احتمال تأسیس سازمان مبارزه با فساد در قوای ۳ گانه
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدعلی پورمختار در سلسله نشستهای دوشنبه گام دوم انقلاب که با هدف شناسایی، تحلیل و بررسی راهکارها و رفع مشکلات در گام دوم انقلاب صبح امروز در مجتمع فرهنگی حضرت ولیعصر (عج) برگزار شد، با بیان اینکه باید تلاش کنیم بیانیه گام دوم انقلاب بهعنوان یک منشور مورد توجه قرار دهیم، اظهار کرد: اکنون برای مثال وصیت حضرت امام خمینی(ره) به موضوع تشریفاتی و درسی دانشگاهی برای گذراندن واحد تبدیل شده است و ما آثاری از آن در زندگی اجتماعی مردم شاهد نیستیم و گاهی هم شاهد تقابل با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری هستیم.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس تصریح کرد: سازمان بسیج حقوقدانان میتوانند در این حیطه نقشآفرین باشند. در واقع آنها میتوانند در تحقق این بیانیه یک موتور محرکه برای جامعه باشند.
پورمختار تصریح کرد: اکنون شاهد هستیم که دستگاههای اجرایی و اداری دارای تحرک نیستند و ساختارهای ما آماده این جنگ اقتصادی نیستند. در این شرایط ما با نظریه نظام انقلابی روبرو میشویم و باید توجه کنیم بایستههای احقاق این نظام انقلابی چیست؟ باید تحلیل کنیم که رابطه نظام انقلابی با نظامسازی چیست؟
وی با اشاره به حوزه حقوق بینالملل بیانیه گام دوم انقلاب تأکید کرد: در این بیانیه حساسیت نسبت به مرزبندی با رقیبان مورد تاکید قرار گرفته است. با این وجود لازم است مباحث مربوط به روابط بینالملل را بازنگری کنیم تا به موضوعی مانند برجام منجر نشود.
پورمختار با تأکید بر اینکه مدیریت جهادی شامل وزارت خارجه و روابط بینالمللی هم میشود، گفت: این روند نباید صرفاً با نشست و لبخند همراه باشد، بلکه باید با یک مدیریت جهادی ادامه پیدا کند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ایران قطب جدید قدرت است، تصریح کرد: باید تقویت ساختارها و تبیین مبانی حقوقی این موضوع جهت حفظ و توسعه آن مورد تحلیل و کار جدی قرار گیرد. سالهاست که آقا در خصوص مدیریت جهادی توصیه کردهاند ولی گوش شنوایی وجود ندارد و متأسفانه بسیاری از مدیران اصلاً نمیدانند مدیریت جهادی چیست؟ برخی فکر میکنند مدیریت جهادی به این معنی است که قانون را پشت سر بگذاریم و هر تصمیمی را که لازم است، مدنظر قرار دهیم.
پورمختار تأکید کرد: جوانان محور اصلی بیانیه گام دوم انقلاب هستند، بنابراین اگر بخواهند کاری را انجام دهند ولی در مسندی قرار نداشته باشند، در اجرای آن ناتوان خواهند بود پس لازم است جوانان برای اجرای تصمیمات خود در مسند قرار گیرند.
وی با اشاره به قانون منع بهکارگیری بازنشستگان، گفت: برخی با اشکال مختلف این قانون را دور میزنند، لذا ما باید با مبانی حقوقی از این جوانان حمایت کنیم.
پورمختار ادامه داد: زمانی در مجلس مطرح شد که یک سازمانی تحت عنوان سازمان مبارزه با فساد تشکیل شود. اما بحث بر سر این بود که این سازمان درون قوه قضائیه باشد یا خارج از آن. پس از اصلاحاتی که انجام شد، مقرر شد این سازمان در داخل قوه قضائیه شکل گیرد. اما با توجه به سازوکار و نگاه مقام معظم رهبری در این حوزه شاید لازم باشد که چنین دستگاهی در هر سه قوه تشکیل شود.
وی افزود: ما اکنون نیازمند یک تغییر اساسی در قوه قضائیه هستیم. بر حسب آمار در قانون دارای ۲ هزار و ۷۰۰ یا ۲ هزار و ۸۰۰ عنوان مجرمانه هستیم. یعنی هر حرکتی ممکن است منجر به جرم شود. لذا هر دستگاهی میخواهد جرمانگاری یا تخلفانگاری کند که اینها باید اصلاح شود تا شاهد حل مشکلات در این خصوص باشیم.
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مسئله مذاکره با آمریکا از موضوعاتی است که مربوط به ۴۰ سال آینده نظام میشود. آمریکا همیشه همین رفتار را داشته و اکنون خوی وحشی بیشتری دارد و بیفایده و ضررمند بودن مذاکره حداقل برای ۴۰ سال آینده در این بیانیه مورد اشاره قرار گرفته شده است.
انتهای پیام/۴۰۳۴/پ