تدوین برنامه حمایت از نخبگان و المپیادیها تا دو ماه آینده/ مهاجرانی: احساس تعلق به کشور در نخبگان تقویت شود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی در آئین تجلیل از مدالآوران المپیادهای علمی سال 1397، اظهار کرد: پیشرفت و تعالی هدف مشترک همه مردم دنیا است اما تلقیها از پیشرفت ممکن است متفاوت باشد اما اینکه همه به دنبال پیشرفت هستند شکی در آن نیست.
وی افزود: نیروی انسانی، سرمایه مادی و تکنولوژی سه عامل پیشرفت هر جامعه هستند، کشورها میتوانند تکنولوژی را تهیه کنند اما سرمایه انسانی بیبدیل است و هر کشور باید خودش این سرمایه را داشته باشد، بنابراین کشورهایی که سرمایه و تکنولوژی دارند اما فاقد نیروی انسانی توانمند هستند، پیشرفت نمیکنند.
وزیر آموزشوپرورش گفت: کشوری که نیروی انسانیاش را توسعه دهد میتواند پیشرفت کند لذا در شرایط سخت و دشوار کشور را ظرفیتهای انسانی مصون میکند.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه روح کلی اقتصاد مقاومتی و توسعه، قابلیت نیروی انسانی است، اظهار کرد: نیروی انسانی متناسب با تغییرات اجتماع میتواند فعالیت خود را تغییر دهد.
وی مدالآوران را سرمایه پیشرفت کشور برشمرد و افزود: معتقدم حال خوب المپیادها ناشی از حال خوب المپیادیها است لذا این انسانهای متفاوت و برجسته هستند که میتوانند قابلیتهای خود را آشکار کنند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه انسانهای بزرگ همیشه در برابر مشکلات راهی مییابند یا راهی میسازند، گفت: ایران؛ وطن، محور و هویت مشترک ما است پس باید همه تلاشمان را برای ساختن آن بهکارگیریم لذا بیشترین بار پیشرفت یک کشور بر عهده توانمندترین افراد است.
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اینکه در فرهنگ دینی مسئولیت، تابع توانایی افراد است لذا هرکه ظرفیت و تجارب بیشتری دارد مسئولیت بیشتری هم دارد، اظهار کرد: تمام تلاشم را برای تقویت المپیادها به کار میگیرم.
وی افزود: بهکارگیری یافتههای علمی برای پیشرفت گاهی با مشکل مواجه میشود لذا پیوند موفقیتهای علمی با سایر موفقیت برای قدم برداشتن در این زمینه ضروری است.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه کشور ما به نخبگان نیاز دارد، گفت: موفقیتهای خوبی در کسب علم داریم و پژوهشهای ارزشمندی را انجام دادهایم اما در اختراعات رتبه ایران مطلوب نیست، همچنین برای تجاریسازی این اختراعات مشکلاتی هم داریم.
وی افزود: زنجیره موفقیتها باید کامل شود و با سایر موفقیتها که زمینهساز پیشرفت کشور است، پیوند دهیم لذا یکی از مفاهیم کلیدی سند تحول پیوند تعلیم و تربیت با مسائل واقعی جامعه است، بنابراین باید از ظرفیت اندیشمندان و نخبگان برای پیوندها و با بخشهای مختلف استفاده کنیم.
حاجی میرزایی بر ضرورت تقویت علوم انسانی تأکید و عنوان کرد: در آینده، علوم انسانی حرفهای زیادی در جامعه دارد لذا شما نخبگان باید حتماً ظرفیتهای دانشی خود را با توسعه این علوم پیوند بزنید و مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان باید فصل بلندی در توسعه علوم انسانی ایجاد کند.
وی اضافه کرد: در چارچوب سند تحول و برنامه ششم توسعه برای حمایت و پشتیبانی از المپیادیها و نخبگان تا دو ماه آینده برنامهای تدوین خواهد شود.
فاطمه مهاجرانی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در این مراسم، بر ضرورت تقویت احساس تعلق به کشور تأکید و اظهار کرد: نخبگان باید برای کسانی که برای رسیدنشان به این مرحله دل سوزاندن و اسباب بزرگی آنها شدند احترام قائل باشند.
وی افزود: شما در مسیر بزرگی گام برداشتید لذا مسئولیت شما با دیگران متفاوت است و شما معرف جمهوری اسلامی ایران در دنیا هستید پس باید بیشتر مراقب خود باشید.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان تصریح کرد: باید از داراییهای خود مراقبت کنید لذا مراقب جسم و جان خود باشید شما از دل این کشور هستید و به این کشور تعلق دارید، خونهای زیادی برای حفظ این کشور ریخته شده است و شما باید از این کشور به خوبی حفاظت کنید.
مهاجرانی افزود: چشم مردم به رفتار شما است انسان برای پریدن به دو بال نیاز دارد؛ علم و اخلاق، شما باید مراقب رفتار خودتان باشید و هدفتان را فراموش نکنید لذا باید مراقب باشید غفلت شما را از مسیر اصلی دور نکند.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/