دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مرداد 1398 - 21:25

رحمانی فضلی: پشت هر رأی اراده یک ملت نهفته است

وزیر کشور با تاکید بر اینکه پشت هر رأی اراده یک ملت نهفته است گفت: باید تلاش کنیم انتخابات به جریان وسیع وحدت و حضور باشکوه مردم تبدیل شود.
کد خبر : 409272
4bn479d29f8ef3z4ga_800C450.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از دولت، عبدالرضا رحمانی فضلی در همایش مدیران کل حراست استانداری‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت کشور، چگونگی فهم انتخابات و نحوه انتخاب صحیح را در ذات انسان معنی کرد و یکی از ویژگی‌های انسان را انتخاب‌گر بودن آن دانست و گفت: فقط انسان است که قدرت انتخاب دارد و این قدرت انتخاب به اختیار انسان برمی‌گردد، اگر اختیار نباشد انتخاب معنی ندارد و اختیار نیز در چارچوب آزادی معنی می‌یابد.


رحمانی فضلی در تشریح مؤلفه‌های انتخاب خوب گفت: همه انتخاب‌ها باید در مسیر هدف اصلی، یعنی هدفی که خداوند متعال انسان‌ها را برای آن آفریده، دنبال شود. انسان موجودی کمال‌گرا است و به دنبال کمال و تعالی است و برخلاف گیاهان و حیوانات این کمال طلبی خارج از دایره غریزه و بر اساس اختیار، انتخاب و طی طریق است. همین موضوع موجب فعالیت انسان می‌شود که نتیجه فعالیت نیز کمال معنوی است.


وی در ادامه ضمن تشریح رابطه انسان باخدا، خود، جامعه و طبیعت، رابطه انسان در ابعاد مختلف را تعیین‌کننده در جهت رسیدن به هدف و نحوه عمل انسان دانست و گفت: روابط در کنار عقلانیت، آزادی و اختیار و با رعایت کمال‌گرایی و همچنین الگو و مسیری که ارائه‌شده، برقرار می‌شود. انسان دائم در حال انتخاب و تغییر است و با توجه به تنوع انتخاب‌های انسان، اگر مجموعه این انتخاب‌ها درست و مناسب باشد، منجر به تعالی انسان می‌شود.


وزیر کشور در ادامه انتخابات را نمونه‌ای از اختیار انسان در جامعه عنوان کرد و ضمن مقایسه نحوه برگزاری انتخابات در قبل و بعد از انقلاب اسلامی و همچنین در ایران با سایر کشورهای منطقه، گفت: پیش از انقلاب اسلامی درحالی‌که جامعه ایران مخالف استبداد، ظلم و ستمگری بود ولی تجلی آن در قدرت وجود نداشت؛ چراکه حاکمان تعیین‌کننده بودند و اختیاری در دست مردم نبود.


وی با اشاره به اینکه در پس هر رأی، اختیار، آزادی و انتخاب است، افزود: رأی مردم به عنوان امانت در دست متولیان امر انتخابات است چرا که این تنها یک رأی نیست؛ بلکه اراده مبتنی بر آزادی و اختیار در درون آن رأی نهفته است.


وزیر کشور افزود: نگاه ما به انتخابات، امانت‌داری، مسئولیت‌پذیری و صیانت از اراده عمومی مردم است که وقتی این امر در جامعه توحیدی باشد، تمامی این اقدامات نوعی عبادت نیز محسوب می‌شود.


رحمانی فضلی در فراز دیگری از سخنان خود به جنبه سیاسی انتخابات پرداخت و گفت: در چهل سال گذشته، مقاطع حساسی وجود داشته و متناسب با شرایط، ملت نیز عکس‌العمل‌های لازم را نشان داده است اما در مقطع کنونی؛ با تجمیع همه حیله‌گری‌ها، امکانات و توطئه‌های دشمن برای ضربه زدن به ایران مواجه هستیم.


رئیس شورای امنیت کشور در همین راستا با اشاره به تحلیل غلط دشمنان از وقایع دی‌ماه ۹۶ و تصور آن‌ها برای افزایش فشارهای اقتصادی و عملیات روانی در جهت تغییر نظام جمهوری اسلامی گفت: باوجود تمام فشارها، اقدامات و برنامه‌ریزی‌های دشمنان، شاهد برگزاری باشکوه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بودیم و اکنون نیز پس از فروکش کردن برخی هیجان‌ها، شاهد ثبات قیمت‌ها و کاهش ۳۸ درصدی اعتراضات و تجمعات در سطح کشور هستیم. همچنین کشور، علیرغم تحریم‌ها می‌تواند کسب درآمد کند و دشمنان نتوانستند در جهان اجماعی علیه ما ایجاد کنند و حتی در منطقه نیز نتوانستند ائتلافی علیه ایران تشکیل دهند.


وزیر کشور گفت: دشمنان کشور فهمیده‌اند ایران هم اراده و هم‌توان اقدام دارد و همچنین امکان تغییر این نظام وجود ندارد، در چنین شرایطی انتخابات پیوند وثیقی با امنیت، سیاست خارجی و نوع تحلیل دشمن از ایران خواهد داشت. در این شرایط باید تلاش کنیم انتخابات به جریان وسیع وحدت و حضور باشکوه مردم تبدیل شود و این محقق نمی‌شود مگر اینکه انتخاباتی قانونی، سالم و امن برگزار کنیم.


رحمانی فضلی ادامه داد: انتخابات درعین‌حال که می‌تواند ابزاری برای جهت‌دهی به محاسبات مخالفان و دشمنان کشور باشد، از طرف دیگر زمینه‌ای برای امیدآفرینی در مردم در جهت پیشرفت است.


وی افزود: وظیفه وزارت کشور اجرای انتخابات است و همچنین نقش هماهنگ‌کننده و محوری در رابطه با سایر حوزه‌ها و دستگاه‌ها دارد و در این مسیر تمام افراد به‌خصوص آن‌هایی که به‌صورت مستقیم با آرای مردم در ارتباط‌اند، در انتخابات نقش مهم‌تری دارند، چراکه صیانت از اراده مردم در قالب رأی وظیفه ماست و باید از آرای مردم حراست شود.


وزیر کشور خطاب به مدیران کل حراست گفت: باید در برگزاری انتخابات سالم و پرنشاط فعال بوده و بی‌طرف عمل کنید و نگذارید کسی در رأی مردم دخالت کند؛ و درواقع بر مبنای مبانی فکری توحیدی که پیش‌تر اشاره کردم عمل کنید.


وزیر کشور ابراز امیدواری کرد: با تلاش همه دست‌اندرکاران، امسال انتخابات خوبی را برگزار کنیم چراکه هم ارزش سیاسی و امنیتی دارد و هم ارزش معنوی و اعتقادی و مردم نیز از ما همین انتظار را دارند.


رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همه پدیده‌ها و جوامع آفت‌هایی از دورن و یا بیرون دارند و نیاز به صیانت دارند، حراست ادارات را مسئول صیانت کارکنان و مدیران از آفت‌ها و آسیب‌های مختلف دانست و گفت: مبنای ما در جامعه، در صیانت از کار و افراد، صیانت با رویکرد پیشگیرانه و هدایت است.


وی ادامه داد: اگر بخش عمده کار با رویکرد هدایت، ارشاد، محبت و تأثیرگذاری معنوی و اخلاقی دنبال شد، چنانچه در موارد معدودی اثر نداشت، ظرفیت قانونی برخورد در اختیار خواهد بود. کار ما در این عرصه؛ صیانت و حفاظت است، یعنی نگذاریم حادثه‌ای رخ دهد، لذا باید هوشیار باشیم و نظارت دقیق داشته باشیم و به‌موقع تذکر دهیم و اگر تذکر دادیم و مؤثر واقع نشد، برای صیانت از جامعه، مردم و حقوق مردم باید در چارچوب قانون، برخورد کنیم.


وی با بیان اینکه حراست باید نرمش و درعین‌حال اقتدار داشته باشد، تاکید کرد: با نرمش و اقتدار توأمان باید از نیروی انسانی صیانت کنید. رابطه خوب و اعتماد ایجاد کنید و ملجأ و پناهگاه باشید و درعین‌حال ناظر و متذکر باشید.


وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: همواره باید رویکرد هدایت‌گری، اخلاق‌مداری، محبت و رویکرد صحیح در روابط انسانی، مبنا و ملاک کار باشد.


انتهای پیام/4129/


         


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب