پرداختن به سلامت اجتماعی بدون توجه به مقوله عدالت اجتماعی ممکن نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، احمد احمدی صدر مشاور شهردار تهران و رئیس اسبق سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهر تهران در مصاحبه تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفت و گو درباره راهکارهای تحقق سلامت اجتماعی در جامعه بیان داشت: سلامت اجتماعی از برقراری عدالت اجتماعی نشئت میگیرد. امروز پرداختن به مقوله سلامت اجتماعی بدون توجه به مقوله عدالت اجتماعی هرگز ممکن نخواهد بود.
وی افزود: یکی از ابعاد برقراری سلامت اجتماعی بررسی وضعیت اقشار آسیب پذیر جامعه است. آیا این قشر به عنوان اعضای خانواده شناخته میشوند و یا به عنوان زائد بر جامعه شناسایی شده و حتی گاها ترد نیز میشوند؟ برنامه بر این منوال است که این قشر به دید خانواده نگریسته شوند تا احساس امنیت در آنها ایجاد شود تا دستگاه های حاکمیتی و خدمات رسان آنها را از خودشان بدانند. در این صورت برخورد شایستهای با این گروه شکل میگیرد.
احمدی صدر ضمن تاکید بر حفظ کرامت اقشار آسیبپذیر جامعه خاطرنشان کرد: نگاه بیمارگونه و مجرمانه به این اقشار صورت میگرفت اما تلفیقی از این 2 نگاه در دستور کار قرار گرفت و رویکرد تربیتی، آموزشی و درمانی اتخاذ شد. اقشار آسیب پذیر یک بار به هر دلیلی از خانواده ترد و آواره شده اند. امروز تکرار آن مسئله دردی از آنها دوا نمی کند بلکه آموزش و رسیدگی به آنها و خانواده شان می تواند منجر به سلامت اجتماعی شود.
مشاور شهردار تهران با اشاره به طراحی برنامههای نه گام تربیتی، آموزشی و درمانی برای این قشر یادآوری کرد: اقشار آسیب پذیر در مراکز پروسهای را طی میکنند تا چرخه باطل دوباره تکرار نشود. در گذشته تعداد معتادین متجاهر مرتبا در حال افرایش بود البته اگر همین امروز نگاه اخلاق محور و انسانی را کنار بگذاریم، مجددا افزایش خواهد یافت.
وی همچنین گفت: سهم نظام ارائه خدمات در خصوص ارتقا سلامت اجتماعی 25 درصد، سهم عوامل ارثی و زیستی 15 درصد، سهم عوامل مادی محیط زیست و عوامل رفتاری 10 درصد و سهم عوامل اجتماعی 50 درصد است. زمانی که اقشار آسیب پذیر را به عنوان مجرم در نظر می گیریم و سهم عوامل اجتماعی موثر بر ارتقای سلامت آنها نادیده گرفته می شود، روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود. ظرف کمتر از 8 ماه ظرفیت 5 هزار نفره تهران در حوزه اسکان، مراقبت، آموزش و تربیت آسیب دیدگان اجتماعی به 25 هزار نفر رسید و امروز کامل است. اگر فرهنگسازی عمومی انجام نشود و نسبت به آسیب دیدگان اجتماعی تغییر نکند قطعا با وجود تمام ظرفیتهای ایجاد شده، چرخه باطل مجدد تکرار خواهد شد.
انتهای پیام/