دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1398 - 18:24
حناچی در میزگرد ویژه شهرداران در اجلاس یونیدو تأکید کرد؛

استفاده از ظرفیت فناوری‌های هوشمند و دیجیتال برای تبدیل تهران به «شهری برای همه»

شهردار تهران امروز با حضور در میزگرد ویژه شهرداران در اجلاس یونیدو در وین، سخنرانی خود با عنوان «استفاده از ظرفیت‌های فناوری‌های دیجیتال در تحقق شهری برای همه» را ارائه کرد.
کد خبر : 414205
eee_13986131403429.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا  از شهرنوشت، پیروز حناچی شهردار تهران، امروز با حضور در میزگرد ویژه شهرداران در اجلاس «یونیدو» که در شهر وین در حال برگزاری است، سخنرانی خود با عنوان «استفاده از ظرفیت‌های فناوری‌های دیجیتال در تحقق شهری برای همه» را ایراد کرد. 


حناچی گفت: در میزگرد شهرداران از کشورهای مختلف جهان هستم و امیدوارم بتوانیم با تبادل نظر و انتقال تجارب راه، گامی در جهت توسعه پایدار و بهبود زندگی در شهرها برداریم. وقتی درباره انقلاب صنعتی چهارم و اثرات آن در شهرها صحبت می‌کنیم، باید توجه کنیم که صرف به‌کارگیری فناوری‌ها و تجهیزات و خدمات نوین، نمی‌تواند ما را به نتایج مطلوب برساند بلکه استفاده گسترده فناوری‌های دیجیتالی باید برمبنای چالش‌ها و اولویت‌های شهر و با هدف افزایش کیفیت زندگی شهروندان و حرکت به سمت شهری پایدار و تاب‌آور باشد.


شهردار تهران ادامه داد: با این نگاه در برنامه تهران هوشمند که به‌عنوان یکی از نمونه‌های موفق تحول دیجیتالی و انقلاب صنعتی چهارم در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا است، بیش از هر چیز به دنبال به خدمت گرفتن فناوری‌های نوین در جهت کسب نتایج قابل توجه در حوزه‌هایی مانند افزایش ایمنی عمومی، پایداری محیط زیست، سهولت در جابه‌جایی و افزایش کیفیت زندگی و سلامت شهروندان بوده‌ایم.  


وی افزود: در حوزه خدمات دیجیتال، بستر دیجیتال و یکپارچه خدمات شهروندی را با نام تهران من (My Tehran) ایجاد کردیم و ضمن این که برای هر یک از شهروندان یک حساب شهروندی الکترونیک ایجاد کردیم، خدمات متعددی را به‌صورت دیجیتال ارائه کردیم که با استقبال بسیار خوب شهروندان تهرانی همراه بود به نحوی که امروز که با شما صحبت می‌کنم، رتبه دامنه اینترنتی شهرداری (tehran.ir) از نظر حجم مراجعه در بین کل دامنه‌های اینترنتی دنیا حائز رتبه 1895 است که از این لحاظ بالاتر از بسیاری شهرهای دنیا مانند لندن، توکیو، بارسلونا، برلین، نیویورک، آمستردام و ملبورن قرار دارد. در حال حاضر بیش از 2 میلیون شهروند تهرانی در این بستر ثبت نام کرده و از خدمات آن استفاده می‌کنند. این‌ها همه نشان از سطح بالای آمادگی الکترونیکی شهروندان دارد.


حناچی بیان کرد: همان‌طور که می‌دانید، ترافیک و آلودگی هوا دو معضل جدی در کلان‌شهرها محسوب می‌شود که شهر تهران نیز از این موضوع استثنا نیست. در موضوع آلودگی هوا، بیش از 90 درصد آلودگی هوا در تهران ناشی از ذرات معلق زیر 2.5 میکرون و با منشأ عمدتاً خودروها است. برای حل این موضوع، تغییرات جدی در قوانین تردد خودروها در شهر (طرح مدیریت ترافیک) را بر یک بستر تمام الکترونیکی از آوریل 2018 ایجاد کردیم. برای مثال، مقررات تشویقی نظیر اعمال تخفیف 25 درصدی برای خودروهای با آلایندگی کمتر و تخفیف 90 درصدی برای خودروهای برقی و هیبریدی وضع کردیم. هم‌چنین قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای تردد خودروهای آلاینده در شهر اعمال کردیم. تمام این موارد را براساس شبکه گسترده‌ای از دوربین‌های شهری و به کمک ابزارهای پردازش تصویر و هوش مصنوعی کنترل کردیم. در نتیجه این اقدامات حجم ذرات معلق در هوای تهران به‌شدت کاهش یافت به‌نحوی که بر خلاف سال‌های پیش، در سال گذشته حتی یک روز تعطیلی ناشی از آلودگی هوا نداشتیم.


شهردار تهران گفت: در موضوع مدیریت ترافیک هم، علاوه بر تقویت حمل و نقل عمومی با محوریت راه‌اندازی خطوط جدید مترو، به کمک همین ابزارهای هوشمند و تعرفه‌گذاری‌های هدفمند توانستیم الگوی سفرهای درون شهری شهروندان را از خودروی شخصی و تک‌سرنشین به استفاده از حمل و نقل عمومی، به طرز قابل توجهی تغییر دهیم. به نحوی که در محدوده‌های دارای محدودیت ترافیکی تعداد مسافران مترو (ورودی) تا 17 درصد و مسافران اتوبوس تا 23 درصد افزایش داشته است. هم‌چنین ترافیک در این محدوده‌ها بین 30 تا 50 درصد کاهش داشته و سرعت حرکت خودرو‌ها نیز 5 درصد افزایش یافته است.


وی افزود: هم‌چنین برای اولین بار در ایران، اولین سرویس اشتراکی جابجایی مبتنی بر دوچرخه در کلان‌شهر تهران راه‌اندازی شده است و پس از یک سال از آغاز فعالیت، 200 هزار شهروند تهرانی از این خدمات استفاده می‌کنند. در حال حاضر، روزانه 3500 سفر به وسیله دوچرخه‌های اشتراکی در تهران انجام می‌شود، اما امیدواریم که در آینده نزدیک، حداقل یک درصد سفرهای درون‌شهری تهران از این طریق صورت پذیرد.


حناچی گفت: در طرح مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای که از جولای 2019 عملیاتی شده است، شهروندان زمان کمتری را برای پیدا کردن جای پارک صرف خواهند کرد و تمامی پرداخت‌های مربوط به هزینه جای پارک از طریق کیف پول الکترونیکی انجام می‌شود. در اقدام دیگری با محوریت توسعه خدمات الکترونیک شهری، در تابستان سال جاری و برای نخستین بار در سطح شهر تهران انتخابات تمام الکترونیکی شورایاری محلات شهر تهران را در 1631 شعبه، با صندوق‌های الکترونیک و بدون استفاده از برگ رأی کاغذی انجام دادیم.


شهردار تهران در پایان گفت: امیدوارم که دستاوردها و درس‌آموخته‌های برنامه تهران هوشمند در حوزه تحول دیجیتالی و حرکت به سوی نتایج انقلاب صنعتی چهارم برای سایر مدیران ارشد شهری در اقصی نقاط جهان مفید و مؤثر بوده باشد. از همین‌جا، من به‌عنوان شهردار کلان‌شهر تهران و رئیس شورای راهبردی تهران هوشمند، آمادگی خود را برای همکاری در زمینه‌های مختلف هوشمندسازی و تحول دیجیتالی به تمامی شرکت‌کنندگان در این نشست اعلام می‌کنم.


انتهای پیام/4127/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته