دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی صورت گرفت؛

مطالعات در بخش‌های عمیق دریای خزر/ نمونه‌برداری از عمق ۸۰۰ متری

مطالعات در بخش‌های عمیق دریای خزر، برای اولین بار توسط پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی کشور انجام شد.
کد خبر : 410065
9811a8fa-c70d-40d0-95c7-72b87b643614_20190603_101039.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، ابطحی رئیس پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی در نشست تخصصی دریای خزر که با حضور جمعی از محققان و مدیران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، گفت: دریای خزر از لحاظ این‌که منبع زندگی در استان‌های شمالی است دارای اهمیت بسیاری است.


وی افزود: تغییرات انسانی در دریای خزر بیش از تغییرات طبیعی تأثیرگذار است. ساخت‌وسازها در سواحل، تخریب رودخانه‌ها، برداشت بی‌رویه از رودخانه، افزایش آلاینده‌ها در مناطق ساحلی از جمله عوامل تهدیدکننده در حاشیه جنوبی دریای خزر هستند.


رئیس پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی تصریح کرد: نمونه‌برداری از عمق ۸۰۰ متری دریای خزر و مطالعه در فیزیک و شیمی دریای خزر نیز در این راستا انجام شد.


در ادامه حمید علیزاده، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با بیان این‌که دریای خزر دارای ارتباط هیدرولوژیک نیست و فقط ارتباط کشتیرانی دارد، گفت: حوزه خزر یخبندان دائمی ندارد فقط برخی از قله‌های البرز و قفقاز وجود دارند که یخچال‌های موجود در این منطقه از نظر اندازه، کوچک و فاقد اهمیت هیدرولوژیک هستند.


وی خاطرنشان ساخت: مصرف آب حوضه آبخیز دریای خزر، در حال حاضر ۴۳ کیلومترمربع در سال است که در کشورهای شمالی دریای خزر، مصرف آب کاهش داشته اما در کشور ایران که در بخش جنوبی دریای خزر قرار دارد، مصرف آب در حال افزایش است.


سپس نادری، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر گفت: بیش از ۸۵۰ گونه جانوری دریایی و ۱۳۰ گونه ماهی در ۱۹ حوضه آبخیز دریای خزر وجود دارد.


وی افزود: به دلایل مختلف مانند صید بی‌رویه، تخریب زیستگاه، احداث سدهای غیراستاندارد و برداشت شن و ماسه، ماهیان دریای خزر، در حال انقراض هستند.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب