صفاوردی: ژورنالیسم علم مانع سطحینگری مردم میشود
سوسن صفاوردی در گفتگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص اهمیت ژورنالیسم علم در جامعه اظهار کرد: ژورنالیسم نشانگر تعهد و امانتداری قلم در همه حوزههاست و با توجه به قسم خدا به قلم در قرآن مجید، خبرنگاران باید نسبت به جامعالشرایط بودن خبر و تأثیر و پیامدهای احتمالی پیامشان در جامعه حساسیت داشته باشند.
وی با بیان اینکه ژورنالیسم علم بهعنوان یکی از شاخههای روزنامهنگاری وظیفه گردآوری، تجزیه و تحلیل و سنجش صحت و سقم اطلاعات را برعهده دارد، گفت: اولین وظیفهای که میان روزنامهنگاران علم و روزنامهنگاران سایر حوزهها وجود دارد دقت، تعهد و معتبر بودن اطلاعات خبرنگار در گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ادامه داد: ژورنالیسم و تعهد به مسئولیتهای حرفهای در کشور ما از حساسیت بیشتری برخوردار است زیرا ما در ایران اسلامی به دنبال ترویج ارزشها هستیم.
وی با اشاره به لزوم توجه به ژورنالیسم علمی بهمعنای بهکارگیری راستیآزمایی، مستندسازی و پرهیز از بهکاربردن اصطلاحات تخصصی در انتقال اطلاعات، گفت: البته سادهسازی اطلاعات هرگز بهمعنی سطحینگری در خبر نیست زیرا چنین رویکردی مغایر با اصول ارزشی و اخلاقی است.
صفاوردی در خصوص کار ویژه ژورنالیسم علم اذعان کرد: ژورنالیست علم باید بتواند از یکسو علم را به زبان ساده برای عموم مردم بیان کند و از سوی دیگر آگاهی جامعه را نسبت به یافتههای علمی بیشتر کرده و تلاش کند در راستای اطلاعرسانی در زمینه ترویج علوم در زمینههای مختلف نقشآفرینی کند.
این فعال حوزه رسانه افزود: از نظر من فعالیت روزنامهنگاران علم در صورتیکه بهطور مستند، راستیآزماییشده و با ضریب بالا مسجل شود، ضمن انتقال و ورود آن به مسائل اجتماعی و سیاسی میتوانند سعادت جامعه را رقم بزند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: قابل فهم کردن دستاوردهای علمی برای مردم عامه میتواند تلاشی در جهت ارائه الگویی برای تربیت افراد جامعه بوده و از سطحینگری جلوگیری کند.
انتهای پیام/4105/4110/پ
انتهای پیام/