دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1398 - 05:17

بی‌توجهی شهرداری تهران به ارزش‌های دینی در ام‌القرای جهان اسلام

به‌نظر می‌رسد مدیریت شهری نه تنها در تحقق وعده‌هایش ناکام است بلکه در این مسیر عزت ملی و مذهبی را نیز در ام‌القرای جهان اسلام دارد به‌دست فراموشی می‌سپارد.
کد خبر : 399405
Presentation1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، این روزها اخبار شهری پایتخت تنوع فراوانی به خود گرفته است، از عزل و نصب‌های سریع و بی‌وقفه شهردار تهران گرفته تا خبر پرطمطراق و پاره شدن روبان برای ورود 13 اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران که 60 درصد آن فرسوده است.


از سوی دیگر خبر آغاز طرح جایگزین زوج و فرد تحت عنوان طرح کاهش آلودگی هوا چند روز گذشته توسط معاونت حمل و نقل و ترافیک مطرح شد که از اول تیرماه اجرایی گردید ولی بنا بر اذعان اعضای شورای اسلامی شهر تهران هنوز مدیریت شهری از ظرفیت‌های لازم برای آغاز این طرح به‌دلیل عدم تکمیل دوربین‌های خروجی محدوده‌ها برای محاسبه هزینه تردد در محدوده کاهش آلودگی هوا (زوج و فرد سابق) برخوردار نیست.


البته اگر تمام این مسائل را در کنار دیگر ناهماهنگی‌ها و عدم مدیریت مناسب در امور شهری را کنار بگذاریم نمی‌توان بی‌توجه به مشکلات فرهنگی تهران بود.


اگرچه شاید زمان بازگویی این اتفاق گذشته باشد ولی به جهت سکوت خبری رسانه‌ها و عدم توجه مناسب مدیریت شهری بازگویی آن خالی از لطف نباشد؛ نصب وارونه پرچم یا فاطمه الزهرا(س) در روزهای آغازین خرداد ماه که مقارن با شب احیا در ماه مبارک رمضان در بزرگراه کردستان واقع در منطقه 6 شهرداری تهران بود و اهتزار پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران که الله آن بریده شده در حدفاصل بزرگراه حکیم تا تقاطع یادگار امام (ره) در منطقه 2 شهرداری تهران دو نمونه از شاهکارهای مدیریت شهری است.


واقعاً چه پاسخ‌هایی ساده‌لوحانه‌تر از این‌که پیمانکار به اشتباه این اقدام را انجام داده و یا باد عامل سوراخ شدن کلمه الله در پرچم مقدس کشورمان شده است؟


البته شاید در آینده‌ای نزدیک شاهد برکناری رقیب حناچی در انتخابات شهرداری تهران از شهرداری منطقه 2 و همچنین شهردار منطقه 6 تهران باشیم.


هرچند حناچی با به‌کارگیری مجدد استاندار عزل شده گلستان نشان داده است که چندان قائل به اصلاح ساختار مدیریت در شهرداری تهران نیست و بیش از آن‌که به‌دنبال بهبود روند اداره شهر تهران باشد با انتقال این افراد به پشت پرده تنها این عناصر را از دیده‌ها پنهان می‌کند و همچنان در اتاق فکر خود از آنان بهره‌مند است.


گویا هماهنگی شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه با شهرداری تهران نیز به حد اعلای خود رسیده و با وجود به یدک کشیدن عنوان اسلامی بر نهاد پارلمان شهری چندان اعتقادی به آن نداشته و در این زمینه‌ها مهر سکوت بر لب نهاده‌اند.


پارلمان شهری پایتخت که خود را به‌عنوان یک نهاد ناظر بر شهرداری می‌داند این روزها خود را تنها سرگرم راه‌اندازی یک نهاد زیردستی مدنی همچون شورایاری‌ها کرده و یا بعضاً سخن از راه‌اندازی کمپین‌هایی که نسبت به بازی کودکان در مناطق سیل‌زده نگران است سخن به‌میان می‌آورد.


آیا واقعاً هدف مردم از انتخاب اعضای شورای اسلامی شهر تهران در این دوره تلاش برای راه‌اندازی طرح زیست شبانه‌، راه‌اندازی مجدد یک نهاد مدنی زیردستی در راستای ایجاد بروکراسی بیشتر همچون شورایای‌ها، گردشگری‌های فرهنگی و کمپین‌هایی بازی و شادی که بیشتر به یک نمایش شبیه است تا ترویج فرهنگ، بود؟


شاید هم هدف، حل معضلات شهری همچون ترافیک و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی بود، چیزی که هنوز محقق نشده و کمیسیون تخصصی این پارلمان شهری هم به آن اعتقادی ندارد.


نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر تهران به این دلخوش بودند که با حضور شهردار منتخبشان در هیئت دولت بسیاری از دلمشغولی‌های کلان‌شهر پایتخت را مرتفع کنند ولی هیچ‌کدام از اینها که محقق نشد هیچ، بلکه کم‌کم شاهد نادیده گرفته شدن مذهب و اعتقادات و پرچمی هستیم که به پای آن خون‌ها ریخته شده و در خوشبینانه‌ترین حالت با بی‌توجهی مضحکه اجانب در این برهه حساس در تاریخ مملکتمان شده است.


هر چند در این روزها آنچه به جایی نرسد فریاد است و به‌نظر نمی‌رسد این صحبت‌ها بتواند خللی در مدیریت شهری یکپارچه این روزها وارد کند ولی به واقع شایسته است که نهادهای بالادستی مدیریت شهری یعنی وزارت کشور نسبت به این موضوعات بی‌تفاوت نباشند و به وظایف خود در راستای قرار دادن شوراها و شهرداری‌ها در مسیر پایبندی به اصول اولیه کشور اهتمام ورزند.


دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران که اخیراً خود را انتخاب بین بد و بدتر دانسته به این موضوع واقف باشد که در پیش گرفتن چنین روندی در بی‌اعتنایی به اعتقادات و نادیده‌گرفتن سرافرازی پرچمی که خون جوانان این مرز و بوم آن را به بدنه‌ای سترگ تبدیل کرده، می‌تواند در دوره بعدی آنها نه تنها آنها را بدترین دانسته بلکه می‌تواند به‌راحتی آنها را نادیده بگیرد.


انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب