دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
#ژورنالیسم_علم

همتی: وضعیت روزنامه‌نگاری علم همانند بسیاری از حوزه‌های فرهنگی ما چندان مطلوب نیست

یک روزنامه‌نگار علم گفت: وضعیت روزنامه‌نگاری علم همانند بسیاری از حوزه‌های فرهنگی ما چندان مطلوب نیست، زیرا امروزه خبر و اصولاً علم و آگاهی، جایگاه چندان معتبری در جامعه ندارد.
کد خبر : 417855
dfdf.jpg

زینب همتی در گفتگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با روزنامه‌نگاری علم اظهار کرد: ژورنالیسم علم یکی از شاخه‌های روزنامه‌نگاری است که تلاش می‌کند اخبار و اطلاعات حوزه علم و پژوهش را به زبانی ساده و قابل فهم به مخاطبان خود منتقل کند.


وی با بیان این‌که عموماً روزنامه‌نگاری علم آخرین اخبار حوزه‌‌های علمی را به مخاطبان عرضه می‌کند، افزود: در کنار طرح آخرین یافته‌های علمی، بعضاً موضوعاتی همچون تاریخ علم، شناخت دانشمندان نامدار و دستاوردهای آنان، مدیریت علم و هم‌چنین ماهیت علم نیز مورد توجه قرار می‌گیرد.


این روزنامه‌نگار علم در خصوص وضعیت روزنامه‌نگاری علم در کشور گفت: وضعیت روزنامه‌نگاری علم همانند بسیاری از حوزه‌های فرهنگی ما چندان مطلوب نیست، زیرا امروزه خبر و اصولاً علم و آگاهی، جایگاه چندان معتبری در جامعه ندارد چون نه تولیدکننده معتبری برای اخبار علمی داریم و نه مردم چندان به این حوزه‌ها علاقه‌مند هستند.


همتی مجموع عوامل مطرح شده را موضوعی دانست که باعث شده تا علی‌رغم سابقه روزنامه‌نگاری علم در کشور، پس از سال‌ها هم‌چنان دوران طفولیت خود را بگذراند و به درختی تنومند تبدیل نشود.


وی اذعان کرد: بهبود وضعیت روزنامه‌نگاری علم در فرهنگ نهفته است، زیرا روزنامه‌نگاری یکی از شاخه‌های آن است و درصورتی‌که همه جنبه‌های فرهنگ و محصولات آن در ادبیات، موسیقی و سینما تقویت شود ژورنالیسم علم نیز به تبع آن تقویت خواهد شد.


این فعال حوزه رسانه راه‌حل لازم برای تقویت روزنامه‌نگاری علم را تأسیس شاخه روزنامه‌نگاری علم در دانشکده‌های ارتباطات عنوان کرد و گفت: امروزه در بسیاری از کشورهای جهان روزنامه‌نگاری علم به‌عنوان یکی از شاخه‌های روزنامه‌نگاری تدریس می‌شود و دانشجویان این رشته می‌بایست پیش از ورود به این رشته در یکی از رشته‌های علوم پایه، مهندسی و رشته‌های مشابه تحصیل کرده باشند و در این میان با مبانی روزنامه‌نگاری هم آشنا باشند. 


همتی گفت: هم‌اکنون در ایران برخی نهادها، سازمان‌ها و انجمن‌ها هم‌چون معاونت علمی  و فناوری ریاست جمهوری و یا انجمن ترویج علم دوره‌های کوتاه‌مدت در این خصوص برگزار می‌کنند ولی این در حالی است که این آموزش‌ها باید به‌صورت دوره‌ای و مرتب باشد تا بتواند نقشی تعیین‌کننده داشته باشد.


این روزنامه‌نگار علم هم‌چنین بخش دیگر از راه‌حل بهبود وضعیت روزنامه‌نگاری علم در کشور را وظیفه روابط‌عمومی‌ها و واحدهای ارتباط با رسانه آن‌ها دانست تا با تعامل مستمر با خبرنگاران، پژوهش‌های علمی را به زبانی ساده و کاملاً علمی به رسانه‌ها و خبرنگاران فعال در این حوزه منتقل کنند.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب