وزارت خارجه حقآبه 820 میلیون مترمکعبی تالاب هامون از افغانستان را پیگیری کند
وحید پورمردان در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با تأثیر خشکسالیهای استان سیستان و بلوچستان بر گونههای حیاتی اظهار کرد: خشکسالی اولین عامل تخریب زیستگاه گونههای حیات وحش بوده که تخریب زیستگاههای گاندو یکی از نمونههای آن است.
وی با بیان اینکه وضعیت بارندگی بهطور کلی در استان سیستان و بلوچستان مناسب نیست و این استان همواره با مشکل کم آبی مواجه است، افزود: به نظر من آنچه میبایست به عنوان یک اولویت در استان مطرح شود بحث اصلاح الگوی کشت است و استفاده مناسب مردم از آب آشامیدنی و مصرف بهینه آن در این حوزه در اولویت بعدی قرار میگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اذعان کرد: ما هیچ وقت نباید افتخار کنیم که در سیستانی که قطره قطره آب را با دعا بهدست آمده کشاورزی کرده و خوشحال باشیم که در سیستان و زابل هندوانه و خربزه میکاریم.
پیرمردان در ارتباط با وضعیت جنوب استان از لحاظ منابع آبی گفت: با وجودی که امسال بارندگیهای خوبی شاهد بودیم ولی وضعیت جنوبی استان هم از لحاظ منابع آبی وضعیت خوبی نیست چون همچون قسمتهای شمال استان تمرکز ما بر بحث کشاورزی است که این موضوع برخلاف طرح آمایش سرزمینی است.
وی در ادامه در ارتباط با وضعیت تالاب هامون نیز اظهار کرد: با وجود کم شدن ورودی آب ولی همچنان ما شاهد ورود آب به تالاب هستیم و خوشبختانه با توجه به بارشهایی که داشتیم حتی اگر الان نیز ورودی آب تالاب به صفر برسد حداقل تا سه ماه دیگر این تالاب آب داشته و من پیشبینی میکنم در زمان وقوع گرد و بتوانیم بادهای ۱۲۰ روزه را بدون دغدغه پشت سر بگذاریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در پایان در خصوص وضعیت حقآبه تالاب هامون نیز گفت: طبق هماهنگی که با شرکت آب منطقهای استان داشتیم هر لحظهای که اعلام نیاز شود ۶۰ میلیون متر مکعب حقابه در اختیار ما قرار خواهد گرفت ولی موضوع دیگر در ارتباط با حقآبه ۸۲۰ میلیون مترمکعبی است که از افغانستان باید بیاید، که این موضوع می بایست از طریق وزارت امور خارجه و همچنین وزارت نیرو پیگیری شود.
انتهای پیام/۴۱۰۵/
انتهای پیام/