ضرورت مشارکت بیشتر دانشگاهها با پژوهشگاهها در جذب دانشجو و همکاریهای پژوهشی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، منصور غلامی در نشستی که امروز (سهشنبه) به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار داشت: امروزه با توجه به تحریمهایی که دشمنان این نظام، علیه ملت ایران در حوزههای مختلف تحمیل کرده و در این راستا مشکلاتی را در بخشهای مختلف ازجمله در دانشگاهها به وجود آورده که با همدلی و همکاری جدی خانواده بزرگ دانشگاهیان کشور، میتوان گامهای مؤثر و اساسی در حل این مشکلات برداشت.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه طرح ساماندهی و آمایش دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: کارهای کارشناسی و برنامهریزی اساسی در این زمینه صورت گرفته که با شفافسازی و تنویر افکار عمومی در زمینه مزایا و اهداف این طرح میتوان گامهای تعیینکنندهای در این خصوص انجام داد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگر سخنان خود، بر ضرورت مشارکت بیشتر دانشگاهها با پژوهشگاهها برای جذب دانشجو و همکاری پژوهشی تأکید کرد و افزود: فعالیتهای ارزنده و خوبی در خصوص تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمند در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی صورت گرفته و در این راستا اکثر مدیران و شاغلانی که در حال حاضر مشغول به فعالیت در کشور هستند، جزء فارغالتحصیلان همین دانشگاهها هستند و برای تحقق این امر در صورت نیازسنجی دانشگاهها و همکاری سایر وزارتخانهها و سازمانها شاهد اشتغال بیشتر خواهیم شد.
غلامی با اشاره به سهم اندک بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بودجه کل کشور تأکید کرد: در دو سال اخیر صد درصد اعتبارات تخصیصیافته است و امید است امسال نیز صد درصد اعتبار را جذب نماییم.
وی در خاتمه یادآور شد: وزارت علوم، همچنین در زمینه آییننامه ارتقای اعضای هیئتعلمی، مقابله با تقلبهای علمی و جلوگیری از خریدوفروش پایاننامهها و پرداخت متمرکز حقوق کارکنان قراردادی دانشگاهها اقدامات قابلتوجهی انجام داده است.
میر رضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز نیز در این نشست با تأکید بر اینکه کشور ما در طول چهل سال اخیر مشکلات و تهدیدات متعددی را سپری کرده است و در حال حاضر نیز با انواع تحریمها و تهدیدها از سوی دشمنان این انقلاب روبهروست، اظهار داشت: بهتبع این تحریمها، در حال حاضر با برخی مشکلات اقتصادی روبهرو هستیم که عوارض آن بخشهای مختلف کشور ازجمله دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را نیز تحت شعاع قرار داده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در اکثر کشورهای دنیا دانشگاهها و مراکز آموزشی کمتر از پیامدهای تغییرات اقتصادی متضرر میشوند، تأکید کرد: متأسفانه با توجه به مشکلات اقتصادی اخیر دانشگاههای کشورمان نیز با مشکلاتی مواجه شدهاند که امید است در آینده نزدیک با حمایت مسئولان و کسب منابع درآمدی جدید شاهد پیشرفت دانشگاهها باشیم.
در ادامه این نشست، برخی از اعضای شورا، هیئت ممیزه، شورای صنفی و نماینده ایثارگران این دانشگاه به نمایندگی به ارائه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند و در ادامه وزیر علوم به تعدادی از سؤالات و دیدگاهها پاسخ داد.
انتهای پیام/4108/پ
انتهای پیام/