سیاست وزارت کشور رعایت قانون در انتخابات است
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، جمال عرف صبح امروز در اولین نشست خبری که با محوریت انتخابات پیشروی مجلس شورای اسلامی در محل وزارت کشور انجام شد، اظهار کرد: سال گذشته به دلیل شدت بارشها و بیسابقه بودن این بارشها در 100 سال اخیر، مردم 25 استان دچار مشکل شدند و کشور با یک مدیریت بحران مواجه شد.
وی با اشاره به تحریمهای ظالمانه گفت: آمریکاییها از یکطرف صحبت از مذاکره میکنند و از سوی دیگر تحریمهای ظالمانه را تشدید میکنند. ملت ایران بر اساس مذاکرات طولانی به یک توافق رسید و قطعنامه 2231 ضامن آن بود، اما ترامپ در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری، برجام را شکست بزرگ آمریکا عنوان کرد و قول خارج شدن از آن را داد و وقتی آمد، همین مسیر را پیگیری کرد و ارتجاع منطقه هم به آن دامن زد.
معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه رسانهها موظفند این عهدشکنی بزرگ آمریکا را برای دنیا تبیین کنند، تصریح کرد: کار آمریکا در خروج از برجام کاملاً غیرقانونی است و بدعت بزرگی در حقوق بینالملل است. ترامپ با خروج از برجام، حقوق بینالملل را ذبح کرد.
عرف با اشاره به انتخابات پیشرو در اواخر امسال اظهار کرد: وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات از دهم اردیبهشت عملاً تقویم انتخابات را با تعیین رئیس و اعضای ستاد انتخابات، کلید زد و طبق اطلاعیهای زمانبندی با استناد به ماده 29 قانون انتخابات اعلام شد.
وی با بیان اینکه مرحله دوم، 10 تا 16 خرداد بود، مقامهای ملی و محلی که قصد شرکت در انتخابات را داشتند موظف شدند استعفا دهند، گفت: در سایر دستگاهها هم استعلامها صورت گرفته چون برخی مقامها همتراز هستند؛ لذا به نظر میآید از 16 خرداد به بعد کشور به نوعی وارد فضای انتخابات شده است.
رئیس ستاد انتخابات ادامه داد: چهار رکن مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت را برای انتخابات قائلیم. وزارت کشور وظیفه ذاتیاش برگزاری انتخابات سالم است، بنابراین اطلاعات رسیده به وزارت کشور از کاندیداها را از مراجع چهارگانه استعلام میکنیم و در موضوع امنیت نیز ستادی در معاونت امنیتی تشکیل شده که نمایندگان آن در ستاد انتخابات حضور دارند و فضا را به لحاظ امنیت رصد میکنند.
عرف با اشاره به دو موضوع مشارکت و رقابت گفت: وظیفه وزارت کشور این است که برای مشارکت و رقابت سالم، بسترهایی را ایجاد کند. معتقدیم کسانیکه با سلایق و علایق سیاسی در خانواده انقلاب تعریف میشوند و نظام اسلامی را قبول دارند، میتوانند فرصت حضور در عرصه انتخابات را داشته باشند.
وی گفت: کشور ما کشور متکثر است و امیدواریم همه فرصت حضور در عرصه انتخابات را داشته باشند و مردم کاندیداهای خود را انتخاب کنند که همواره ثابت شده است مردم بهترین انتخابکننده هستند.
معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه مشارکت تا این دوره میانگین 60 درصد بوده، اظهار کرد: در انتخابات پنجم بیش از 70 درصد مشارکت مردمی داشتیم و در انتخابات هفتم بیش از 50 درصد. امیدواریم در دوره یازدهم بیش از 10 دوره گذشته مشارکت مردمی داشته باشیم و رکورد مناسبی بزنیم.
عرف افزود: سیاست اصولی وزارت کشور، رعایت قانون است و شاید مهمترین رسالت دستگاههای اجرایی و نظارت بر رعایت مرّ قانون باشد. شاید افراد سلایق شخصی داشته باشند، اما در مقام اجرا قانون باید مبنا قرار گیرد.
رئیس ستاد انتخابات با بیان اینکه در جلسات متعدد با ستادهای انتخابات استانها به صراحت گفتهام هیچ شائبهای مبنی بر اینکه بخشدار، فرماندار یا استاندارد نگاه جانبگرایانه در انتخابات دارند نباید ایجاد شود، ادامه داد: اصل بیطرفی باید در حوزه اجرا رعایت شود. وزارت کشور موظف است بستر اجرای انتخابات سالم را فراهم کند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا وزارت کشور مسئولیت اجرای سالم انتخابات را بر عهده دارد، در مقابل شائبههایی همچون سخنان محمد خاتمی سکوت کرده، تأکید کرد: سال 88 شبهاتی به انتخابات وارد شد که از فردای انتخابات، بحثها و گفتگوهایی پیرامون آن مطرح بود که در همان زمان هم پاسخ داده شد. پاسخ وزارت کشور به شبهات انتخاباتی همان است که پیش از این گفته شده است.
عرف با اشاره به لایحه جامع انتخابات گفت: این لایحه محصول دو تا سه سال کار در مجموعه وزارت کشور بود و در تاریخ هشتم بهمن سال 97 تقدیم مجلس شد که با طرح استانیشدن انتخابات همزمان شد و عملاً طرح مجلس در دستور کار قرار گرفت. لایحه انتخابات جامعیت لازم را دارد، اما قطعاً به این انتخابات نمیرسد و امیدواریم بعد از اینکه در دستور کار قرار گرفت، قانونی جامع برای برگزاری انتخاباتهای آینده داشته باشیم.
رئیس ستاد انتخابات در مورد دورههای آموزشی انتخابات گفت: اولین دوره آموزشی فرمانداران و استانداران، تیر ماه و در یک کارگاه سه روزه انجام میشود و تمام مدیران انتخابات در آن حضور دارند. معتقدیم آمادگی مسئولان اجرایی از تخلفات انتخاباتی جلوگیری میکند.
وی با اشاره به الکترونیکی شدن انتخابات گفت: این دوره خوشبختانه همکاریهایی با شورای نگهبان داریم و تا این لحظه نسبت به احراز هویت کاندیداها به صورت الکترونیکی به نتیجه رسیدهایم و قطعاً هویتها را به صورت الکترونیک احراز میکنیم که بر اساس کد ملی است.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به پیشنهاد رحمانیفضلی به آیتالله جنتی تصریح کرد: پیشنهاد کردیم امسال 139 شهرستانی که در انتخابات شورای شهر اجازه داشتند از صندوق الکترونیکی استفاده کنند، این دوره هم این اجازه را داشته باشند.
عرف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در انتخابات گذشته سیستمهای اطلاعاتی و جاسوسی بیگانگان برنامههایی را برای انتخابات داشتند، در این دوره برای مقابله با آنان چه برنامهای دارید، اظهار کرد: ما موظفیم همه سناریوها را از قبل پیشبینی کنیم. در ستاد انتخابات، وضعیتهای مختلف پیشبینی شده است، البته وزارت کشور در این زمینه تنها نیست و همه دستگاهها پای کار میآیند و تلاش میکنیم انتخابات سالم، آزاد و پرشور در کشور برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: دشمن تلاش میکند در عرصه انتخابات سنگاندازیهای خود را داشته باشد؛ لذا در زمان اجرای انتخابات سناریوهای مختلف را بررسی میکنیم.
رئیس ستاد انتخابات تأکید کرد: انتخابات ما بر اساس اینترنت نیست که مشکلی پیش بیاید بلکه در بستر اینترانت اجرا میشود، اما از تمام ظرفیتهای خود برای سلامت انتخابات استفاده میکنیم.
عرف یادآور شد: وزارت کشور این آمادگی را دارد که شورای نگهبان هر تست و آزمونی را در حوزهها انجام دهد، البته ما موظف هستیم که انتخابات را به شکل الکترونیکی انجام دهیم و امیدواریم که آن را اجرایی کنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور درباره ادغام احزاب و تشکیل جبهههای سیاسی گفت: کسانیکه قصد تجمیع احزاب را دارند، با عنوان جبهه از آنان یاد میشود. الان سه جبهه به اطلاع ما رسیده است که یکی جمنا است که از دوره قبل به اطلاع ما رسیده است. دومین جبهه، جبهه اصولگرایان استان قم است که اعلام کردند فقط در زمان انتخابات و در استان قم فعالیت میکنند و سومین جبهه هم جبهه اصلاحطلبان است.
انتهای پیام/4034/
انتهای پیام/