دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مروری بر مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته گذشته

بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت.
کد خبر : 407014
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بازار سرمایه، مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را در ادامه خواهید خواند.


درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا) رونمایی شد


درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا) روز شنبه 29 تیرماه 1398 با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ رونمایی شد. فرهاد دژپسند در مراسم رونمایی از سامانه دارا، ضمن مثبت ارزیابی کردن این سامانه به اهمیت حذف ابعاد مکانی و زمانی در راه‌اندازی آن اشاره کرد و این اقدام را گامی در جهت کمک به محیط‌زیست دانست. وی گفت: هنوز با اقتصاد هوشمند فاصله داریم ولی سعی می‌کنیم این فاصله را با کمک متخصصان کاهش دهیم. مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی هم در این مراسم گفت: از طریق این سامانه، سهامداران می‌توانند عملکرد معاملات خود را در بازه‌های مختلف تا یک سال گذشته بازبینی کنند و از اتفاقاتی که برای دارایی آن‌ها می‌افتد، مطلع شوند.


نقش مهم بازار سرمایه در اقتصاد ملی/ بورس به کمک توسعه صنعت زغال‌سنگ می‌آید


عصر روز دوشنبه 31 تیرماه  شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران ارشد بازار سرمایه و محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با معدن کاران و تولیدکنندگان زغال‌سنگ دیدار و گفت‌وگو کردند. دکتر شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این دیدار که هدف از آن توسعه ظرفیت‌های صنعت زغال‌سنگ با کمک بازار سرمایه بود، با اشاره به اینکه توسعه بازارها در همه بورس‌ها از جمله بورس انرژی مورد حمایت نهاد ناظر است، گفت: مهم‌ترین عناصر ثروت ملی ما (انرژی) همچون نفت خام، گاز طبیعی، برق و غیره در بورس انرژی دادوستد می‌شود و امروز این رکن بازار سرمایه نقش مهمی در اقتصاد ملی ایفا می‌کند. محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه طی دو سال گذشته و با تلاش انجمن صنفی زغال‌سنگ شاهد بهبود شرایط این صنعت بودیم، افزود: یکی از دغدغه‌های صنعت زغال‌سنگ کشف قیمت عادلانه است و بورس انرژی و نهاد ناظر بازار سرمایه کلید حل این دغدغه هستند.


دعوت مدیرعامل فرابورس از تیم‌های فنی و صاحب‌نظران اکوسیستم بلاک‌چین


مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر فناوری‌های مالی با تغییر دورنمای کسب‌وکارها و ‏حرکت بازارهای مالی به سمت توسعه خدمات ‏الکترونیکی به بخش جدایی‌ناپذیر اقتصاد جهانی بدل شده‌اند، ‏گفت: بازارهای مالی کشور نیز با بهره‌گیری از دانش متخصصان حوزه فناوری‌های نوین و همچنین ظرفیت ‏استارتاپ‌های فین‌تک، همگام با پیشرفت‌های فناورانه شتاب قابل توجهی داشته‌اند. به گفته امیر هامونی تشکیل «کمیته بلاک‌چین» با هدف بررسی فرصت‌ها، تهدیدها و مزایا معایب این تکنولوژی، زیر نظر ‏هیئت‌مدیره فرابورس ایران در راستای اهمیت بررسی‌های انجام‌شده پیرامون این تکنولوژی صورت‌ گرفت و این کمیته رویکرد و ضوابط پیشنهادی بورس‌ها و نهادهای نظارتی کشورهای ‏مختلف در حوزه رمز ارزها و انتشار توکن را مورد مطالعه قرار می‌دهد. همچنین کمیته بلاک‌چین با ارزیابی پتانسیل فین‌تک‌های اکوسیستم مالی کشور به ‏انتشار ابزارهای مالی نوین بر بستر تکنولوژی بلاک‌چین در بازار سرمایه کشور و ارائه نظر مشورتی برای ‏نهادهای قانون‌گذار و سیاست‌گذاران حوزه اقتصاد کشور اقدام می‌کند.‏


بورس انرژی آماده برای تأمین مالی زغال‌سنگی‌ها


مدیرعامل بورس انرژی ایران با اشاره به ظرفیت‌های بازار سرمایه برای پذیرش سهام و همچنین عرضه محصولات شرکت‌های فعال در صنعت زغال‌سنگ گفت: بورس انرژی آماده کمک به تأمین مالی این فعالان و تقویت صادرات آن‌ها از طریق رینگ صادراتی است. سید علی حسینی با اشاره به آخرین تصمیم‌گیری‌ها برای تعیین فرمول قیمت زغال‌سنگ بر اساس 26.5 درصد میانگین ماهانه قیمت شمش فولاد خوزستان در بورس کالا، گفت: چنانچه به‌طور فرضی قیمت‌های کنونی این محصول را در نظر بگیریم می‌توان به ارزش بازار 4 هزار میلیارد تومانی زغال‌سنگ در میان سایر صنایع کشور پی برد.


از شمال تا جنوب زیر چتر فرهنگ‌سازی


مدیرعامل شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس از اهتمام ویژه این شرکت برای حرکت در مسیر ارتقای فرهنگ سرمایه‌گذاری بورسی خبر داد و عنوان کرد: به منظور آشنایی مردم با اصول و مبانی بازار سرمایه و همچنین راه‌های ورود به بورس، همایش‌ها و کارگاه‌هایی در سراسر کشور برگزار می‌شود. مدیرعامل شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس با بیان اینکه نتایج مثبت برگزاری گردهمایی یک‌روزه با حضور ۱۵۰ نفر در محل پارک علم و فناوری اردبیل، انگیزه تداوم برگزاری کارگاه‌ها و همایش‌ها در سایر استان‌ها بود، تصریح کرد: در این مسیر جهاد دانشگاهی به ما پیوست و هماهنگی‌های لازم با معاونین آموزشی ۳۰ استان کشور صورت گرفت تا همایش‌ها و کارگاه‌هایی به‌صورت ویدیو کنفرانس و در قالب پرسش و پاسخ برگزار شود.


نقش کارآمد فین‌تک‌ها در تولید دیتای مؤثر برای سیاست‌گذاران


مدیرعامل فرابورس ایران در ابتدای پنل «نقش فین‌تک در توسعه اقتصاد هوشمند، فرصت‌ها و چالش‌ها» تعریف سنتی اقتصاد را علم مدیریت منابع محدود برای خواسته‌های نامحدود عنوان ‏کرد و گفت:‏ تعریف علم اقتصاد در چند سال اخیر به مدیریت داده و طراحی مکانیزم در مدل‌های الکترونیک تبدیل شده ‏است و در واقع اقتصاد به غیر از انگیزه و داده نیست و مهم این است که سیاست‌گذار چگونه در حوزه‌های مختلف انگیزه ‏ایجاد کرده و مبتنی بر دیتا عمل کند.‏ امیر هامونی در این پنل با بیان اینکه مسئله انسان‌محوری اقتصاد هوشمند مسئله پررنگی در این مقوله ‏است، اظهار کرد:‏ یکی از چالش‌های فعلی در سطح اقتصاد، بحث ناسازگاری بهینه برنامه‌هاست به این مفهوم که ممکن است ‏سیاست و تصمیمی از سوی سیاست‌گذار در یک بخش اتخاذ ‌شود که بر سایر حوزه‌ها اثرات نامطلوب به جای ‏بگذارد و این در حالی است که با اقتصاد هوشمند این ناسازگاری برنامه‌ها از بین رفته و با ارائه دیتای قابل قبول ‏برای سیاست‌گذار، اثرات این ناهماهنگی تا کمترین حد تقلیل می‌یابد.‏


درهای باز بورس انرژی بر روی خبرنگاران و اصحاب رسانه / حمایت بورس انرژی از دوره‌های آموزشی حرفه‌ای


اعضای هیئت‌مدیره انجمن خبرنگاران و نویسندگان بازار سرمایه در نشست صمیمانه با سید علی حسینی مدیرعامل بورس انرژی ایران پیرامون آخرین دستاوردها و نیازهای حوزه رسانه در بازار سرمایه به گفت‌وگو نشستند. در این جلسه سخنگوی بورس انرژی ایران با تأکید بر لزوم طراحی دوره‌های آموزشی مؤثر و پیگیری نتایج اثربخش آن از طریق انجمن خبرنگاران بازار سرمایه، عنوان کرد: اثربخشی تصمیم‌های انجمن خبرنگاران بازار سرمایه به‌عنوان یک تشکل صنفی زمانی محقق خواهد شد که هم‌زمان با تعریف مسئله و تنظیم برنامه‌های همکاری با ارکان بازار سرمایه از جمله دوره‌های آموزشی، زمان‌بندی و محتوای این برنامه‌ها توسط طرفین در زمان مقرر پیگیری و عملیاتی شود.


سرمایه‌گذاری آسان، ویژگی مهم صندوق‌ها


مدیر نظارت بر بورس‌ها، بهره‌برداری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه را از روش‌های غیرمستقیم ورود به بازار سرمایه دانست و افزود: سرمایه‌گذاران شامل دو گروه عمده افراد آشنا به بازارهای مالی و نیز سرمایه‌گذاران غیر آشنا به این ابزارها هستند. این افراد به جهت حفظ ارزش‌های خود و با توجه به وجود نوسانات مختلف نیازمند ابزارهایی برای پوشش ریسک خود هستند تا دارایی خود را به‌راحتی از دست ندهند. محسن خدابخش در توصیه افراد غیرحرفه‌ای به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های موجود در بازار سرمایه اظهار کرد: این صندوق‌ها واسطه‌های مالی هستند که با توجه حجم‌های مختلف از میزان دارایی و میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران، ُ‌یونیت‌ها و بخش‌هایی را برای سرمایه‌گذاران با ترکیبات مختلف دارایی‌ها در نظر می‌گیرند.


جزئیات امکان افزایش سرمایه ناشی از تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌های حقوقی


مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص انتخاب کارشناسان رسمی در افزایش سرمایه‌های ناشی از تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های حقوقی جزئیاتی را بازگو کرد. علی بیک زاده با اشاره به مجاز بودن افزایش سرمایه از محل افزایش بهای ناشی از تجدید ارزیابی دارایی‌های اشخاص حقوقی گفت: به موجب ماده ۱۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، در جلسه پنجم تیرماه ۹۸ هیئت‌مدیره سازمان بورس مقرر شد تا شرکت‌های سهامی عام ثبت شده نزد سازمان جهت انجام افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها، علاوه بر رعایت موارد مندرج در آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱ ماده ۱۴۹ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۵ فروردین‌ماه ۹۵ هیئت‌وزیران، برخی موارد دیگر را نیز رعایت کنند.


بازار سرمایه کلید رونق تولید/ بورس بهترین گزینه برای هدایت نقدینگی


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: تخصیص بهینه منابع، شفاف‌سازی اقتصاد و کاهش بازار دلالی و سوداگری از جمله مزیت‌های تجمیع منابع در بازار سرمایه است. محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش متقاضیان برای خریداری سهام از بورس، گفت: هرچه بتوان توسعه کیفی و کمی در بازار سرمایه ایجاد کرد تا بر آن اساس تعداد سهامداران افزایش یابد، در واقع یک شاخص مطلوب و مثبت در ارزیابی اقتصاد ایران محسوب می‌شود.


سرمایه‌گذاری فضای استارتاپی در اختیار بخش خصوصی


صبح روز یکشنبه 30 تیرماه و در حاشیه چهارمین روز برگزاری نمایشگاه الکامپ، کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و نظام صنفی رایانه‌ای کشور با هدف مشارکت در تأمین مالی حوزه فناوری و آی تی تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند. در این مراسم علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد: دولت در سود و زیان پروژه‌های استارتاپی شریک‌ می‌شود و ریسک سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه فناوری کنترل می‌شود. سعید اسلامی بیدگلی، دبیر کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری نیز در خصوص جزییات این تفاهم‌نامه گفت: این تفاهم‌نامه با هدف سرمایه‌گذاری مشارکتی صندوق‌های جسورانه و صندوق نوآوری و شکوفایی به امضا رسید و نشان‌دهنده تغییر رویکرد دولت در نحوه تأمین مالی استارتاپ ها و همچنین به رسمیت شناختن نهادهای مالی فعال بازار سرمایه در حوزه فناوری است.


بالاترین درجه نقد شوندگی متعلق به بازار سرمایه است


مدیرعامل سابق شرکت بورس تهران در همایش بررسی "روش‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایران " به تشریح قابلیت‌های سرمایه‌گذاری در بورس‌های اوراق بهادار پرداخت. حسن قالیباف اصل، بازار سرمایه را برخوردار از بالاترین درجه نقدشوندگی دانست و با اشاره به دیگر مزیت‌های سرمایه‌گذاری در بورس اظهار داشت: افزایش نقدشوندگی، حقوق مالکیت، شفافیت، کاهش ریسک اعتباری، سپر تورمی، مشارکت در توسعه اقتصادی کشور، تنوع سازی و مدیریت ریسک از مهم‌ترین امتیازات سرمایه‌گذاری در بورس است.


اوراق خرید دین، در حال راه‌اندازی / شفاف‌سازی معاملات مهم‌ترین هدف بورس کالا


در همایش بررسی روش‌های سرمایه‌گذاری که در حاشیه سومین دور از لیگ ستارگان بورس برگزار شد، جواد فلاح، مهم‌ترین اهداف بورس کالا را شفاف‌سازی و کشف نرخ دانست و در ادامه ابزارهایی که اشخاص حقیقی می‌توانند به‌واسطه آن‌ها در بورس کالا سرمایه‌گذاری کنند، معرفی کرد. در این همایش مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا، قراردادهای آتی و قراردادهای اختیار معامله و نیز ابزارهای بازار مالی مانند اوراق سلف استاندارد، گواهی‌های سپرده کالایی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری را مهم‌ترین ابزارهای بورس کالا عنوان کرد و افزود: اوراق گواهی سپرده کالایی یکی از مهم‌ترین ابزارهای بورس کالا برای سرمایه‌گذاران حقیقی است و این ابزارها درواقع سند الکترونیکی هستند که مبین تحویل کالا به انبارهای تحت نظارت بورس هستند.


احتمال استفاده از بلاک چین در بورس


رئیس اداره مطالعات راهبردی فرابورس گفت: امکان بهره‌گیری از فناوری بلاک چین در ایران گسترده است. برنامه ما در بازار سرمایه نیز انتشار توکن مبتنی بر ورقه بهادار برای قدم اول است و پس از راه‌اندازی پروژه بلاک چین در بازار سرمایه می‌توانیم از این فناوری بهره‌مند شویم. فرزاد جعفری، رئیس اداره مطالعات راهبردی فرابورس در حاشیه برگزاری نمایشگاه الکامپ، گفت: بلاک چین از ۱۹۹۹ به وجود آمد، اما تا سال ۲۰۰۹ صحبتی از آن به‌صورت عمومی نبود اما اکنون در بازار سرمایه همه کشورها نحوه استفاده از بلاک چین در حال بررسی است.


رشد بازار سرمایه بی‌سابقه است/ سیگنال‌های غلط عامل تشدید رفتارهای هیجانی


مدیرعامل سرمایه‌گذاری سپه ضمن بیان اینکه افت‌وخیز شاخص ذات بازار سرمایه است، گفت: حرکت شاخص در هفته گذشته تحت تأثیر مجموعه‌ای از سیگنال‌های سیاسی، نرخ ارز، اخبار و رفتارهای هیجانی بود و بااین‌حال به نظر می‌رسد ریسک سیستماتیکی پیش روی بازار قرار ندارد و بورس مسیر رو به رشد خود را ادامه می‌دهد. سید ابراهیم عنایت اظهار داشت: بازار سرمایه پس از هر رشدی به اصلاح احتیاج دارد. طی ماه‌های گذشته بارها با رشد ۵ هزار واحدی شاخص مواجه بوده‌ایم، بنابراین اصلاح حدود هفت هزار واحدی نباید مسئله‌ای فاجعه‌آمیز یا غیرعادی تلقی شود. در واقع هفته گذشته افت‌وخیز شاخص رویدادی طبیعی بود و اتفاقاً به تقویت روند صعودی بازار نیز کمک می‌کند.


ادامه روند صعودی بازار سرمایه در یک سال آینده


مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران در ادامه همایش بررسی روش‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه ایران، روش‌های بهینه مدیریت دارایی در بورس تهران و تشکیل سبد سرمایه‌گذاری مناسب را تبیین کرد. مهدی رباطی تشکیل سبد بهینه را به این معنا دانست که دارایی خود را در بازار مالی به نحوی مدیریت کنیم که در یک بازه زمانی ۴ ساله حداقل ۱۰ درصد و حداکثر به‌اندازه بازده مورد انتظار سرمایه‌گذار و بیشتر از میانگین تورم آن دوره زمانی، بازدهی کسب شود.


نقدینگی در بورس ماندگار است


یک کارشناس بازار در تحلیلی از روند این روزهای بازار سهام و چشم‌انداز آتی آن گفت: در شرایط فعلی و با توجه به گزارش‌های سه‌ماهه شرکت‌ها، وضعیت گروه‌های بنیادی از منظر پتانسیل فروش و سودسازی نسبتاً مناسب است؛ در این شرایط می‌توان امیدوار بود که بازار به‌واسطه سهم‌های بنیادی حداقل تا نیمه دوم سال ۹۸ وضعیت مناسبی داشته باشد. علی صادقین اظهار داشت: وضعیت گروه بانک‌ها نیز نسبت به سال گذشته بهتر به نظر می‌رسد؛ همچنین در نظر داشته باشید در ماه‌های آتی گروه سنگ‌آهن، فولاد، پتروشیمی، روانکار، دارویی‌ها، قندی‌ها و غذایی‌ها وضعیت نسبتاً بهتری خواهند داشت.


تسهیل روند فعالیت در بازار سرمایه، راهکاری برای رشد استارتاپ‌های بورسی


بنیان‌گذار استارتاپ «آسان بورس» ضمن توضیح در خصوص عملکرد این استارتاپ گفت: آسان بورس یک پلتفرم طراحی استراتژی معاملاتی در بازارهای سرمایه است که به‌صورت ویژوال و Drag and drop کار می‌کند. رضا فکوری در پاسخ به این پرسش که استارتاپ‌های مالی چه کمکی می‌توانند به هوشمند سازی ابزارهای مالی داشته باشند، تصریح کرد: به‌طور قطع استارتاپ‌ها نقش مؤثری در این خصوص دارند؛ زیرا استارتاپ‌ها کوچک‌اند و جهش زیادی می‌توانند داشته باشند؛ همچنین آن‌ها به دلیل تخصصی بودن می‌توانند در حوزه مخصوص به خود قدرتمند عمل کنند. در حالی که شاید شرکت‌های بزرگ با وجود بروکراسی اداری نتوانند به‌راحتی چنین رشدی را در پیش بگیرند.


امکان پیش‌فروش محصولات از طریق تأمین مالی جمعی / بورس به تأمین مالی جمعی اعتبار می‌بخشد


معاون توسعه و فناوری تأمین سرمایه تمدن بیان کرد: تأمین مالی جمعی یکی از روش‌هایی است که در اثر گسترش اینترنت و خدمات مبتنی بر آن، سبب ایجاد تکنولوژی‌هایی در حوزه مالی شده است. این روش شرایط تأمین مالی را برای بنگاه‌های کوچک تحت تأثیر فضای وب تسهیل کرده است. به گفته سیدی، زمانی که این روش بر اساس «پیش‌فروش» یک محصول مشخص از طرف فردی که سابقه مشخصی دارد، انجام شود، خودبه‌خود ریسک‌های موجود کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین مجدداً تأکید می‌کنم که ضریب موفقیت در این روش یا روی عام‌المنفعه بودنش است و یا روی پیش‌فروش محصولات و خدمات است.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب