شنل نامرئی برای انسانها ساخته شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس دیلی، دانشمندان دانشگاه اموری موفق به خلق پوست دومی شدند که به انسان اجازه میدهد باتوجه به محیط اطرافش تغییر رنگ دهد.
گروه تحقیقاتی با الهام از استتار آفتابپرستها این پوست دوم را خلق کردهاند. در پوست آفتابپرستها بلورهای فوتونی وجود دارد که در استتار و جفتگیری به کار میرود. ییشائو دانگ سرپرست این تیم تحقیقاتی با دیدن تغییر رنگ آفتابپرست به فکر ساخت پوستی با توانایی تغییر رنگ افتاد.
مفهوم پوست هوشمند که قادر به تغییر رنگ است براساس مشاهدات دانشمندان از طبیعت توسعه داده شده است. دانشمندانی حوزه بلورهای فوتونی برای سالها روی طراحی و توسعه پوست هوشمند با توانایی تغییر رنگ، استتار، تگهای ضدجعل و سنجش شیمیایی کار کردهاند. باوجود اینکه پوست هوشمند دانشمندان دانشگاه اموری در مراحل ابتدایی قرار دارد اما مسیر توسعه این نوع محصولات را هموار کرده است.
در پوست هوشمند دانشگاه اموری به جای استفاده از رنگدانهها، بلورهای کوچکی به کار رفته که قادر به تغییر الگو و آرایش ساختاری هستند. انجام این کار منجر به تغییر طول موج نور میشود که در نقش اساسی در دیدن رنگها در انسان(طیف مرئی) ایفا میکند.
گفتنی است که این تکنولوژی با مشکلاتی نیز مواجه شده که دانشمندان به دنبال راهی برای رفع آن هستند. برای مثال بلورهای فوتونی برای تغییر رنگ مجبور به تغییر آرایش ساختاری و الگویی هستند که این امر اندازه مواد را تغییر میدهد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/