تلاش پلیس فتا برای واقعی کردن صفحات اینستاگرام/ رشد جرائم رخ داده در فضای سایبر/ فحاشی در فضای مجازی جرم است
به گزارش خبرنگار حوزه انتظامی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، موضوعی که متأسفانه در جامعه رواج پیدا کرده است، فحاشی و نسبت دادن الفاظ رکیک نسبت به دیگران است؛ درحال حاضر در جامعه با کوچکترین اتفاقی، افراد شروع به فحاشی میکنند و درحقیقت این امر زمینه را برای نزاع نیز مهیا میکند؛ امروزه نسبت دادن الفاظ رکیک به دیگران شکل جدیدی به خود گرفته و افراد در فضای مجازی شروع به فحاشی میکنند؛ البته در قانون مجازات اسلامی درباره فحاشی در فضای مجازی مجازاتی ذکر نشده است اما چون این مورد در راستای همان هتک حرمت عنوان میشود لذا قانون برای افرادی که چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی اقدام به فحاشی میکنند، مجازات درنظر میگیرد.
طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی، توهین به افراد و نسبت دادن الفاظ رکیک جرم تلقی شده و افراد خاطی با نظر قاضی به ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی از ۵۰ هزار تومان تا یک میلیون ریال محکوم خواهند شد؛ اما امروزه فحاشی به فضای مجازی کشیده شده است و در ماده ۱۶ قانون جرائم رایانهای نیز مجازات افراد خاطی در این خصوص، ۹۱ روز تا ۲ سال حبس و جزای نقدی از ۵ میلیون تا ۴۰ میلیون ریال است.
براساس این گزارش، تورج کاظمی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره فحاشی برخی افراد در فضای مجازی اظهار کرد: برای پلیس فرقی ندارد که جرم د فضای حقیقی رخ داده است یا فضای مجازی، بلکه مأموران پلیس براساس قانون با هر نوع جرم رخ داده در هر دو فضا برخورد میکنند.
وی ادامه داد: افرادی که در فضای مجازی مورد فحاشی از سوی پیجهای مختلف قرار میگیرند میتوانند به پلیس فتا شکایت کنند و مأموران با اقدامات فنی و پلیسی گردانندگان این پیجها را شناسایی و با آنها برخورد میکنند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ اظهار کرد: برخی از افراد با داشتن صفحات تقلبی(فیک) در فضای مجازی بهویژه اینستاگرام اقدام به فحاشی به افراد مختلف میکنند و ما علاوه بر اینکه تلاش داریم تا صاحب این صفحات را پیدا کنیم، بنا داریم تا با سازوکار مناسب تمام صفحات واقعی شود. در این صورت جلوی بسیاری از جرائم رخ داده در فضای مجازی گرفته خواهد شد.
کاظمی با بیان اینکه جرائم رخ داده در فضای مجازی افزایش داشته است خاطرنشان کرد: فضای مجازی اگر مدیریت نشود به تهدید تبدیل خواهد شد. با این حال، پلیس فتا طبق قانون با هر نوع جرم و تخلفی که در این فضا صورت پذیرد برخورد میکند.
از طرفی سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی در نشست صمیمی خود با اصحاب رسانه که یکشنبه(سیزدهم مرداد ماه) برگزار شد با اشاره به اهمیت توجه به فضای مجازی اظهار کرد: امروزه فضای مجازی مدیریت نمیشود و باید این فضا مدیریت شود و اگر این فضا به حال خودش رها شود بسیاری از جوانان به بیراهه خواهند رفت. دولت باید برای این وضعیت چارهای پیدا کند و یکی از این راهها راهاندازی اینترنت ملی است که اگر اجرایی شود جلوی بسیاری از جرائم رخ داده در فضای مجازی گرفته خواهد شد.
بنابراین، درحال حاضر هر نوع بیاخلاقی و جرمی در فضای مجازی صورت میگیرد و باید منتظر ماند و دید که راهکار دولت برای حل این معضل چه خواهد بود؟
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/