دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با صاحب امتیازی خانه کتاب؛

شماره نخست فصلنامه نقد کتاب «حکمت» منتشر شد

نخستین شماره فصلنامه نقد کتاب «حکمت» با صاحب‌امتیازی خانه کتاب و سردبیری مالک شجاعی جشوقانی منتشر شد.
کد خبر : 399325
22232.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی مؤسسه خانه کتاب؛ شماره نخست فصلنامه نقد کتاب حکمت»در بخش‌های مقاله آغازین، نقد شفاهی، نقد کتاب، معرفی کتاب، نقد پژوهشی و تازه‌های نشر پیش روی خوانندگان قرار گرفته است.


نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در «سر سخن» نخستین شماره فصلنامه نقد کتاب «حکمت» نوشته است:«نهال فصلنامه نقد کتاب سال ۱۳۷۶ به همّت مؤسسه خانه کتاب و جمعی از فرهیختگان و فرهنگ‌دوستان نشان‌دهنده شد و با تلاش عالمان، منتقدان و ادیبان بالید و دیری است که ثمرات آنگاه به شمایل ماهنامه و گاه به شمایل فصلنامه، در دسترس شیفتگان کتاب قرار گرفته است. خانه کتاب مفتخر است که با یاری اهل ادب و فضیلت، بیش از 20 سال این درخت مبارک را از گزند و آسیب زمانه دور داشته و مجموع‌های ارزشمند از تحقیقات ماندگار در حوزه کتاب را در حافظه تاریخ ایران و جهان ضبط نموده و میراثی گرانبها برای نسل آینده بر جای گذاشته است.


«فصلنامه نقد کتاب» در طول عمر خود به دنبال دگرگونی‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی مدیریتی شاهد فراز و فرود فراوان بوده و بارها در روش، محتوا، زمان انتشار و یا عنوان آن تغییراتی ایجاد شده اما بنای مسئولان فرهنگی به ویژه مدیران خانه کتاب، هرگز بر عدم انتشار این نشریه نبوده چرا که از اهداف بنیان‌گذاری آن اطلاع رسانی و نقد و معرفی کتاب و کمک به ارتباط خلاق میان پدیدآورندگان، ناشران و سایر فعالان عرصه نشر و فرهنگ کشور است که خود از سنگ بناهای فعالیت خانه کتاب است.


نشریات خانه کتاب نیز به دلایل گوناگون همچون دیگر نشریات گاه در معرض تغییر تحول بوده است. وقفه‌های کوتاهِ چندماهه در انتشار فصلنامه، تغییراتی که در نام نشریه رخ داده، همگامی آن با موضوعات دیگر، تغییر سردبیران گرانقدر، تحول در خط مشی نشریه و چاپ آن به شکل ماهنامه یا فصلنامه، به ضرورت و در موقعیت‌های خاص پیش آمده اما انتشار آن هیچگاه متوقف نشده است.


در بخش «سخن سردبیر» به قلم مالک شجاعی جشوقانی این شماره از فصلنامه نقد کتاب «حکمت» آمده است: «نگاهی به آمارها نشان از رشد کمی قابل اعتنا در انتشار عناوین کتب تألیفی و ترجمه ای دارد. آنچه به عنوان یک تامل جدی قابل طرح است، طرح این پرسش است که آیا به موازات رشد کمی کتب فلسفی، این آثار رشد کیفی هم داشته‌اند یا خیر؟ و آیا به لحاظ فکری و اندیشه‌ای چه حوزه‌ها و مکاتبی از فلسفه و چه رویکردهایی حضور پر رنگ‌تر در ایران معاصر داشته‌اند و چرا؟


درونمایه محتوایی کتب فلسفی در ایران معاصر را شاید بتوان ذیل رویکردهای پنجگانه «معرفت‌شناسانه/ گزاره‌ای»، «رویکرد تاریخی/ اروپامحور»، «رویکرد تئولوژیک/ کلامی»، «رویکرد ایدئولوژیک/ سیاسی» و «رویکرد سنت گرایانه» طبقه بندی و تحلیل کرد.


شماره جدید فصلنامه به دلایل و عللی و ازجمله به دلیل مسائل مالی با تاخیری یک ساله و با تغییراتی ساختاری منتشر می شود. مهمترین تغییر هم ادغام فصلنامه نقد کتاب اخلاق و علوم تربیتی در فصلنامه نقد کتاب فلسفه و کلام و عرفان می باشد. در این شماره تلاش کردیم تا با دعوت از اخلاق‌پژوهان و اساتید فلسفه اخلاق بخشی از مطالب مجله را به این حوزه اختصاص دهیم که با استقبال چندانی مواجه نشد. ما از همراهی اساتید نومید نیستیم و بار دیگر دعوت خود برای دریافت مقالات در این حوزه را تکرار می کنیم و مشتاق دریافت نقد و نظر مخاطبان دانشور فصلنامه هستیم.»


نشست نقد و بررسی کتاب«دیالکتیک هگل اثر گادامر» با حضور پگاه مصلح، محمد مهدی اردبیلی، آیدین کیخایی و مالک شجاعی در بخش «نقد شفاهی» این شماره از فصلنامه آمده است.


مقاله‌های«راه من به سوی فلسفه میان فرهنگی»، «تقدیری از نقد ریمون پانیکار به فلسفه دین تطبیقی»، «امکان فلسفه در وضعیت میانه»، «ققنوس فلسفه؛ تحلیلی بر کتاب سودای تفکیک»، «پیوند گنگ نظریه سرمایه بوردیو با گزارش تحلیلی شیعیان متقدم»، «خوانش‌هایدگر از اصل بنیاد لایب نیتس به مثابه بنیاد مدرنیته»، «ضیافت افلاطون به نزد لئواشتراوس» و «کلام و جامعه» در بخش «نقد کتاب» منتشر شده‌اند.


در بخش «معرفی کتاب» سید حسین حسینی و مینا قاجارگر به معرفی کتاب‌های «نقد سکولار و نقد آزاد» و «برای کودکانمان باغبان باشیم یا نجار؟ نگاهی فلسفی روان شناختی به مسئله فرزند پروری» می پردازند.


«چگونه نقد کتاب بنویسیم» انتخاب و ترجمه سعید مسلمی در بخش «نقد پژوهی» این شماره از فصلنامه نقد کتاب«حکمت» آمده است.


نخستین شماره فصلنامه نقد کتاب «حکمت» با بهای ۲۰ هزار تومان، با صاحب امتیازی خانه کتاب و سردبیری مالک شجاعی جشوقانی منتشر شد.


انتهای پیام/ 4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب