمین الهی، ادامه دهد و مرجع و منبع اصلی این «ظرفیت توانمندی سازی»،  آموزش و پرورش، آموزش عالی و حوزه های علمیه است.


در پایان این بیانیه تأکید شده است: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن گرامیداشت آغاز سال تحصیلی  1399- 1398 به عنوان نخستین سال تحصیلی دهه پنجم انقلاب اسلامی - که معطر به عطر حضرت سیدالشهداء(ع) نیز است – بر نقش مهم و حیاتی نهادهای آموزشی در تحقق اهداف خطیر انقلاب اسلامی تأکید می‌کند و با توجه به این نقش حیاتی، اهمیت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی به منظور زمینه‌سازی برای تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد را نیز مورد تأکید قرار می‌دهد. به‌طور حتم تبدیل سرمایه انسانی به سرمایه اجتماعی از مسیر اعتماد به خدا، همکاری، همدلی و اعتماد به یکدیگر اهمیت راهبردی دارد. قدرت اجتماعی و اقتصادی ایران رکن مهم تقویت قدرت جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد است. فرهنگ اسلامی بنیان مهم و اصلی استقرار جامعه اسلامی و همکاری با سایر ملت های جهان است که لازم است همه عوامل تقویت کننده فرهنگ اسلامی را شناسائی و بر تقویت آن اهتمام ورزند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب