دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1398 - 13:27

ایرانی‌ها هرگز در جنگی پیروز نشده‌اند! جداً؟

رئیس‌جمهور آمریکا در حالی مدعی است که ایرانی‌ها هرگز در جنگی پیروز نشده‌اند که وقایع چند سال اخیر رویارویی‌های ایران با آمریکا و متحدانش خلاف اظهارات ترامپ را اثبات می‌کند.
کد خبر : 407796
دونالدترامپدرمقابلکنگره.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: همه چیز از یک پیام دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی شروع شد که می‌خواست رؤیاهای دست‌نیافتنی‌اش را توییت کند: «ایرانی‌ها هرگز جنگی را پیروز نشده‌اند و هرگز در مذاکره‌ای شکست نخورده‌اند»!


در حال حاضر با موضوع مذاکرات برجام و شکست یا پیروزی در آن کاری نداریم، ولی ظاهراً رئیس‌جمهور آمریکا تاریخ نه سال‌های دور، بلکه چند سال اخیر تقابل آمریکا با ایران را در حوزه‌های نظامی و سیاسی فراموش کرده و دست‌های بسته ملوانان آمریکایی و ساقط شدن پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» را در خلیج فارس از یاد برده است. بد نیست در اینجا گذری بر تاریخ داشته باشیم و نکاتی را به ترامپ یادآوری کنیم، شاید از خواب غفلت بیدار شود:


شکست در سوریه


دولت آمریکا که با ادعای سرنگونی حکومت بشار اسد وارد یک جنگ به زعم خود کوتاه‌مدت شده بود، با علم به اینکه ایران حامی اصلی رئیس‌جمهور سوریه است، پس از گذشت بیش از هفت سال و زدن حقه‌های مختلف از حمایت‌های مالی تا خلق گروه تروریستی داعش و ... سرانجام اعتراف کرد به نتیجه‌ای که از ورود به سوریه داشته دست نیافته است. به عنوان نمونه، «رابرت فورد»، سفیر سابق آمریکا در سوریه در یادداشتی که برای روزنامه الشرق‌الاوسط نوشت، به مخالفان سوری توصیه کرد منتظر هیچ اقدامی از سوی آمریکا نباشند؛ زیرا در آمریکا هیچ کس خود را به خاطر آنها و سوریه وارد جنگ جهانی سوم نمی‌کند.


نظامیان آمریکا


مقامات این کشور سیاست تقابل نظامی خود را مدت‌هاست فراموش کرده‌اند و درباره سوریه و بشار اسد، حرف از رویکرد سیاسی می‌زنند و دونالد ترامپ قریب یک سال پیش گرفته بود که سرنگونی بشار اسد دیگر در دستور کار دولت آمریکا قرار ندارد. 


خروج نظامیان آمریکایی از عراق


ایران به عنوان پرچمدار محور مقاومت در منطقه، حامی دولت و ملت‌های عراق، سوریه، لبنان و یمن است و این حمایت‌ها باعث شد تا پس از چندین ضربه نظامی و شکست در عرصه منطقه‌ای، آمریکا به فکر خروج نیروهای تروریستی‌اش از شرق فرات در سوریه و انتقال نظامیانش از عراق به خاک کویت بیفتد. در واقع، شكست ارتش تروریستی آمريكا در سوریه و عراق، اعتماد به نفس نيروهای نظامی آمريكا را كاهش داده و آنها را از درگير شدن در جنگ‌های آتی نگران كرده است.


شکست پروژه موسوم به «معامله قرن»


14 بهمن 1390 بود که مقام معظم رهبری، امام خامنه‌ای در موضع‌گیری قاطعی در زمینه حمایت از مقابله با رژیم صهیونیستی فرمودند: صریح می‌گوییم که ما در قضایای ضدیت با اسرائیل دخالت کردیم؛ نتیجه‌اش هم پیروزی جنگ 33 روزه و پیروزی جنگ 22 روزه بود. بعد از این هم هر جا هر ملتی، هر گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه کند، مقابله کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش می‌کنیم و هیچ ابایی هم از گفتن این حرف نداریم. این حقیقت و واقعیت است. 


با توجه به فرمایش صریح رهبر معظم انقلاب، مبارزه با رژیم صهیونیستی سرلوحه کار ایران و کشورهای محور مقاومت قرار دارد و آمریکایی‌ها که به‌خوبی از این موضوع آگاهند تلاش می‌کنند هر از گاهی با مطرح کردن ایده‌های احمقانه خود، رژیم صهیونیستی را از باتلاقی که در آن گرفتار شده، نجات دهند. آخرین توطئه آنها نیز طرح موسوم به «معامله قرن» بود که با مخالفت صریح جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی و مردم فلسطین در نطفه خفه شد. 


ترس و وحشت آمریکایی‌ها از واکنش جهان اسلام به معامله قرن باعث شد تا رونمایی از این طرح از سوی ترامپ بارها به تعویق بیفتد تا اینکه مجبور شد برای حفظ آبروی خود طرحشان را در قالب یک ابتکار به اصطلاح اقتصادی عرضه کنند و برایش کنفرانسی در منامه بگیرند، که این نقشه نیز با مخالفت مجامع جهانی به برگزاری یک کارگاه محدود اقتصادی در منامه ختم شد.


جراد کوشنر


نکته جالب توجه این بود که جارد کوشنر، داماد و مشاور رئیس‌جمهور آمریکا دو روز پس از برگزاری این کارگاه به شکست معامله قرن اعتراف کرد و گفت که زمان رونمایی از  آن مشخص نیست.


شکست در رزمایش شبیه‌سازی‌شده در خلیج فارس (چالش هزاره)


سال 2002 و در بحبوحه تهدیداتی که آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می‌داد، ارتش این کشور گران‌ترین و پرهزینه‌ترین رزمایش شبیه‌سازی‌شده تاریخ خود را انجام داد. این رزمایش مبلغی حدود 250 میلیون دلار برای این کشور هزینه داشت. ماجرای شبیه‌سازی نیز این بود که یک تیم آبی که نیروی دریایی آمریکا است، با همه تجهیزات خود مقابل یک نیروی قرمز رنگ که نقش نیروی دریایی سپاه را ایفا می‌کرد، قرار گرفت. 


پایگاه مطالعاتی گلوبال ریسرچ در گزارشی نوشت: هدف اصلی از برگزاری این رزمایش، تمرین رویارویی با ایران در خلیج فارس بود. در سناریوی رزمایش چالش هزاره 2002، ایران با شلیک تعداد قابل توجهی موشک به تهاجم نظامی آمریکا پاسخ می‌داد که باعث برهم خوردن آرایش نظامی نیروهای آمریکایی و نابودی 16 ناو آمریکایی، شامل یک ناو هواپیمابر، 10 رزمناو و پنج کشتی آمفی بی (هواناو) می‌شد. برآوردهایی که پس از این رزمایش به عمل آمد نشان داد که در صورت وقوع این سناریو به صورت واقعی، بیش از 20 هزار نظامی آمریکایی در روز نخست جنگ با ایران کشته خواهند شد.


ساقط شدن پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک 


«نخستین ساعات بامداد پنج‌شنبه 30 خرداد سال جاری یک فروند پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک آمریکا بعد از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد». 


پهپاد گلوبال هاوک


این بیانیه کوتاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چهار ستون کاخ سفید را لرزاند. ضربه چنان سنگین بود که رئیس‌جمهور جنگ‌طلب و ستیزه‌گر آمریکا را به پرت‌وپلاگویی وادار کرد؛ به‌ گونه‌ای که در نخستین واکنش توئیتری خود بدون هیچ توضیح بیشتری نوشت که «ایران اشتباه بسیار بزرگی انجام داد!»؛ اما عمق فاجعه و پیامدهای آن رفته‌رفته برای سیاستمداران و نظامیان تروریست آمریکایی هویدا شد و آنان را وادار کرد در بیان مواضع خود جانب احتیاط را رعایت کنند. این احتیاط چند ساعت بعد در پیام‌ سناتورهای آمریکا هویدا شد که از سیاست‌های دونالد ترامپ در دامن زدن به تنش‌ها با جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کردند. 


توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز


28 تیرماه سال جاری بود که سردار رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی خبر داد و گفت:‌  نفتکش انگلیسی «Stena Impero» با  پشتیبانی ناوچه جنگی انگلیسی که با بی‌توجهی به قوانین و مقررات دریایی و در مسیر معکوس در حال ورود به تنگه هرمز و برخورد احتمالی با کشتی‌های دیگر قرار داشت، به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، به وسیله یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.


استنا ایمپرو


این اقدام در حالی انجام شد که رسانه‌های غربی مدعی شدند ایران توقیف نفتکش انگلیسی را در تقابل با توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل‌الطارق انجام داده است، در حالی که به‌زعم بسیاری از کارشناسان جهانی، توقیف نفتکش ایران در جبل‌الطارق اقدامی خلاف قوانین دریانوردی و حقوقی و توقیف نفتکش انگلیسی در راستای مقابله با نقض حریم دریایی ایران انجام شد.


بازداشت ملوانان آمریکایی


22 دی 1394 دو فروند قایق جنگی آمریکایی حامل 10 ملوان آمریکایی به وسیله نیروهای یگان دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محدوده جزیره فارسی خلیج فارس به دلیل ورود غیرقانونی به آب‌های سرزمینی ایران توقیف و ملوانان آمریکایی بازداشت شدند. از 10 نظامی آمریکایی دستگیر شده، 9 نفر مرد و یک نفر زن بودند و در شناورهای خود سلاح‌های نیمه سنگین همراه داشتند.


بازداشت ملوانان آمریکایی


مقامات آمریکایی که از ضرب شست ایران دستپاچه شده بودند، ابتدا ادعا کردند قایق به دلیل نقص فنی موتور وارد آب‌های ایران شده است، اما ساعتی بعد به طور رسمی اعلام شد که علت تجاوز قایق جنگی آمریکا به حریم آب‌های سرزمینی ایران اشتباه در مسیریابی بود.


بازداشت ملوانان انگلیسی


سوم فروردین 1386، 15 خدمه نیروی دریایی انگلیس به وسیله نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس دستگیر شدند. سربازان انگلیسی مدعی بودند که در داخل مرز آب‌های کشور عراق به دنبال یک کشتی تجاری بوده‌اند، موضوعی که سپاه پاسداران آن را تکذیب و اعلام کرد که سربازان انگلیسی پنج مایل به داخل آب‌های ایران تجاوز کردند.


در مجموع باید گفت که تجربه مداخله‌های آمریکا در چند دهه اخیر نشان‌دهنده این است که آمریکا در هیچ جنگی پیروز نشده و این موضوع خود از لحاظ روانی نقطه ضعف بزرگی برای نظامیان آمریکایی در منطقه به شمار می‌رود.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
قادر
Oman
پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۵
۰
جنگ سوریه آخرین پیروزی ایران بود حافظه ضعیف ترامپ نشان از مصرف بیش از حد الکل این دلال دارد
مرتضی
Germany
پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۸
۰
چرا شکست از کویر ما را ننوشتید شکست از شنهای ما در طبس
حیران
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱
۰
آقا گفته جنگ ، خوندی کلمه رو*جنگ* اینها گفتی کدومش جنگ بود آخه ، درگیری هم نبود . تو جنگ نفتکشها ، مین دریایی ما کشتی جنگی آمریکایی رو زد، اونها دو تا کشتی جنگی و یک
هواپیما مسافربری و‌.. رو زدن ، تازه این *در گیری *در عرض چند ساعت بود.حالا اون چی گفته مهم نیست ولی شما دقیق باش.
قالیشویی ادیب