انقلاب به معنای تغییر، سوژه کتابهای من است
محمداسماعیل حاجیعلیان در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره رمان «بیداری» که به تازگی از سوی انتشارات بهنشر منتشر شده است، گفت: رمان «بیداری» از هفت فصل تشکیل شده که داستان زندگی و فعالیتهای یک سفیر ایرانی را روایت میکند. در داستان سفیر ایران در اتیوپی با رخ دادن اتفاقاتی شنیدن خبر مرگ پدرش به ایران برمیگردد که این بازگشت به وطن، یک بازگشت به گذشته را رقم میزند و خاطرات زندگی او و فعالیتهای انقلابیاش در این بین در کنار پدرش مرور میشود، که بدنه و چارچوب داستان را میسازد.
وی با بیان اینکه رمان «بیداری» برخی اتفاقات تأثیرگذار در مسیر انقلاب را مد نظر قرار میدهد، عنوان کرد: در این کتاب به چهلمهای بعد از خرداد سال 1342 پرداخته شده به خصوص قیام مردم تبریز به مناسبت چهلم قیام مردم قم و اوضاع دانشگاهها و وضعیت دانشجویی تبریز مورد توجه قرار گرفته است.
این نویسنده در ادامه تشریح داستان «بیداری» بیان کرد: قهرمان داستان یک جوان شهرستانی است از توابع یزد که در زندگیشان تعزیه نقش مهم و اساسی داشته است. او با تئاتر آشنا میشود و میخواهد با این ابزار نو مبارزه خود را جلو ببرد. نمایشنامهای تحت تأثیر «باغ آلبالوی» آنتوان چخوف مینویسد و اجرا میکند، که منجر به بازداشت و شکنجهاش به دست ساواک میشود.
حاجیعلیان اظهار کرد: انگیزه من یک دغدغه و انگیزه کلی است که آنها را در مجموعه آثارم میآورم. انقلاب به معنای تغییر، سوژه کتابهای من است. من چندتا کار دیگر هم در حوزه انقلاب انجام دادهام. کلاً از انقلاب به واسطه آن تغییری که در انسانها ایجاد میکند و در روحیات انسانها تأثیر میگذارد یعنی زندگی قبل از تغییر و بعد از تغییر دیگرگونه میشود، خوشم میآید و این منقلب شدن را در بسیاری از آثارم دنبال میکنم.
وی خاطرنشان کرد: در تعدادی از کارهایم به انقلاب که یکی از مهمترین پدیدههایی که در تاریخ معاصر اتفاق افتاده پرداختهام. در این کتاب هم با روایت فعالیتهای دانشجویی شهرستانی که وارد فضای بزرگ میشود، و با تغییر دیدگاه و دنیایش سعی میکند دنیای دیگران را تغییر دهد، دغدغههایم را مطرح کردهام.
انتهای پیام/4072/4028/
انتهای پیام/