دشواریهای رشتههای پزشکی را بشناسیم
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اکنون که داوطلبان کنکور سراسری مشغول انتخاب رشته هستند اینکه کدام رشته را برای ادامه تحصیل برگزینند بسیار حائز اهمیت است. در هر یک از سه گروه آزمایشی اصلی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی، رشتههایی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد اما این موضوع در گروه علوم تجربی که بیشترین شرکتکننده در هر سال را دارد بیشتر نمایان میشود.
از یک میلیون و 119هزار و 411 نفری که در کنکور ثبتنام کرده بودند 637هزار و 475 نفر گروه علوم تجربی را انتخاب کردند. یعنی بیش از نیمی از داوطلبان کنکور مایل هستند که در رشتههای این گروه ادامه تحصیل دهند.
آمارها نشان میدهد که سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی با ظرفیت حدود 9 هزار نفر، رشتههای پرطرفدار این گروه هستند. اما سؤال مهم اینجا است که داوطلبان پرتعدادی که این سه رشته را انتخاب میکنند، میدانند که این رشتهها چگونه است و چگونه میتوان در آنها، کسب درآمد کرد.
افرادی که وارد رشته پزشکی میشوند از دهه چهارم زندگی خود میتوانند درآمد کسب کنند. البته قبل از رسیدن به این زمان، باید سخت درس بخوانند. اگر فردی هستید که میتوانید مدام در حال درس خواندن باشید و دوست دارید که از تمام هوش، حافظه و حتی عواطف شخصی و ایمانتان هم در کارتان استفاده کنید و مطمئن هستید که میتوانید اینگونه عمل کنید؛ رشته پزشکی را انتخاب کنید. در غیر اینصورت نه!
داوطلبان برای تحصیل در رشته پزشکی باید مطابق تشخیص کمیسیون پزشکی از سلامت تن و روان برخوردار باشند. همچنین داوطلبان باید بتوانند از عهده دروس زیستشناسی و علوم پایه در این رشته برآیند. دقت و حوصله زیاد برای فراگیری جزئیات مربوط به بیماریهای مختلف، امری ضروری است.
طول دوره آموزش پزشکی
دوره آموزش دکتری حرفهای پزشکی شامل دورهها علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی و کارورزی بالینی است. در دوره علوم پایه دانشجویان در مدت 2.5 سال مباحث پایه را میآموزند. بعد از شرکت در آزمونی شامل همه دروس این دوره و در صورت کسب موفقیت در این آزمون، وارد دوره بعدی میشوند.
مدت دوره فیزیوپاتولوژی 6 ماه است. دانشجویان در این دوره مکانیزم بیماریها و عوامل مؤثر بر آنها را میآموزند. در مرحله کارآموزی بالینی دانشجویان وارد بیمارستانها و بر بالین بیماران حاضر میشوند. دانشجویان در کنار کار عملی دروس نظری نیز در این دوره میگذرانند. 20 ماه بهعنوان طول این دوره است. کارورزی بالینی آخرین دوره رشته پزشکی است که بهمدت 18 ماه به طول میانجامد و هدف آن پرورش مهارتها، تقویت قدرت تصمیمگیری، افزایش اتکابهنفس و تکمیل پرورش فکر از طریق کار عملی است.
دانشجویان قبل از شروع این دوره باید در آزمون کارورزی شرکت کنند که شامل دروس پایه، اصلی و عمومی فیزیولوژی علوم بالینی است. در صورت قبولی در این آزمون، دانشجویان میتوانند وارد مرحله کارورزی شوند.
در دوره پزشکی عمومی دو امتحان اصلی شامل آزمون علوم پایه و کارورزی است که موفقیت در این آزمونها لازمه ورود به مرحله بعد است. فارغالتحصیلان رشته پزشکی حتماً باید مدتی را در مناطق محروم برای طرح سپری کنند.
فارغالتحصیلان این دوره میتوانند در 23 رشته تخصصی بالینی و 11 رشته علوم پایه شرکت کنند.
موقعیت شغلی رشته پزشکی
فارغالتحصیلان رشته پزشکی بعد از گذراندن این دورهها میتوانند وارد بازار کار شوند؛ این بازار کار از منزل شخصی پزشکان شروع میشود و تا بیمارستانها، کلینیکها و مطبها ادامه دارد.
آشنایی با رشته دندانپزشکی
دندانپزشکی شاخهای پزشکی است که به تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان تعلق دارد. این رشته دارای دو دوره مجزای دو و چهارساله علوم پایه و کارآموزی است. دوره علوم پایه بهمدت دو سال است که دانشجویان، واحدهای علوم پایه پزشکی را در آن میگذرانند. دانشجویان بعد از دو سال وارد دوره کارآموزی میشوند. دروس اختصاصی این دوره مباحث اختصاصی فک، دهان و دندان است. دندانپزشکی برخلاف تصور عدهای، تنها کار عملی و تکنیکی نیست. دانشجویانی که مباحث علوم پایه و زبان انگلیسی را خوب فرانگیرند نمیتوانند با دستاوردهای روز دنیا از طریق مقالات آشنا شوند و فقط کار عملی را میتوانند انجام دهند.
دانشجویان این رشته باید دستهای ماهر و چشم ریزبین داشته باشند. چراکه کار اصلی در دندانپزشکی با دست و چشمان است. سلامت کامل جسمی و روانی برای انجام کار دقیق در این رشته بسیار حائز اهمیت است.
موقعیت شغلی در رشته دندانپزشکی
آمارها نشان میدهد که اکنون بیش از 12 هزار دندانپزشک در کشور مشغول به کار هستند و هرساله حدود هزار نفر از این رشته فارغالتحصیل میشوند. سؤال مهم این است که آیا این تعداد دندانپزشک در کشور موردنیاز است. از طرفی ایران پیشرفت خوبی در پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان کسب کرده است و همین امر باعث کاهش مشتریان دندانپزشکان است.
یکی دیگر از دشواریهای دندانپزشکی این است که دندانپزشکان بهدلیل کار عملی بر روی بیمار مدام در معرض بیماریها ایذر و هپاتیت قرار دارند. به همین دلیل دندانپزشکان باید مراقب بیماریهای عفونی باشند.
معرفی رشته داروسازی
رشته داروسازی دیگر رشته پرطرفدار در گروه علوم تجربی است. داروسازی علم تهیه دارو از مواد اولیه و ساختن مواد دارویی ازجمله مواد شیمیایی است. اطلاعات پزشکی در این رشته برای کشف اثر داروها بسیار حائز اهمیت است. بنابراین میتوان گفت که داروسازی تلفیقی از علوم پایه و بالینی است. به همین دلیل دروسی مانند فیزیک، شیمی و زیستشناسی در این رشته بسیار ضروری است. دروس این رشته همانطور که مشخص شد جنبه حفظی و تحلیلی دارد به همین دلیل دانشجویان باید توانایی مناسب در حفظ و تحلیل کردن داشته باشند.
دوره داروسازی 5.5 تا 9 سال طول میکشد. تعداد کل واحدها 209 واحد در دو مرحله به دانشجویان ارائه میشود. مرحله اول شامل دروس عمومی و اختصاصی علوم پایه و مرحله دوم شامل دروس اختصاصی داروسازی و پایاننامه است.
موقعیت شغلی رشته داروسازی
دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی میتوانند وارد کارخانههای داروسازی، واحدهای تهیه و تولید لوازم آرایشی و بهداشتی شوند. تعداد زیادی هم جذب داروخانهها میشوند.
انتهای پیام/4127/4040/پ
انتهای پیام/