دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جشنواره عمار در بوته نقد/۴ | گودرزی در گفتگو با آنا:

ایرادی ندارد تمام مستندسازان جشنواره عمار حزب‌اللهی باشند/ خروج از فضای دورهمی جشنواره باید در سوژه‌ها اتفاق بیفتد

یک مستندساز گفت: یک تولیدکننده حزب‌اللهی داریم یک بیننده که الزاماً حزب‌اللهی نیست. حالا این تولیدکننده حزب‌اللهی اگر بتواند برای عموم مردم کار تولید کند و ببرد در مساجد و در روستاها اکران کند، هیچ ایرادی ندارد.
کد خبر : 401310
637135164844193565_lg.jpg

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشنواره عمار در حالی دهمین دوره خود را با موفقیت برگزار کرد،که شایسته است نگاهی جامع و گذرا به این رویداد فرهنگی کشور داشته و عملکرد ده ساله آن در بوته نقد قرار گیرد. بدون شک شناخت نقاط ضعف و بیان آورده‌های مثبت جشنواره عمار بهترین کمک‌حال برای برگزار کنندگان آن در سال‌های آتی است. گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد با تعریف پرونده «جشنواره عمار در بوته نقد» گامی مثبت در جهت ایجاد یک مانیفست برای این رویداد انقلابی فرهنگی بردارد. در چهارمین قسمت از این پرونده گفتگوی میلاد گودرزی خبرنگار تحقیقی با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا پیش روی شماست.




هیئت داوران دهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار، فانوس بخش مستندها و تولیدات تلویزیون اینترنتی را به اثر «مجموعه شهرداد» به کارگردانی «میلاد گودرزی» به علت «مطالبه گری و عدالت خواهی، پژوهش و تحقیق و ایجاد جریان پرسش گری در کشور» اهدا کرد. خبرنگار جوانی که با سوژه‌هایی که دنبال کرد در فضای مستندسازی با موضع عدالت خواهی و مبارزه با فساد تأثیرات ملموس بسیاری در جامعه داشت.  


میلاد گودرزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره اهمیت حضور آثاری با موضوع مبارزه با فساد در جشنواره عمار گفت: این جشنواره به موضوع مبارزه با فساد می‌تواند بیشتر توجه کند و کارهای اینچنینی را ترویج کند. البته واضح است که جشنواره عمار نمی‌تواند خیلی دامن بزند و محرکی جدی برای این موضوع باشد و این وظیفه‌ جشنواره‌ها نیست، اما می‌تواند در حد ظرفیت خودش با تقدیر و مثبت دانستن این نوع آثار کمک کند که این فضا ترویج شود.


وی افزود: جشنواره عمار با ایجاد بخش ویژه، جایزه ویژه می‌تواند توجه مخاطبان را به این موضوعات که اتفاقاً کشور درگیر آن است جلب کند. مثلاً برای افشاگران و گزارشگران فساد جایزه ویژه و تقدیر بگذارد. ولی چون یک اتفاقی باید در طول سال در یک رسانه‌ای بیفتد، یک رسانه‌ای باید شکل بگیرد که در طول سال به صورت مداوم در حوزه مبارزه با فساد کار کند. جشنواره عمار در شکل‌گیری و ترویج و پیشبرد آن شاید نتواند کار ویژه‌ای بکند چون جشنواره است و سالی یک بار برگزار می‌شود اما در حد همین بخش ویژه و جایزه ویژه می‌تواند بر این موضوع تأثیرگذار باشد.


این مستندساز جوان با اشاره به سخنان خود در مراسم افتتاحیه جشنواره عمار عنوان کرد: اتفاق خیلی بزرگی است که جشنواره عمار به عنوان خالص‌ترین جریان انقلاب، از تولیداتی با موضوع مبارزه با فساد آن هم تهیه شده با قالب‌های جدید تقدیر می‌کند. تا یکی دو سال پیش، بخش زیادی از بچه‌های انقلابی و حزب‌اللهی در برخورد با مستندهای مبارزه با فساد فضای‌شان این بود که آقا این کارهای شما به مصلحت نیست، وقتی این فسادها را می‌گویید نظام تضعیف می‌شود. اینکه این رشد اتفاق افتاده که این حرف‌ها زده شود اتفاق بزرگی است.


گودرزی درباره انتقادی که به جشنواره عمار وارد می‌کنند و می‌گویند فضای بسته‌ای از تولیدکننده و مخاطب دارد، اظهار کرد: اگر تولیدکننده‌های آثار و مخاطب عادی را دو گروه مخاطب برای جشنواره ببینیم، در بحث تولیدکننده‌های آثار این نقد را وارد می‌دانم که طیف مستندسازان فقط بچه‌های ارزشی و انقلابی هستند؛ یعنی عمدتاً بچه‌های حزب‌اللهی و بچه‌های دغدغه‌مند نسبت به نظام هستند که البته من آن را ایراد نمی‌بینم. ولی در بخش مخاطب، هدفش این نبوده که فقط اینها باشند و به نظر من هم این‌گونه نبوده است. یعنی وقتی شما می‌برید در روستاها و در مسجد فیلم اکران می‌کنید، آن پیرمرد و پیرزن هم می‌آید می‌نشیند، یعنی مخاطب شما دیگر فقط حزب‌اللهی‌ها نیستند.


وی بیان کرد: یک تولیدکننده حزب‌اللهی داریم یک بیننده که الزاماً حزب‌اللهی نیست. حالا این تولیدکننده حزب‌اللهی اگر بتواند برای عموم مردم کار تولید کند و ببرد در مساجد و در روستاها اکران کند، هیچ ایرادی ندارد که تولیدکننده جشنواره عمار صرفاً حزب‌اللهی باشد.


این مستندساز جوان با تأکید بر اینکه در این چند دوره جشنواره عمار عمده محتوای تولید شده مردمی بود که هر چه جلوتر می‌رود باید بیشتر به این سمت حرکت کند، گفت: یک جشنواره می‌تواند برای تولیدکننده‌های حزب‌اللهی باشد که دارند برای عموم مردم حرف می‌زنند اما اگر این تولیدکننده حزب‌اللهی باشد، محتوا و مستند و ویدئو و کلیپی که تولید می‌کند هم، عموم مردم با آن ارتباط برقرار نکنند و فقط برای حزب‌اللهی‌ها باشد، این خیلی اتفاقی مهم و تأثیرگذاری را رقم نزده است.


گودرزی در ادامه ابراز کرد: خارج شدن از فضای بسته باید در بخش موضوعات و سوژه‌ها باشد؛ یعنی آقای بچه حزب‌اللهی که مثلاً 10 مستند تولید کرده‌ای، همه‌اش با سوژه‌ها و ایده‌هایی بوده که منحصر به جماعت حزب‌اللهی و انقلابی بوده است شما بیا تحریک شو، بیا من تشویق و حمایت می‌کنم، بیا پای کار این سوژه‌هایی که کف جامعه است، این زاویه نگاهی که مردم با آن ارتباط برقرار می‌کنند که من فکر می‌کنم در این چند سال اخیر یک‌ذره این اتفاق افتاده و می‌تواند شیبش بیشتر و جدی‌تر باشد.


وی با بیان اینکه یکی از مزیت‌های خوب جشنواره عمار بردن فیلم‌ها و مستندها به مساجد و دیگر مکان‌های مردمی است، عنوان کرد: باید از این مزیت به بهترین شکل استفاده کرد. یعنی حالا تو که رفته‌ای به مسجد، آنجا یک چیزی پخش کند که مخاطب وقتی برای اولین بار آمد نشست، خودش سال دیگر نزدیک دی ماه بلند شود بیاید دم درِ مسجد و بگوید آن فیلم‌هایی که هر سال می‌آورید اکران می‌کنید چه شد؟ یعنی آن جذابیت هم وجود داشته باشد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب