پیوستن پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز به باشگاه جشنوارههای زیستمحیطی دنیا
به گزارش گروه اجتماعی آنا، فرهاد توحیدی با یادآوری احیاء جشنواره پس از یک دهه وقفه، یکی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره را تقویت انگیزشهای فردی و اجتماعی افراد در راستای مسئولیت شهروندی برای حفظ محیط زیست دانست و اظهار کرد: هدف برگزاری یک جشنواره صرفا سینمایی با دغدغههای هنری نیست زیرا امروز بر همگان روشن شده است که محیط زیست با زندگی و سلامت آنها پیوند خورده و حفظ آن از نان شب هم واجبتر است.
ده استان کشور تحت تاثیر مستقیم خشک شدن دریاچه ارومیه
وی تاکید کرد: تاثیر نابودی محیط زیست بر زندگی و سلامت انسانها فراتر از تصور آنهاست؛ به گونهای که امروز مشخص شده است که خشک شدن دریاچه ارومیه به طور مستقیم بر 10 یا 11 استان کشور تاثیر خواهد گذاشت.
توحیدی با انتقاد از تخریبهای صورت گرفته در محیط زیست کشور طی هشت سال دولت گذشته، گفت: غفلت از محیط زیست و تجملی خواندن آن منجر به واگذاری عرصههای منابع طبیعی و زیستگاههای حیات وحش و بسیاری از تخریبهای دیگر در این حوزه شده است.
عضو هیات مدیره خانه سینما ادامه داد: خوشبختانه با آغاز به کار دولت یازدهم و شروع دوره جدید مدیریتی در سازمان حفاظت محیط زیست شاهد تغییر و اصلاح بسیاری از سوگیریهای گذشته نسبت به محیط زیست بودیم و از همین رو به طور مثال شاهد آنیم که با حذف بنزین آلوده شاهد افزایش تعداد روزهای سالم در تهران هستیم.
حفظ محیط زیست جز از طریق ایجاد انگیزشهای فردی و اجتماعی میسر نیست
دبیر پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز این جشنواره را بهانهای برای نشر دغدغههای زیستمحیطی و یادآوری مسئولیت شهروندی در حفظ محیط زیست دانست و تاکید کرد: حفظ محیط زیست جز از طریق ایجاد انگیزشهای فردی و اجتماعی میسر نیست و از این رو همین امر هدف اصلی برگزارکنندگان این جشنواره است.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از ما نسبت به مسئولیت فردی خودمان در پاسداشت محیط زیست بیاعتنا هستیم و حتی در آلوده کردن محیط زیست نقش داریم. به طور نمونه بخشی از وضعیت نامناسب پسماند و زباله در شمال کشور ناشی از بیاعتنایی ما به محیط زیست و حفظ آن در قامت شهروند یا گردشگر است.
توحیدی ضمن تاکید بر نقش دولتها در حفظ محیط زیست، تصریح کرد: اما دولتها به ویژه در کشور ما با محدودیتهای مختلفی به ویژه در بخش امکانات و اعتبارات مواجه هستند و به همین دلیل دولتها تنها میتوانند قوانین لازم یا زیرساختهای مناسب را ایجاد کنند.
عضو هیات مدیره خانه سینما تصریح کرد: وظیفه اصلی در حفاظت از محیط زیست بر عهده خود مردم است و همین موضوع یعنی نقش مردم در جلوگیری یا رفع بحرانهای زیست محیطی یکی از رویکردهای پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز بحران آب است، با توجه به اینکه ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد.
عضو هیات مدیره خانه سینما با مرور برخی از بحرانهای محیط زیستی ایران در شرایط کنونی، گفت: به طور مثال برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی و مدیریت غلط منابع و مصارف آب به نقطهای رسیده که بیش از 500 شهر کشور درگیر تنش آبی هستند و سفرههای آب زیرزمینی آنچنان خالی شدهاند که دشتهای کشور را دچار فرونشست کردهاند.
وی گفت: برای گسترش فرهنگ محیط زیست جای چنین جشنوارههایی خالی بود که معصومه ابتکار با درک این ضرورت، جشنواره فیلم سبز را احیا کرد.
دبیر پنجمین جشنواره فیلم سبز اعلام کرد: شرکتکنندگان در این جشنواره در شش زمینه فیلم داستانی بلند بیش از 50 دقیقه، فیلم داستانی کوتاه کمتر از 30 دقیقه، مستند بلند 30 دقیقهای، مستند کمتر از 30 دقیقه، همچنین آثار پویانمایی و انیمیشن و آثار مردمی به رقابت میپردازند.
وی افزود: مردم برای ارسال آثار خود به جشنواره میتوانند با استفاده از وسایل رایج تصویربرداری از جمله موبایل در این جشنواره حضور پیدا کنند.
17 دی ماه آخرین فرصت ارسال آثار به جشنواره فیلم سبز است
توحیدی اعلام کرد: فراخوان این جشنواره از امروز در سایت جشنواره به آدرس www.iigff.org قابل دسترسی است و 17 دی ماه سال 94 آخرین مهلت ارائه آثار به جشنواره است.
عضو هیات مدیره خانه سینما از عضویت این جشنواره در باشگاه جشنوارههای زیستمحیطی دنیا خبر داد و افزود: طبیعتا این باشگاه میتواند محلی برای تبادل فیلمها و اطلاعات به منظور غنای بیشتر آثار شرکت کننده در جشنواره باشد.
وی در خصوص نحوه اطلاعرسانی نیز اظهار کرد: مطبوعات و فضای مجازی همچنین همکاریهای صدا و سیما میتواند در معرفی این جشنواره به ما کمک کند، ضمن آنکه سعی میکنیم از تبلیغات محیطی نیز برای اطلاعرسانی به عموم مردم استفاده کنیم.
از بین رفتن بانک اطلاعاتی چهار دوره جشنواره فیلم سبز در دولت گذشته
توحیدی در ادامه با ابراز تاسف از عدم دسترسی به اطلاعات کامل چهار دوره گذشته جشنواره به دلیل از بین رفتن بانک اطلاعاتی آن طی دوره هشت ساله دولت گذشته، گفت: به رغم این اتفاق ناخوشایند تلاش شد از طریق ایجاد ارتباط با دبیران و شرکتکنندگان دورههای گذشته بخشی از اطلاعات مجدد گردآوری و در دسترس قرار گیرد که به زودی اطلاعات جمعآوری شده از جمله مقررات و آئین نامههای دورههای گذشته روی سایت جشنواره در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
مهدی توحیدپور دبیر اجرای پنجمین جشنواره فیلم سبز نیز در ادامه با اعلام این خبر که ستاد استانی این جشنواره تا کنون در استانهای گلستان، مازندارن، گیلان، جزیره قشم، سیستان و بلوچستان و اصفهان فعال شده است، گفت: در حال جذب اسپانسر برای برگزاری این جشنواره هستیم.
توحیدپور ایجاد موج فرهنگی برای فرهنگسازی در کشور در خصوص محیط زیست را از اهداف این جشنواره عنوان کرد و افزود: از امروز تا پایان زمان برگزاری جشنواره با حضور هنرمندان (سفرای هنر و محیط زیست) فرهنگسازی خود را آغاز میکنیم.
وی در خصوص بخشهای جنبی جشنواره نیز به برگزاری کارگاههای آموزشی، سمینارهای فرهنگی و هنری محیط زیستی اشاره کرد و افزود: قرار است فیلمسازان خارجی با حضور در این جشنواره تجربیات خود در این حوزه را در اختیار فیلمسازان ایرانی قرار دهند.
توحیدپور در ادامه از برگزاری کارگاههای تخصصی محیط زیست به ویژه در بخش هنرهای تجسمی شامل عکاسی، گرافیک، نقاشی، هنرهای مجسمهسازی با استفاده از موارد دور ریز و بازیافتی خبر داد.
عضو هیات مدیره خانه سینما و دبیر پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم سبز تصریح کرد: جشنواره فیلم سبز تنها جشنواره محیط زیستی در خاورمیانه است و ما سعی میکنیم پذیرای مهمانان و بینندگان خارجی در این جشنواره نیز باشیم. همچنین این جشنواره به صورت کاملا مستقل و بدون استفاده از بودجه دولتی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/