وقتی یکطرفه کردن خیابانی در تهران به تحریمها ربط داده میشود!
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ارجاع اقدامات و برخی از تخلفات به دورههای مدیریتی گذشته در کشور بیش از پیش باب شده و برخی از مسئولان سعی دارند از این طریق مسئولیت تبعات یک موضوع را از گردن خود باز کنند، گویی اینکه در هر حوزهای برای انجام اقدامات یک برنامه جامع و یک نهاد بالادستی وجود دارد.
این موضوع در مدیریت شهری بهنظر بیش از پیش باب شده و هر آنچه به نوعی به تخلف در شهر بازمیگردد به دوره مدیریت شهری و شهرداری فردی خاص منتسب است.
در روز صنایع دستی برابر با بیستم خرداد ماه در تصمیمی از سوی شورای اسلامی شهر تهران و موافقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، خیابان نجات اللهی (ویلا)، گذر صنایع دستی نام گرفت، اقدامی که از نظر محمدرضا دهداریپور شهردار منطقه ۶ تهران بهمعنی تغییر نام خیابان نبوده و تنها بهعنوان گذر صنایع دستی معرفی شده است.
وی در همان روز از اقدام شهرداری منطقه 6 تهران از اقداماتی همچون افزایش عرض پیادهروها و همچنین اجرای سنگفرش مناسب برای این خیابان خبر داد.
البته این نامگذاری از نظر محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با هدف مقابله با تحریمها و ایجاد رونق تولید ملی انجام شد، زیرا از نظر وی نصب تابلوهای راهنما در کنار افزودن واژه گذر صنایع دستی خود میتواند فرصتی برای گردشگران و سه میلیون خانواده ایرانی برای بهرهگیری از این ظرفیت باشد.
اینکه یک تغییر نام تا چه اندازه میتواند بر رونق تولید ملی تأثیرگذار باشد و تاکنون چه خروجی داشته، همچنان سؤال بیجوابی است که بررسی آن نیازمند اخذ نظرات کارشناسان مربوطه است و به موضوع گزارش مربوط نمیشود ولی آنچه بیش از پیش توجه را به خود جلب میکند اقدام خودسرانه مدیریت شهری در این خصوص است.
شهرداری منطقه ۶ تهران تنها چند روز پس از این تغییر نام که با حضور شهردار تهران، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تنی چند از معاونان این سازمان و اعضای شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد اعلام کرد با توجه به تعریف گذر صنایع دستی از فردا (۲۴ تیر ماه سال ۱۳۹۸) این معبر بهطور کامل یکطرفه میشود.
تنها دو روز پس از این اقدام شهرداری منطقه 6 تهران، الهام فخاری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در توئیتی اظهار کرد: ایجاد گذر صنایع دستی در خیابان استاد نجات اللهی (ویلا) و تبدیل شدن به پیادهراه مصوب شورا نیست و باید هرگونه اقدام در این محدوده متوقف شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ارتباط با این اقدام شهرداری تهران در یکطرفه کردن خیابان نجات اللهی به خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: این خیابان تبدیل به گذر نشده است و نباید آن را موجه جلوه دهید زیرا چنین اقدامی حداقل نیازمند مصوبه شورای اسلامی شهر تهران است.
وی تصریح کرد: برخی از دوستان در توجیه اقدام خود چنین استدلال میکنند که این طرح در بودجه به تصویب رسیده است، در حالیکه در یک طرح شهری که مداخلهای به این شدت که بر وضعیت سکونت محلی و وضعیت کسبه تأثیر دارد نیازمند اخذ نظر مردم و برگزاری جلسات توجیهی با آن است، در حالیکه حتی کلیت شورا هم در ارتباط با این موضوع نه بحث کرده و نه به آن رأی داده است.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: اینکه انجام مداخلات در مقیاس شهری نیازمند پیوستهای اجتماعی و محیط زیستی است در هر دوره مدیریت شهری یک اصل اساسی است و نباید این موضوع درباره قالیباف مطرح شود.
فخاری افزود: من در همان روز یکطرفه شدن خیابان نجات اللهی با آقای دهداریپور، شهردار منطقه 6 تهران صحبت کرده و این موضوع را متذکر شدم که این بهم ریختگی توجیح قابل دفاعی ندارد چون نه مصوبهای در شورا دارد و نه در شورا در ارتباط با آن بحث شده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: حتی پیوست اجتماعی و محیط زیستی آنچه که در حکم برنامه سوم بهعنوان پهنه رودکی تصریح شده نیز باید از قبل آماده و ارائه میشد.
این اقدام شهرداری تهران در یکطرفه کردن خیابان ویلا با توجه به قابل توجیح نبودنش و همچنین مخالفت برخی از اعضای شورا اسلامی شهر تهران چندان ادامه پیدا نکرد و وضعیت خیابان مجدداً به وضعیت اولیه خود بازگشت.
بازگرداندن این خیابان به حالت اولیه خود چنان برای کسبه خوشحالکننده بود که پس از آن تنی چند از شهروندان در اقدامی بنری را بهمنظور تشکر از شهردار تهران در جلوی شهرداری تهران نصب کردند و پس از آن نیز الهام فخاری با استفاده از همین عکس تقدیر از شهردار، از همکارانش که احتمالاً در اعمال فشار برای این اقدام شهرداری تهران مؤثر بودند تقدیر و تشکر کرد.
شاید بتوان از این اقدام ناهماهنگ شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر تهران بهعنوان سیاستگذار مجموعه مدیریت شهری پایتخت این چنین نتیجه گرفت که بیش از آنکه بهدنبال تمام کردن یک اقدام بهعنوان یک دستاورد برای دوره خود باشیم مصلحت و خواست مردم را نیز در تصمیماتمان مدنظر قرار دهیم و صرفاً بهدنبال آن نباشیم تا با فرافکنی و جدا کردن راه خود از دیگران، خود را تافته جدا بافته از مدیران و سیاستگذاران گذشته بدانیم.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/