کتاب «اصول و روشهای تحلیل سیاسی» منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، کتاب «اصول و روشهای تحلیل سیاسی» به همت عباس صالحی نجفآبادی استادیار رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی در 333 صفحه منتشر شد.
استادیار رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان درباره این کتاب گفت: در ایام جوانی، میان مباحث و جدالهای بیپایان سیاسی، همواره یکی از دغدغههای اساسی این بود که چگونه میتوان با تکیه بر یک سری اصول و قواعد و ابزارهای تئوریک، راهی به سوی فهم و تبیین ابعاد پیچیده و تودرتوی سیاسی پیدا کرد.
عباس صالح افزود: هنوز هم این سؤال در ایران وجود دارد که اصول و روشهای علم سیاست چیست و از بین ابزارهای تحلیل مختلف مانند جامعهشناسی سیاسی، روانشناسی، اقتصاد و یا نظریات پوزیتیویستی، هرمنوتیک، گفتمان، پستمدرن و...، کدامیک بهتر میتوانند در تجزیهوتحلیل موضوعات سیاسی، تحلیلگران سیاسی را یاری کنند.
وی اظهار کرد: در واقع کسی که میخواهد تحلیلگر مسائل سیاسی شود باید همانند یک نوآموز سوادآموزی عمل کند؛ بدینصورت که همانگونه که نوآموز ابتدا حروف الفبا را یاد میگیرد و بعد بر اساس آن میتواند هزاران هزار کلمه بسازد؛ تحلیلگر سیاسی نیز با یادگرفتن یک سری اصول و قالبها میتواند هر موضوعی را مورد تجزیهوتحلیل قرار دهد.
استادیار رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان تصریح کرد: اگر خواندن دروس مختلف در رشته علوم سیاسی نتواند بهصورت کاربردی در اختیار تجزیهوتحلیل موضوعات سیاسی قرار بگیرد، کاری عبث و بیهوده است و رشته علوم سیاسی زمانی میتواند از زیر خروارها تئوری محض و حفظیات تکراری و کسلکننده تاریخی بیرون بیاید که بتواند نسبت کاربردی معلومات و دانستههای خود را با واقعیات سیاسی بیرونی پیدا کند.
صالحی مطرح کرد: در این وضعیت، دانشجوی علوم سیاسی، همانند معماری است که بهترین مصالح ساختمانی را در اختیار دارد؛ ولی توانایی استفاده از این ابزارها و وسایل بنایی را ندارد و یکی از مشکلات مهم رشته علوم سیاسی این است که بسیاری از دانشجویان از خود میپرسند این مطالب و کتابهایی که میخوانیم به چه دردی میخورد؟!
وی افزود: کتاب «اصول و روشهای تحلیل سیاسی» در یک مقدمه و 12 فصل تنظیم شده و در هر فصل تلاش شده یک روش تحلیل مورد بررسی قرار گیرد. در دو فصل ابتدایی به دو روش پرکاربرد کلاسیک تحلیل سیاسی قبل از دوران مدرن یعنی روش تحلیل هنجاری– ارزشی و روش تحلیل نهادی پرداخته شده است.
استادیار رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان گفت: در فصل سوم، به تحلیل سیاسی بر اساس پیوند میان معلومات علمی کارشناسان علوم سیاسی با علوم مختلف اجتماعی میپردازد و در فصل چهارم به روش تحلیل بر اساس روش پروپوزال نویسی پرداخته میشود که در حقیقت همان راهی است که دانشجویان تحصیلات تکمیلی در نوشتن پروپوزال طی میکنند.
صالحی اظهار کرد: در فصل پنجم کتاب به تحلیل سیاسی بر اساس نظریات و تئوریهای سیاسی پرداخته و در فصل ششم با رویکردی متاتئوری و فرانظریه به تحلیل سیاسی بر اساس روش اثباتگرایی و رفتارگرایی در برابر روش تفسیری و تفهمی پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: فصل هفتم به روش تحلیل نشانهشناسی، فصل هشتم به روش تحلیل پدیدارشناسی، فصل نهم به روش هرمنوتیکی و در فصل دهم به روش تحلیل سیاسی بر اساس رابطه میان ساختار- کارگزار پرداخته شده است.
نگارنده کتاب «اصول و روشهای تحلیل سیاسی» گفت: در فصل یازدهم به روش تحلیل گفتمانی و در فصل دوازدهم با رویکردی متفاوت به روش تحلیل مشارکتی کارگاه محور پرداخته شده است.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/