دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ گذشته

مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ گذشته را بخوانید.
کد خبر : 414358
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بازار سرمایه، مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را در ادامه  بخوانید.


بازار سرمایه راه‌حلی اساسی برای کنترل نقدینگی / عملکرد سازمان بورس در مسیر توسعه است


وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست هم‌اندیشی با فعالان بازار سرمایه، عنوان کرد: خدا را شاکریم که در خانواده بازار سرمایه شکافی وجود ندارد و این بازار در شرایط مطلوبی قرار دارد. فرهاد دژپسند اظهار داشت: سهم بازار سرمایه در اقتصاد ملی باید بیش از میزان فعلی باشد. از طرف دیگر یکی از مهم‌ترین راه‌های کنترل نقدینگی، افزایش فعالیت این بازار است؛ بر این اساس باید منابع مالی موجود را به سمت آن هدایت کنیم.


حمایت‌های دولت، دلیلی برای رشد بازار سرمایه


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار دلایل رشد بازار سرمایه را رشد نقدینگی و حمایت دولت از افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی عنوان کرد، شاپور محمدی در گفت‌وگویی مستقیم با شبکه خبر در خصوص دلایل افزایش ۵۴۶۴ واحدی شاخص کل بورس در روز جاری گفت: به نظر من فضای مثبت بازار سرمایه، رشد نقدینگی، حمایت دولت از افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی و همچنین مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی از افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی، مهم‌ترین دلایل رشد شاخص بورس تهران به شمار می‌روند.


تعامل بیشتر سیاست‌گذاران ارشد اقتصادی با اهالی بازار سرمایه راهی برای حل مشکلات


روز شنبه نهم شهریورماه، نشست هم‌اندیشی فعالان بازار سرمایه به همت کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با حضور فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی، شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و امیدعلی پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی برگزار شد. در ابتدای این جلسه، سعید اسلامی بیدگلی، دبیر کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران با بیان اینکه، بازار سرمایه با ریسک‌های بسیاری از سوی سیاست‌گذاران اقتصادی مواجه است، افزود: موانع متعددی پیش روی توسعه این بازار است که امیدوارم با کمک وزارت اقتصاد حل شود.


هدف قوانین بازار پایه دستیابی به بازاری کارا و سالم است/ شرکت‌های بازار پایه در دوران گذار قرار دارند


مدیرعامل فرابرس ایران در برنامه زنده روی خط خبر شبکه خبر با بیان اینکه وظیفه ساماندهی شرکت‌های بازار پایه و اجرای دستورالعمل بازار پایه فرابورس از سوی قانون‌گذار به فرابورس سپرده شد، گفت: با هدف ارتقای حاکمیت شرکتی و شفافیت هرچند سال یک‌بار قوانین این بازار مورد بازنگری قرار می‌گیرد که قطعاً مقاومت‌هایی به همراه دارد؛ اما هدف قانون‌گذار این بوده که در یک دوران گذار، شرکت‌هایی که خارج از تابلوهای اصلی بورس هستند، در یک تابلو خود انتظام سهامشان معامله شود و هدف نهایی از تغییر قوانین، دست‌یابی به بازاری سالم، کارا و اثربخش است. هامونی با بیان اینکه حضور ذی‌نفعان در فرابورس بسیار متنوع است و قابل‌مقایسه با بورس‌های منطقه نیست، گفت: از طریق انواع اوراق بهادار در فرابورس شامل اسناد خزانه اسلامی، انواع صکوک، اوراق تسهیلات مسکن و ... تا کنون به تأمین مالی طیف وسیعی از ذی‌نفعان شامل دولت، شرکت‌ها، پیمانکاران، صنایع مختلف اقتصادی، مردم کمک شده است.


صیانت از حقوق سهامداران با ساماندهی مقررات بازار پایه


مدیرعامل بورس کالای ایران ضمن حمایت از اقدام اخیر فرابورس در ساماندهی مقرراتی در بازار پایه این اقدام را اولین قدم در صیانت از حقوق عامه سهامداران و کمک به سلامت بیشتر بازار دانست. حامد سلطانی نژاد دلیل نیاز بازار پایه به نظارت بیشتر را ذات مخاطره پذیر و حجم به نسبت کوچک شرکت‌های این بازار دانست که امکان جو دهی، قیمت سازی، کرنرینگ و نهایتاً تضییع حقوق عموم سهامداران و افزایش ریسک‌های غیرعملیاتی بازار سرمایه در برابر کسب سودهای کوتاه‌مدت غیرمنطقی توسط عده‌ای محدود را به بازار تحمیل می‌کند.


تحدید دامنه نوسان، سدی بر صف‌های سنگین معاملات/ دامنه همه نمادهای فرابورسی تا چهارشنبه ۳ درصد نوسان دارد


به گفته امیرهامونی، با محدود کردن دامنه نوسان به مقیاس‌های جهانی در دینامیک شدن دامنه نوسان نزدیک خواهیم شد. در این شرایط برای حجم معاملات و نقدشوندگی آن با مشکلات کمتری مواجه خواهیم شد و دیگر شاهد ایجاد صف‌های سنگین خریدوفروش نخواهیم بود. مدیرعامل فرابورس ایران در خصوص میزان لزوم توجه بازارگردان به قیمت پایانی برای قیمت‌گذاری گفت: دست بازارگردانان در خصوص قیمت‌گذاری باز است، البته باید حداقل حجم معاملات و دامنه مظنه در این خصوص رعایت شود. این موضوع با توانگری بازارگردان و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ارتباط است و به‌طور حتم فرابورس رعایت این حداقل‌ها را نظارت و بررسی می‌کند.


فراخوان عمومی سازمان بورس در خصوص الزام انتشار اطلاعات کامل مالی


مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس اظهار داشت: ارائه اطلاعات کامل مالی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی مشمول بند (۵) مادۀ (۶) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، مصوب ۲۸ خرداد ۹۸، به سازمان بورس و اوراق بهادار بعد از اصلاحاتی در مجلس شورای اسلامی الزامی شد و سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به انتشار مجدد آن اقدام کرد. علی بیک زاده میلانی توضیح داد: بر این اساس، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، قرارگاه‌های سازندگی و نهادهای نظامی و انتظامی کشور و بنیادهای تعاون وابسته به آن‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات خیریه، نهادها و مؤسسات وقفی و آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه، کلیه صندوق‌های بازنشستگی اعم از کشوری و لشکری و بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی مکلف شدند لیست شرکت‌های متعلقه و اطلاعات کامل مالی خود و شرکت‌های کنترلی و غیر کنترلی خود را به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه دهند.


محدودیت نوسان، ضرورت بازارهای پر ابهام است


مدیرعامل سابق بورس تهران گفت: تغییرات در بازار پایه از جنس قواعد بازار بوده و به‌منظور ایجاد شفافیت و کشف قیمت مناسب‌تر در داد و ستد سهام است. حسن قالیباف اصل اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ و با شفافیت مناسب در بورس تهران پذیرفته شده‌اند و شرکت‌هایی که به دلیل ابهام، شرایط پذیرش در بورس تهران و بازار اصلی فرابورس را ندارند یا برخی از شرکت‌ها درخواست پذیرش در تابلوهای فوق را مطرح نکردند، در بازار پایه حضور دارند. البته فرابورس از سرمایه‌گذارانی که مایل به خرید سهام در این بازار هستند می‌خواهد بیانیه ریسک را مطالعه کنند تا به این سرمایه‌گذاران یادآوری کند که در بازار پر ریسک وارد می‌شوند.


گشایش‌های سیاسی ورود سرمایه‌گذاران خارجی را به بازار سرمایه ایران تسهیل می‌کند


آرمنوهی هواکیمیان، معاون دبیر کل فیاس (فدراسیون جهانی بورس‌ها) در گفت‌وگویی با "سنا " در خصوص روند توسعه بازار سرمایه ایران گفت: بازار سرمایه ایران دارای پنج عضو در فیاس است و نکته جالب در سفرم به ایران این بود که این پنج عضو کاملاً در تمام شرایط باهم همکاری دارند. هواکیمیان افزود: ما در فدراسیون بورس‌های جهانی به‌خوبی می‌دانیم که بازار سرمایه ایران یک بازار بسیار حرفه‌ای و کارآمد است و تمامی روند معاملات این بازار بر اساس عرضه و تقاضا است. حضور ابزارهای معاملاتی مختلف در طیف‌های متفاوت و متناسب با هر سلیقه در این بازار یک عامل بسیار مثبت برای جذب سرمایه‌گذاران است.


صدور کدهای سهامداری از مرز ۱۱ میلیون گذشت


معاون عملیات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اظهار داشت: با صدور بیش از ۴۷ هزار کد سهامدار جدید در مردادماه امسال، تعداد کدهای سهامداران بازار سرمایه از مرز ۱۱ میلیون گذشت. فریبا اخوان افزود: درمجموع در پنج ماه نخست امسال بیش از ۱۹۸ هزار کد سهامدار جدید در بازار سرمایه صادر شده است تا رقم کل کدهای صادر شده به ۱۱ میلیون و ۴۲ هزار کد برسد.


رشد عمومی صنایع در بازار سرمایه / عملکرد درخشان صندوق‌ها


مدیرعامل تأمین سرمایه سپهر، عملکرد بازار سرمایه را در چند ماه اول سال جاری مثبت دانست و گفت: بازار در ماه‌های نخست امسال تقریباً یک رشد عمومی را تجربه کرده است و همه صنایع، رشد قابل‌توجه و خوبی داشته‌اند؛ البته صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و گروه معدنی بیشترین وزن را در این رشد ایفا کرده‌اند. حسین میری اظهار داشت: رشد در تمام گروه‌ها تقریباً عمومیت داشته است؛ یعنی همه شرکت‌ها از رشد مناسبی برخوردار بوده‌اند و از وضعیت گروه‌های پیشتاز که بگذریم، بقیه گروه‌ها در اجزاء متفاوت‌اند. مثلاً در صنعت خودرو هم رشد داشته‌ایم اما بعضی شرکت‌ها رشد خیلی خوبی از خود نشان داده‌اند و در مورد بعضی دیگر چنین نبوده است.


پلت فرم معاملات ارتباطی با ارزش سهام ندارد /سیگنال فروشی عامل اصلی زیان در بازار پایه


مدیرعامل شرکت سبدگردان سرمایه ایرانیان با اشاره به اینکه اعمال قوانین جدید در بازار پایه هیچ ارتباطی به ارزش ذاتی سهام ندارد، گفت: دلیل اصلی زیان سهامداران در بازارها به ویژه بازار پایه، کانال‌های غیرقانونی و سیگنال فروش‌ها هستند. سید مصطفی صفاری با بیان اینکه قوانین جدید بازار پایه بهترین ابزار تفکیک قیمت واقعی از نرخ‌های غیرواقعی سهام است، افزود: رفتار هیجانی افراد تازه‌وارد و غیرحرفه‌ای که متأسفانه مستقیم به بازار سرمایه وارد شده‌اند در کنار سیگنال غیرواقعی کانال‌های غیرقانونی پدیده صف تقاضا را رقم زدند و بسیاری از منابع به بازار قرمز هدایت شد و این موضوع عامل واقعی زیان است.


روند منطقی قیمت سهم با تعیین دامنه نوسان مناسب


به گفته فرهنگ حسینی، در بازارهایی که شفافیت کاملی وجود ندارد، ایجاد دامنه نوسان مناسب در کنار مواردی در ریزساختار بازار مانند محدودیت تعدادی خرید یا فروش می‌تواند به جلوگیری از رشد غیرمنطقی قیمت‌ها کمک کند. مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی امیر ضمن بررسی دستورالعمل جدید بازار پایه فرابورس به چیستی شرکت‌های این بازار اشاره کرد و گفت: ماهیت شرکت‌های حاضر بازار پایه عمدتاً شرکت‌های غیرشفاف در کنار شرکت‌های زیان، غیرفعال یا ورشکسته است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب