دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مروری بر مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته گذشته

بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت.
کد خبر : 410677
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بازار سرمایه، بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را در ادامه خواهید خواند.


تقدیر رئیس‌جمهور از رئیس سازمان بورس


حسن روحانی تلاش‌های شاپور محمدی رئیس سازمان بورس را عامل افزایش شفافیت، کارایی، توسعه همه‌جانبه و ثبات بازار سرمایه و همچنین حفظ حقوق سهامداران دانست و از عملکرد وی در ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار تقدیر کرد.


یک لوح ؛ یک کارنامه


رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت با اهدای لوح تقدیر، از اقدامات رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و همکاران او در کمک به ثبات بازار سرمایه و حفظ حقوق سهامداران تقدیر کرد. افزایش شفافیت و کارایی، توسعه همه‌جانبه و ثبات بازار سرمایه کشور و حفظ حقوق سهامداران از مهم‌ترین محورها و دستاوردهایی است که در نامه حسن روحانی به دکتر شاپور محمدی برجسته و در سال "رونق تولید" بر آن تأکید شده است. بی‌شک این موفقیت، در درجه اول مرهون تعامل دوسویه دولت و بازار سرمایه و نگاه واقع‌بینانه و درک متقابل از شرایط بازار و نقش‌آفرینی تک‌تک سهامدارانی است که سرمایه‌های خود را در سال‌های اخیر به میدان آوردند .


ابلاغ دستورالعمل جامع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در آینده نزدیک


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ، از ابلاغ دستورالعمل جامع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در آینده نزدیک خبر داد. دکتر شاپور محمدی روز سه‌شنبه، 23 مرداد، در حاشیه مراسم سومین لیگ ستارگان بورس و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیش‌ازاین فرآیند سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها با محدودیت‌هایی مواجه بود که به خواست سرمایه‌گذاران و فعالان بازار، این محدودیت‌ها را رفع و سعی کردیم محیط فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری را شفاف‌تر کنیم.


همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و عراق باقوت ادامه خواهد داشت/ خرید نفت از ایران یکی از مهم‌ترین اهداف تجاری عراق


سفیر عراق در تهران، ضمن تأکید بربر ادامه همکاری‌های اقتصادی و تجاری با ایران اظهار داشت: کشورش "موضعی کاملاً شفاف" در قبال ایران و تحریم‌های آمریکا علیه تهران دارد و تمامی اهداف این برنامه، ادامه همکاری‌های اقتصادی و تجاری است. قندیل در ادامه خاطرنشان ساخت: مقامات تجاری و اقتصادی هر دو طرف در تلاش هستند تا اهداف تعیین‌شده هر چه زودتر محقق شوند. به همین منظور، قراردادهای جدیدی نیز بین دو کشور در حال شکل‌گیری است که یکی از آن‌ها قرارداد مالی بین آن‌ها است.


بازار سرمایه بهترین راه برخورداری مردم از منافع ذخایر انرژی / تداوم عرضه منظم بنزین و گازوییل در بورس انرژی


مدیرعامل بورس انرژی ایران با تأکید بر اینکه بهترین مسیر توسعه صنعت انرژی و تنها راه عملی شراکت مستقیم مردم در این صنعت، به‌طور حتم بازار سرمایه است، ادامه داد: ورود سهام و محصولات صنعت انرژی شامل برق، نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، به برخورداری هر چه بیشتر مردم از منافع ذخایر انرژی منتهی می‌شود. سید علی حسینی با بیان اینکه بنزین پالایشگاه‌های ایران و به‌ویژه شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و خریداران خوبی را می‌توانند در منطقه خاورمیانه و دنیا جذب کنند، افزود: با توجه به بازخورد مثبت عرضه بنزین در بورس، تصمیم بر این شد که عرضه‌ها به‌صورت منظم و با حجم بیشتری ادامه داشته باشد و مطمئن هستم این بازار باقدرت به راه خود ادامه می‌دهد.


ورود «تابلوی برتر» به‌زودی در بورس تهران/ راه‌اندازی اوراق تعهدی نیازمند آماده‌سازی زیرساخت‌هاست


به گفته مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، مقررات «تابلوی برتر» در هیئت‌مدیره بورس تهران نهایی شده و تصمیم‌گیری نهایی با هیئت‌مدیره سازمان است. علی صحرایی اظهار داشت: این ابزار (اوراق تبعی)، آخرین ابزاری است که در صورت ورود، ابزارهای کلاسیک بازار ما را تکمیل می‌کند؛ اکنون نیز مقررات آن کاملاً نهایی شده است و تنها اگر زیرساخت و کانکشن‌هایی که بین کارگزاران و خریداران وجود دارد نهایی شود، آماده راه‌اندازی خواهد بود.


دستورالعمل تأسیس شرکت‌های سبد گردانی اصلاح شد


معاون نظارت برنهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از تدوین و اصلاح چند دستورالعمل مهم خبر داد. سعید فلاح‌پور با تأکید بر این‌که فعالان بسیاری برای تأسیس سبد گردانی در انتظار این اصلاحیه بودند خاطرنشان کرد: این اصلاحات دغدغه‌های متقاضیان تأسیس سبد گردانی را در مواردی همچون فرآیند صدور کد، نقش امین سبدگردانان در کدهای اختصاصی و سایر تسهیلات مطرح‌شده پوشش می‌دهد.


احتمال خروج سرمایه‌های مازاد از بازار معاملات مسکن و انتقال به بورس


عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: به نظر می‌رسد با افزایش حداکثری قیمت مسکن و کاهش جذابیت بازار مسکن برای سرمایه‌گذاری، افراد برای سود بیشتر به دنبال انتقال سرمایه خود به بازارهای دیگر ازجمله بورس هستند. مجید کیانپور، عضو کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از فعالیت دلالان و سوداگران در بازار مسکن، گفت: بر اساس گزارش‌های ارائه شده، در سه سال اخیر حدود دوسوم معاملات مسکن توسط دلالان و افرادی که به دنبال سرمایه‌گذاری بوده‌اند، صورت گرفته و تنها حدود یک‌سوم توسط مصرف‌کنندگان واقعی انجام‌شده است.


تعداد شرکت‌های بورسی نسبت به تولید ناخالص داخلی اندک است/ ساختار سنتی اقتصاد؛مانع اول توسعه بورس در کشور


نماینده اتاق ایران در کمیسیون تخصصی شورای عالی بورس اوراق بهادار اظهار داشت: نقدینگی زیاد در کشور باید به یک بازار سرازیر شود و با توجه به آسیب کم در بازار سرمایه این نقدینگی اکنون راه خود را به سمت بورس یافته است. سید حسین سلیمی ضمن اشاره به اشباع شدن بازارهای دیگر گفت: در حال حاضر بازار مسکن کمی متوقف‌شده و نوسان بازار دلار و طلا، سرمایه‌گذاران را با ترس و تردید مواجه کرده است، در این شرایط برای آنان سرمایه‌گذاری در بورس تبدیل به بهترین گزینه شده است.


اهمیت توجه سهامداران به «کیفیت سود» و «جریان نقدی» / ارکان بازار محدودیت‌های معاملاتی را بر بازارهای پرریسک‌تر قرار دهند


یک کارشناس بازار سرمایه ضمن مثبت ارزیابی کردن روند کنونی بازار به سهامداران توصیه کرد: در کنار توجه به اصل مدیریت پرتفوی به‌جای تک سهم داشتن، لازم است برای خرید سهام، همیشه ریسک و بازده را با یکدیگر در نظر بگیریم؛ متأسفانه بسیاری از سهامداران تازه‌کار، تنها بازده را در نظر می‌گیرند؛ در این شرایط اگر بازار نزولی باشد، سهم‌های پر ریسک با افت بیشتری مواجه می‌شوند. مهدی دلبری در ادامه تأکید کرد: لازم است سهامداران در کنار توجه به موارد بالا، حتماً آمار تولید فروش ماهانه شرکت را برای خرید سهامشان بررسی کنند. به نظر من یکی از موفق‌ترین عملکردهای سازمان بورس انتشار تولید فروش ماهانه است.


هیجانی معامله نکنیم


به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری ملی ایران، موضوع احتمال حذف دلار دولتی برای کالاهای مشمول در مورد هر شرکتی باید به‌طور مجزا و با جزییات مربوط به آن مجموعه بررسی و تحلیل شود. پریا اسدالهی ضمن بررسی روند معاملات در چند وقت اخیر گفت: فاصله گرفتن بازار از توان کارشناسی، موضوع مبتلابه چند سال اخیر بازار است؛ به این معنی که بسیاری از معاملات بر مبنای تحلیل‌های اقتصادی و بر مبنای سود و زیان و حتی نرخ رشد شرکت‌ها شکل نمی‌گیرد، بلکه اغلب این خریدوفروش‌ها هیجانی بوده و درواقع حرکتی توده‌وار به سمت برخی از صنایع هستند.


سهامداران عمده سهامداری کنند/ حمایت حقوقی‌ها از بازار دریغ شده است


عضو شورای عالی بورس در گفت‌وگویی در خصوص روند حرکتی بازار در روزهای اخیر عنوان داشت: متأسفانه سهامداران عمده شرکت‌های بزرگ، مدت کوتاهی است که از بازار حمایت نمی‌کنند و رفتار درستی در این وضعیت ندارند. این عده از سهامداران به‌محض اینکه بازار با روزهای مثبت همراه می‌شوند شروع به فروش سهام می‌کنند و بازار را به‌عنوان منبعی برای تأمین مالی خود قلمداد می‌کنند. شاهین چراغی با اشاره به قیمت‌های کاذب برخی از شرکت‌های کوچک خاطرنشان کرد: برخی از شرکت‌ها باقیمت‌های بسیار کاذب معامله می‌شوند و قیمت‌های نادرستی دارند اما عوامل مختلفی در این میان تأثیرگذار است. مانند سهام شناور پایین. اما خیلی از عوامل ناشی از رفتار سهامداران است . عمدتاً مردم و سرمایه‌گذاران از رفتار سهامداران شرکت‌های بزرگ تجربه خوبی ندارند و به‌محض اینکه بازار مثبت می‌شود باعرضه‌های خود وارد می‌شوند و با منفی شدن بازار حمایت‌های خود را از بازار دریغ می‌کنند.


اثر حذف ارز دولتی بر کدام صنایع بیشتر است؟


به گفته مدیرعامل سابق کارگزاری اقتصاد بیدار، تحریم‌های موجود می‌تواند صنایع نفتی، پتروشیمی، فلزات و معدنی‌ها را برای دوره کوتاه تحت تأثیر قرار دهد؛ اما دراین‌بین صنایع غذایی، دارویی، صنایع سلولزی بدون در نظر گرفتن اندازه شرکت به‌واسطه مزیت نسبی تولید و انحصار مصرف داخلی می‌توانند موردتوجه سرمایه‌گذاران باشند. حسن رضایی پور افزود: با برداشته شدن ارز یارانه‌ای، احتمال آزادسازی قیمت‌ کالاها زیاد افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اگرچه در نگاه اول ممکن است بهانه‌ای برای سودسازی شرکت‌ها قلمداد شود، اما باید توجه کرد حذف ارز یارانه‌ای مانند تیغ دولبه بوده و با توجه به وابستگی شدید تولیدات داخلی به واردات می‌تواند قیمت تمام شده محصولات تولیدی شرکت‌های بورسی را به‌شدت تحت تأثیر قرار دهد؛ به‌خصوص اینکه در برخی از شرکت‌های گروه صنایع غذایی و دارویی این وابستگی تا میزان ۸۰ درصد به مواد اولیه وارداتی وابسته است.


یکسان‌سازی مقررات صندوق‌های سرمایه‌گذاری کلید خورد


معاون توسعه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران از انتشار فراخوان کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران در خصوص پیش‌نویس دستورالعمل جامع تأسیس و فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری خبر داد و اهداف سازمان بورس از تدوین این پیش‌نویس را برشمرد. علیرضا توکلی ایجاد انعطاف در مدیریت صندوق و امکان تأسیس صندوق‌های خاص با اهداف خاص به‌منظور برآورده کردن سلایق و ذائقه‌ متنوع سرمایه‌گذاران را یکی دیگر از اهداف این پیش‌نویس دانست و اظهار امیدواری کرد تا این پیش‌نویس شرایط جدیدی برای حضور و تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازار سرمایه به وجود آورد.


ارزش بازار سرمایه کشور بیش از میزان فعلی است


به گفته رئیس هیئت‌مدیره شرکت سبدگردان هدف، اگر چشم‌انداز نرخ بانکی کاهشی دیده شود و لایحه مالیات بر عایدی سرمایه نیز که بر فعالیت‌های سوداگرانه مانند افزایش نرخ ارز، طلا، خودرو و یا عایدی بر املاک و مستغلات، به‌طور واقعی عملیاتی شود، مشخص خواهد شد که ارزش بازار سرمایه باید چندین برابر باشد و به همین دلیل معتقد هستیم ارزش بازار سرمایه در حداقل قرار دارد. عباسعلی حقانی نسب اظهار داشت: یکی از راه‌های افزایش ارزش بازار، رسیدن قیمت سهام به ارزش واقعی شرکت‌ها و راه دیگر آن، پذیرش شرکت‌های جدید در بازار سرمایه است.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب