دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 شهريور 1398 - 22:13
رئیس سازمان محیط زیست در برنامه دست‌خط:

برخی موضوع انتقال آب خزر به سمنان را سیاسی می‌کنند/ بدون اشراف اطلاعاتی به محیط‌زیست هم می‌توانم سازمان را اداره کنم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بحث انتقال آب خزر به سمنان گفت: ما از حقابه طبیعی خود در ازای آب حاصل از بارش‌های استان گیلان استفاده نمی‌کنیم درحالی‌که برخی از دوستان موضوع را سیاسی می‌کنند.
کد خبر : 414383
1+(6).JPG

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از صداوسیما، عیسی کلانتری عصر امروز در برنامه دست خط با اشاره به این مطلب که آب مهم‌ترین مشکل زیست محیطی کشور است، در ارتباط با صحبت‌های مطرح شده مبنی بر این‌که بارندگی امسال باعث شده ما از دوره خشکسالی به دوره ترسالی وارد شویم، اظهار کرد: از نظر طبیعی سهم بارندگی در کشور کم است و حتی در صورتی‌که در کشور آب هم باشد شدت تبخیر ما 10 برابر بارش ما است، بنابراین نمی‌توان گفت با بارندگی‌های سیلابی فروردین ماه ما وارد ترسالی شدیم و باید ببینیم چند سال أینده چگونه خواهد بود.


وی تصریح کرد: اگر ما خطه شمال و باریکه‌ای از غرب و شمال غرب را حذف کنیم در بقیه مناطق ما بارندگی‌های 100 و حتی زیر 100 میلی‌متر با تبخیر بالای 2.5 تا 3 متر هستیم، بنابراین نباید سیاست‌ها با یک بارندگی تغییر کند.


تونل انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه تا پایان سال به اتمام می‌رسد


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه در ارتباط با مسئولیت خود در احیای دریاچه ارومیه در دولت یازدهم گفت: اظهارنظری از سوی من مبنی بر این‌که در آن زمان سازمان محیط‌زیست در مقابل محیط‌زیست ایستاده مطرح شد که دلیل آن این بود که در آن بازه زمانی موضوع انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه مطرح بود و ما این گله را از سازمان حفاظت محیط‌زیست داشتیم که چرا سازمان محیط‌زیست که مالکیت دریاچه را دارد و وظیفه حراست از آن را دارد 3 سال مجوز انتقال آب از زاب به دریاچه ارومیه را نمی‌دهد؟


معاون رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که در صورت تأمین منابع، تونل انتقال آب از زاب به ارومیه تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید، افزود: سازمان محیط‌زیست در دولت یازدهم که خود می‌بایست به‌واسطه سدهایی که برروی رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه زده می‌شد حقابه می‌گرفت ولی اقدامی انجام نمی‌داد و توجیه آن‌ها هم این بود که اگر 600 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه بیاید سطح تراز خلیج‌فارس پایین می‌آید درحالی‌که کشورهای خلیج‌فارس سالانه میلیاردها مترمکعب از آب دریاچه برداشت، شیرین و مصرف می‌کنند، موضوعی که پس از بررسی مجدد مجوز آن داده شد.


ایران در شدت مصرف انرژی برای یک واحد تولیدی در مقام دوم دنیا است


کلانتری در ارتباط با مجوزهای داده شده به پروژه‌های بزرگ در کشور در زمان تصدی ریاست سازمان حفاظت از محیط‌زیست، اذعان کرد: زمانی که آقای روحانی از من دعوت کرد 200 پروژه بزرگ از قبل مانده در کشور بود که می‌بایست تعیین و تکلیف می‌شد.


وی ادامه داد: کارخانجات زیادی از گذشته فعال بودند که اگر در راستای بیانات مقام معظم رهبری در مورد شدت استفاده از انرژی قرار بود ملاحظات زیست‌محیطی در ارتباط با آن‌ها رعایت شود می‌بایست تعطیل می‌شدند ولی با توجه به این‌که در حال حاضر سرمایه‌ای برای استانداردسازی آن‌ها نیست، تعطیلی آن‌ها به معنی مواجهه با میلیون‌ها کارگر بیکار است، بنابراین شاید در ارتباط با این موارد نتوان اقدام مؤثری انجام داد ولی می‌توانیم در خصوص کارخانجات جدید که قصد راه‌اندازی دارند ملاحظات زیست‌محیطی را در ارتباط با آن‌ها الزام‌آور کنیم.


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به این‌که از لحاظ شدت مصرف انرژی، ایران پس از روسیه قرار دارد که برای یک واحد تولید، بیشترین انرژی مصرف می‌کند، افزود: از این 200 پروژه بزرگ مطرح شده 17 مورد توجیح نداشته و رأی منفی گرفته، حدود 90 مورد تأییدیه دریافت کرده و 80 پروژه نیز به‌صورت مشروط مجوز به آن‌ها داده شده که تعدادی از آن‌ها در حال راه‌اندازی هستند.


من در حوزه محیط طبیعی تصمیم نمی‌گیرم


معاون رئیس‌جمهور در خصوص اظهارنظر دیگری از سوی خود مبنی بر این‌که به 95 درصد موضوعات زیست‌محیطی در کشور اشراف ندارم نیز گفت:‌ من این موضوع را در خصوص محیط طبیعی مطرح کردم، چون این‌که من ممکن است برخی گیاهان و یا جانوران را نشناسم دلیل آن نیست که نمی‌توانم این سازمان را اداره کنم.


کلانتری تصریح کرد: من در حوزه محیط طبیعی تصمیم نمی‌گیرم تیم کارشناسی موضوعات را بررسی و ارزیابی، تصمیمات لازم را اتخاذ کرده و من برای اجرا آن را ابلاغ می‌کنم.


امکانات وزارت جهاد کشاورزی 20 برابر سازمان محیط زیست است


وی در ارتباط با واگذاری کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی نیز اظهار کرد: این صحبتی است که بعضاً از سوی مخالفان دولت مطرح می‌شود و تا پیش از این هم در وزارت خارجه بود و من با توجه به شناختی که در حوزه تنوع زیستی در وزارت جهاد کشاورزی سراغ داشتم آن را به این وزارتخانه واگذار کردم.


رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این‌که در حوزه تنوع زیستی وزارت جهاد کشاورزی 20 برابر سازمان حفاظت محیط‌زیست دارای امکانات است، خاطرنشان کرد: ما در سازمان محیط‌زیست متخصص ژنتیک نداریم و واگذاری آن از وزارت امور خارجه به وزارت جهاد کشاورزی گام مؤثری بود.


مدارس طبیعت مرکز اشاعه مارکسیسم بود


وی در خصوص مدارس طبیعت نیز گفت: در آذرماه 96 وقتی معاون آموزش و پژوهش محتوای درسی این مدارس را برای من آورد و عنوان کرد که فعالیت این مراکز غیرقانونی است پس از بررسی مشخص شد که این مدارس مرکز اشاعه مارکسیسم است.


کلانتری تصریح کرد: در محتوای درسی به بچه‌های مردم این‌گونه القاء می‌کردند که خلقتی وجود ندارد و همه چیز براساس تکامل است، به نوعی شاید بتوان گفت که خود داروین نمی‌توانست اندیشه‌های خود را به این خوبی ترویج داده و اقدام به شستشوی مغزی کند.


سازمان حفاظت محیط زیست در انتقال آب خزر به سمنان تصمیم‌گیرنده نیست


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به موضوع انتقال آب خزر به سمنان و این‌که ما در این خصوص تصمیم‌گیرنده نیستیم، اظهار کرد: در بحث انتقال آب صراحتاً وزارت نیرو موظف است تشخیص دهد که چنین طرحی اجرا شود یا خیر، سازمان محیط زیست تنها وظیفه دارد موضوع را از بُعد زیست محیطی ارزیابی و اظهارنظر کند.


وی تصریح کرد: سفید رود از سمت غرب به خزر وارد می‌شود و براساس ضوابط بین المللی ما حق داریم 40 درصد از آب ناشی از بارندگی هر استان را بهره‌برداری کنیم در حالی‌که ما 17 درصد از آب ناشی از بارندگی استان گیلان استفاده می‌کنیم و 23 درصد باقیمانده آن را وارد خزر می‌کنیم در حال‌که می‌توانیم این کار را نکنیم.


کلانتری اذعان کرد: ما از استان‌هایی همچون کردستان، زنجان، قزوین و آذربایجان شرقی که متوسط 200 میلی‌متر مکعب بارندگی دارند آب در پشت سد منجیل ذخیره می‌کنیم و به مردم گیلان می‌گوییم با آب استان کاری نداشته باشند و سپس از آب پشت سد منجیل شالی‌کاری کنند در حالی‌که از 2 میلیارد متر مکعب آبی که به دریای خزر می‌ریزد می‌توانیم 200 میلیون متر مکعب آن را برداشت کنیم ولی این‌کار را انجام نمی‌دهیم.


معاون رئیس جمهور با بیان این‌که برخی از دوستان مسأله را سیاسی می‌کنند، گفت: خزر 80 هزار میلیارد متر مکعب آب دارد ولی مخالفان صحبت از کاهش تراز آب خزر سخن به‌میان می‌آورند در حالی‌که ما حتی به اندازه حقابه طبیعی‌مان نیز برداشت نمی‌کنیم.


وی ضمن اشاره به این مطلب که طرح انتقال آب خزر به سمنان همچنان در وزارت نیرو در دست بررسی است و تصمیم قطعی درباره آن اتخاذ نشده اذعان کرد: به‌طور کلی ما در سازمان محیط زیست می‌توانیم بگوییم این انتقال از کجا انجام شود که جنگل‌ها آسیب کمتری ببیند که ما مسیر لوله گاز که پیش از این جنگل‌های آن بریده شده را مشخص کردیم.


کلانتری در ارتباط با بحث استحصال آب نیز گفت: ما در 40 سال گذشته 30 میلیون جمعیت داشتیم با کیفیت زندگی و سطح زندگی پایین ولی امروز جمعیت ما 2.5 برابر یعنی حدود 83 میلیون نفر شده و سطح زندگی ما نیز دو برابر افزایش پیدا کرده و در مقایسه با 40 سال پیش نیاز ما 5 برابر افزایش یافته است بنابراین برای این‌که بتوانیم رشد جمعیت داشته باشیم باید به این موضوع توجه کنیم که ما پتانسیل تولید غذای بیشتر را نداریم.


معاون رئیس جمهور افزود: راه‌حل این است که ما استحصال کمتر و بهره‌وری بیتری در استفاده از منابع آبی داشته و باقیمانده نیاز غذایی‌مان را از جاهای دیگر تأمین کنیم.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان در ارتباط با وضعیت جاسوسان محیط زیست نیز گفت: وزارت اطلاعات اعلام کرده که این افراد جاسوس نیستند ولی رئیس قوه قضائیه از ما خواسته که اجازه دهیم قاضی به موضوع رسیدگی کند و ما هم تابع هستیم و امیدواریم قاضی در این خصوص عادلانه به موضوع رسیدگی کنند.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
جواد
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۵
۰
ما مازندرانی ها این خیانت را تحمل نخواهیم مرد
گوشتیران
قالیشویی ادیب