رونمایی از ۲ کتاب «رجل سیاسی» و «دولت جوان حزب اللهی» در انتشارات انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، آئین معرفی کتابهای «رجل سیاسی» و «دولت جوان حزب اللهی» ویژه بررسی مفهوم و ویژگیهای دولت جوان حزب اللهی در بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظلهالعالی پیش از ظهر امروز در محل انتشارات انقلاب اسلامی برگزار شد.
محمدعلی قندهاری مدیر انتشارات انقلاب اسلامی در ابتدای این نشست ضمن تبریک ایام دهه کرامت به فعالیتهای انتشارات انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: انتشارات انقلاب اسلامی در طول ۱۱ فعالیت خود ۲۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده و در کنار کتب تحلیلی و تاریخی، یکی از رویکردهای اصلی آن تبیین بیانات و اندیشه های رهبر معظم انقلاب برای عموم مردم بوده است. در برخی از مناسبتها و اتفاقات سیاسی و اجتماعی هم همین رویکرد مورد توجه بوده و کتابهای همچون «انتخاب صالحان» و «انتخابات لیله القدر انقلاب اسلامی» منتشر شده است.
مدیر انتشارات انقلاب اسلامی در ادامه افزود: امسال هم در آستانه انتخابات و در این مقطع حساس افتخار عرضه دو کتاب را در این زمینه داریم. در دو سه سال گذشته رهبر انقلاب بارها تاکید کردند که راه علاج کشور تشکیل دولت جوان حزب اللهی هست و در این کتب سعی کردیم به تشریح این مورد بپردازیم و سعی کردیم دغدغه نامزدها و برنده انتخابات در این زمینه را با این کتب بر طرف کنیم.
تسهیل دسترسی به متن کتاب در آستانه انتخابات با انتشار نسخه الکترونیکی به صورت رایگان
قندهاری گفت: نظر به نزدیکی انتخابات و فاصله کمی که با روز رای گیری داریم، نسخه رایگان پی دی اف کتاب «دولت جوان حزب اللهی» از همین امروز در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفته است.
وی در انتهای صحبتهای خود گفت: همچنین در این نشست نشان جدید انتشارات انقلاب اسلامی که توسط استاد نجابتی طراحی شده هم رونمایی خواهد شد. این نشان متشکل از سه حرف الف قرار دارد که در ابتدای انتشارات انقلاب اسلامی قرار دارد. امیدواریم اتفاقات خوبی چه در حوزه محتوا و چه در حوزه گرافیک و جذابیتهای بصری بتوانیم رقم بزنیم.
در ادامه این نشست حجت الاسلام محمدی گردآوردنده کتاب «رجل سیاسی» به ارائه توضیحاتی درباره این کتاب پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی و نظام مقدس اسلامی اگر محقق شده در سایه برخی مجاهدتها و لوازمی انجام شده است که از جمله این لوازم مجاهدت افراد در آن زمان بوده است.
بیشتربخوانید:
گردآوردنده کتاب «رجل سیاسی» در ادامه به تشریح فصول مختلف این کتاب پرداخت و گفت: ما در این کتاب در ۷ فصل مواردی را ذکر کردیم که یک سیاسمتدار تراز یا باید واجد آن باشد یا باید به سمت آن حرکت بکند و در کنار هر عنوان یک بخشی از فرمایشهای رهبر اتقلاب آورده شده است. در فصل اول ، ایمان و باورهایی است که سیاسمتدار تراز باید داشته باشد آمده است. فصل دوم شناختهای لازمه برای سیاستمدار تراز است، از جمله معارف اسلامی و شناختهای مربوط به صدر اسلام است. سومین فصل مربوط به شاخصهای سیاستمدار تراز است. این شاخصها برای معرفی اخلاقی این چنین سیاستمداری است. فصل چهارم مربوط به اهداف سیاستمدار تراز است که این سیاستمدار به دنبال تحقق اهداف انقلاب است. فصل بعدی مربوط به وظایف سیاستمدار تراز است که از جمله آن رعایت تقوا توسط این فرد است. فصل ششم کتاب مربوط به الگوهای سیاستمدار تراز است. در این فصل الگوهایی که مقام معظم رهبری تعریف فرموده بودند را آوردیم از جمله حضرت امام علی علیه السلام و دومین الگو امام خمینی هستند. در فصل پایانی جلوه هایی از این الگوی تراز آمده است؛ از جمله شهیدان باهنر، رجایی، بهشتی و حاج قاسم سلیمانی.
دولت جوان حزب اللهی مقدمه و پیشران رسیدن به دولت اسلامی است
در ادامه محمد اسحاقی معاون پژوهش و آموزش موسسه انقلاب اسلامی ضمن تبریک ایام دهه کرامت و ولادت امام رضا علیه السلام در ابتدای سخنان خود درباره کتاب «دولت جوان حزب اللهی» گفت: اندیشه و سیره رهبر انقلاب با یک پویایی ناظر به طرفیتها و اولویتها دیده میشود که این دو کتاب شامل آنهاست.
معاون پژوهش و آموزش موسسه انقلاب اسلامی با تاکید بر تلاش برای جلوگیری از تحریف بیانات رهبر معظم انقلاب در ادامه افزود: در راه رسیدن به حکومت اسلامی باید ناظر به بیانات رهبر انقلاب سه گام را برداریم. اول به تفقه و شناخت بپردازیم، دوم به تبیین این بیانات بپردازیم و در گام سوم کمک کنیم تا به تحقق آنها برسیم.
وی با اشاره به در دست چاپ بودن جلد دوم کتاب «دولت جوان حزب اللهی» افزود: شکلگیری دولت جوان حزب اللهی در مسیر شکل گیری و مقدمه دولت اسلامی و پیشران شکلگیری آن است. در این کتاب برنامه مشخص برای هر جناحی که بخواهد در دولت بیاید، وجود دارد.
اسحاقی با اشاره به محتوای کتاب «دولت جوان حزب اللهی» گفت: در فصول چهارگانه این کتاب در ابتدا به سه مفهوم دولت، جوان، حزب اللهی و در نهایت به ترکیب آنها یعنی دولت جوان حزب اللهی پرداخته شده است. البته در فصل چهارم درباره تحول در نحوه حکمرانی مصادیقی ذکر شده است.
وی در انتهای صحبتهای خود گفت: پیشرفت با حضور نیروهای مردمی به خصوص جوانان که دارای انگیزه هستند شکل خواهد گرفت و سعی شده در این کتاب به درستی شناخته شود. این کتاب یک تجربه انباشته به همراه پویایی نسبت به موضوع روز است.
در تبیین منطق پشتیبان نظام بسیار کمکار بودهایم
آخرین سخنران این نشسن حجت الاسلام علی ذوعلم رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب بود. وی ضمن تبریک دهه کرامت در ابتدای صحبتهای خود گفت: انقلاب اسلامی یک رویداد تاریخی صرف نیست بلکه یک نقطه عطف اندیشهای و گفتمانی است؛ چراکه در بستری نظام اسلامی شکل گرفت که انگارههای لیبرالیستی به خصوص در اندیشههای سیاستمداران وجود داشت.
حجت الاسلام ذوعلم افزود: آنچه که امروز بعد از نزدیک ۴۳ سال در فرهنگ سیاسی جامعه میبینیم و البته نمونههایی از آن در تبلیغات و مناظرات اخیر دیده شد، گویا دستیابی به قدرت یک امر ذاتی و هدف است؛ در حالیکه اسلام میگوید قدرت و سیاست یک ابزار برای تعالی جامعه است، بخصوص تعالی اخلاقی جامعه.
رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب با اشاره به اینکه حضرت امام در کتاب ولایت فقیه همین امر را تبیین کردند و در پژوهشگاههای مختلف به این مسئله پرداخته شده است، افزود: کار ما در تبیین منطق پشتیبان برای نظام سیاسیمان بسیار اندک بوده و لذا شبهاتی که بعضا ۴۰ سال پیش وجود داشت هنوز هم بیان میشود. آنچه که درباره این دو کتاب می شود گفت، اینکه این دو کتاب هر کدام در راستای تبیین نظام حکمرانی تراز انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه گفت: این نظام حکمرانی یک وقتی در عرصه اجتماعی است که میشود جامعه اسلامی و گاهی در عرصه مدیریتی است مثلا از رئیس یک اداره و مدیر مدرسه تا یک وکیل مجلس و سایر کارگزاران نظام است که این همان مفهوم رجل سیاسی. در کتاب رجل سیاسی این اصول و مبانی آمده است.
حجت الاسلام ذوعلم ادامه داد: کتاب «دولت جوان حزب اللهی» از منظر دولت به عنوان یک عضوی از نظام حکمرانی اسلامی به ماجرا نگاه کرده است و همان دیدگاه اجتماعی در جامعه اسلامی هدف قرار داده است.
چرا در نظام اسلامی فرآیند کادرسازی به عهده احزاب نیست؟
وی گفت: امروز مشکل ما به تعبیر حضرت آقا این است که مسولان یا به ارزشها و آرمانهای انقلاب باور ندارند و یا در جهت تبیین و تحقق این ارزشها برنامه ریزی درستی ندارند. گاهی سوال میشود که چرا نظام اسلامی برای خودش کادرسازی نکرده است، مثلا مطابق نظامات سیاسی غرب این اتفاق از سوی احزاب رخ نداده است. در پاسخ باید گفت که در نظام اسلامی این کادرسازی در میان امت رخ میدهد. در نظام اسلامی هر فرد هر کسی در هر جایگاهی که قرار میگیرد باید خودش را در تراز رجل سیاسی بسازد. رهبر انقلاب درباره شهید سلیمانی فرمودند که شهید سلیمانی خودش، خودش را به این جایگاه رساند و این همان خودسازی است.
رئیس اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب گریزی هم به متن بیاینه گام دوم زد و گفت: ما در گام دوم به مرحله جدیدی از این خودسازی احتیاج داریم. ما نیاز به کادرسازی داریم درحالیکه احزاب معمولا باندسازی میکنند و نه کادرسازی. ما با استفاده از این خودسازی است که میتوانیم به اجزایی از دولت جوان حزب اللهی تبدیل شویم.
حجت الاسلام ذوعلم افزود: این کتاب به دو کار اساسی احتیاج دارد یکی تبیین و تبلیغ مبانی فکری و دیگری نیاز به یک امتداد گفتمانی. دولت بعدی باید این دو کتاب را در نشستهای غیر کلیشه ای و غیر رسانه ای مورد توجه قرار دهد. دولت سیزدهم اگر بخواهد دولت جوان حزب اللهی باشد حتما به یک تحول اساسی نیاز دارد و این کتاب میتواند نقطه آغاز این تحول باشد. باید دید این مفاهیم در دانشکدههای علوم سیاسی ما و در حوزههای علمیه چقدر تبیین میشود.
وی در انتها افزود: شاخص ارزشیابی و انتخاب کارگزاران نظام در این کتاب آمده است، حتی این کتاب میتواند شاخص بررسی شورای نگهبان هم باشد. امیدواریم بتوانیم به وظایفی که داریم عمل کنیم و بتوانیم آن تحول که در بیانات رهبر انقلاب هم هست برسیم.
انتهای پیام/۴۱۳۹/
انتهای پیام/