«شاهنقش» جدیترین فیلم من است/ یک رقابت سینمایی خاطرهساز در جشنواره چهل و سوم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «شاهنقش» به کارگردانی شاهد احمدلو و تهیهکنندگی علی قائممقامی از جمله آثاری است که در بخش سودای سیمرغ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت. نوبت نمایش این فیلم در برج میلاد (سینمای رسانه جشنواره) سانس اول روز شنبه بیستم بهمنماه خواهد بود.
بازیگرانی همچون هومن برقنورد، بهرنگ علوی، نسیم ادبی، مینا وحید، شهرام قائدی، سیروس میمنت و مهدی میامی در کنار بازیگران کهنهکار و خاطرهسازی همچون رضا رویگری، محمد متوسلانی و عنایت بخشی ایفای نقش میکنند. ضمن این که شهین تسلیمی و پژمان بازغی هم در «شاهنقش» به صورت افتخاری حضور دارند.
در همین ارتباط، کارگردان این فیلم سینمایی در گفتوگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: «شاهنقش» در ادامه دغدغهها و علاقه شخصی من به موضوع سینما و البته پشتپرده این هنر و صنعت آدمهای درگیر با آن است. با این حال این فیلم را نسبت به کارهای قبلی خودم که در همین ساخته شده گام بلندتری میدانم.
«شاهنقش» کمدی نیست
شاهد احمدلو گفت: داستان کلی فیلم که درونمایه اجتماعی دارد، درباره دو هنرور سینما است که برای انتخابات صنفی خودشان در حال رقابت هستند؛ این رقابت محور داستان «شاهنقش» را تشکیل میدهد. لحن و فضای فیلم، رگههای از طنز و لحظات مفرح را دارد، امّا کمدی نیست و به شدت با کارهای اخیر من متفاوت است. میتوانم بگویم «شاهنقش» جدیترین کار سینمایی من محسوب میشود.
وی افزود: داستان فیلم در فضای معاصر میگذرد، اما از آن جا که یک «پارودی» [تقلیدی طنزگونه از یک اثر هنری دیگر]است و شاهد ارجاعات سینمایی متعدد هستیم، حتماً برای علاقهمندان به هنر هفتم لذتبخش خواهد بود. این فضای خاطرهساز، علاوه بر داستان و شخصیتها، بر طراحی صحنه و لباس و کلیت ساختار فیلم نیز حاکم است.
شاهد احمدلو (کارگردان) وعلی قائممقامی (تهیهکننده) فیلم سینمایی«شاه نقش»
احمدلو عنوان کرد: ما لوکشینهای زیادی داشتیم. «شاهنقش» یک فیلم خیابانی است که بخش عمده داستان را دو شخصیت اصلی (هومن برقنورد و بهرنگ علوی) پیش میبرند. فیلمبرداری ۳۲ جلسه طول کشید. خوشبختانه آقای قائممقامی به عنوان تهیهکننده، کاملاً فضا را برای تولید یک اثر باکیفیت فراهم کردند. به هرحال آقای قائممقامی جزو رکورداران حضور در جشنواره فیلم فجر هستند و همکاری با ایشان برای من یک افتخار بود.
یک پارودی سینمایی دیدنی
وی درباره نکات برجسته و مزیتهای احتمالی فنی و محتوایی فیلم گفت: قاعدتاً مخاطبان و اعضای محترم هیئت داوران باید در این زمینه نظر بدهند. من به عنوان کارگردان سعی کردم تمام عناصر فیلم پا به پای هم، با کیفیت بالایی پیش بروند. یعنی فیلمنامه خوب، بازیهای باکیفیت، فیلمبرداری، تدوین، موسیقی و .. همه و همه در حد استاندارد باشد تا بتواندرضایت مخاطبان خاص و عام را جلب کند. امیدوارم این اتفاق بیفتد و در هر رشتهای که لیاقت داشته باشد دیده شود؛ منتها شاید به خاطر اینکه برآمده از یک پارودی سینمایی است، شاید سبک متفاوت این فیلم به آن یک وجه متمایز بدهد.
شیرینترین خاطره شاهد احمدلو از جشنواره فیلم فجر
وی با ابراز امیدواری برای این که امسال شاهد نمایش آثار جذاب و ارزشمندی در جشنواره باشیم افزود: جشنواره فیلم فجر، فصل چیدن میوههای سینمای ایران است رویدادی ریشهدار و بااصالت که مطمئن هستم امسال هم با استقبال خوب علاقهمندان به سینما مواجه میشود. از هم اکنون به تکتک همکارانم که آثارشان در بخش سودای سیمرغ حضور دارند، تبریک میگویم.
بهرنگ علوی و هومن برقنورد در نمایی از فیلم «شاه نقش»
وی افزود: من به واسطه حضورم در سینما از سنین کودکی و از جمله بازی در فیلم سینمایی «سرب» اثر ماندگار استاد کیمیایی، سالها است که مخاطب فیلمهای جشنواره بودم و بعدها نیز کارهایم به عنوان بازیگر و فیلمساز در این رویداد حضور دارم. بهترین و جذابترین خاطره من از جشنواره فیلم فجر، به دوره بیست چهارم باز میگردد که جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره را برای کارگردانی فیلم «چند میگیری گریه کنی؟» دریافت کردم. شیرینی این خاطره هم زمانی برایم بیشتر شد که این جایزه را از دستان پدرم (محمدولی احمدلو، بازیگر پیشکسوت سینما) دریافت کردم.
لازم به یادآوری است، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از دوازدهم تا بیست و دوم بهمن ۱۴۰۳ به دبیری منوچهر شاهسواری برگزار میشود.
انتهای پیام/