برگزاری کلاسهای آموزشی آبخیزداری برای فرمانداران استان زنجان
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، خلیل آقاجانلو با بیان فعالیت نهالستان کوشکن گفت: این نهالستان در 50 هکتار به صورت متمرکز و با ظرفیت تولید سالانه 50 میلیون اصله نهال در استان فعال است.
وی به مشارکت بخش خصوصی در توسعه نهالستانها اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور، ورود بخش خصوصی به این حوزه کمک شایانی میکند.
این مقام مسئول در ادامه به موضوع آبخیزداری نیز اشاره کرد و افزود: با توجه به تأکیدهای سازمان برای مشارکت جوامع محلی، ما نیز به این سمت حرکت کردیم تا پروژههایی را انتخاب کنیم که مردم مشتاقانه در اجرای آن طرح مشارکت و همکاری دارند.
ترویج، تسهیلگری و فرهنگسازی دیگر موضوعی بود که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به آن پرداخت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: امسال با قدرت بیشتری در این حوزه فعال هستیم.
آقاجانلو اظهار کرد: اهمیت و نقش آبخیزداری در کنترل سیل انکارناپذیر است که توجه به این حوزه این روزها مورد تأکید استاندار زنجان نیز است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان از برگزاری کلاسهای آموزشی برای فرمانداران و بخشداران در استان خبر داد و گفت: این کلاسها با محور اهمیت حوزه آبخیزداری تشکیل خواهد شد.
دستیابی زنجانیها به کاشت و پرورش موفقیتآمیز نهال ارس
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان نیز گفت: زنجان تنها استانی است که در کشور با روشهای متفاوت موفق به کاشت و پرورش نهال ارس شده است.
جلیل سلطاننژاد با بیان اینکه کاشت ارس در دو منطقه هزاررود و بادامستان از سال 94 آغاز شده است، گفت: با آزمون و خطاهای فراوانی که در سالهای گذشته داشتهایم، موفق به کاشت و پرورش نهال ارس در سطح وسیعی از استان شویم.
وی افزود: کشت دیم این نهال در منطقه یکی از روشهای متفاوتی است که عامل موفقیت بیش از 90 درصدی این طرح شده است.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه توسعه ارس با رویکرد جنگلکاری یکی از برنامههای این سازمان است، گفت: منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان آماده اشتراکگذاری تجربیات خود در این زمینه به سایر استانها نیز است.
سلطاننژاد به مراقبت بعد از توسعه جنگلکاری تأکید کرد و افزود: کشت گلهای محمدی در قالب گیاهان دارویی قدم مثبت دیگری است که خوشبختانه در اجرای این طرح نیز موفق عمل کرده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه اظهار کرد: طرح عمده جنگلکاری بادامستان و طرح عمده جنگلکاری چندمنظوره در طارم از دیگر طرحهای موفق استان است که با تکنولوژی و دانش بهروز اجرا میشود.
وی در ادامه به معرفی گونه ارس پرداخت و افزود: درخت ارس یکی از گونههای نادر جنگلی است که پراکنش آن در سطح دنیا نسبتا محدود بوده و این در حالی است که ارس به عنوان یک گونه بومی دارای ویژگیهای متعددی در کشور است.
درخت ارس علاوه بر دارابودن خواص دارویی و صنعتی به علت دیرزیستی بسیار زیاد و مقاومت فوقالعاده در برابر آفات و امراض از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گفته سلطاننژاد از آنجایی که تجدید حیات این گونه نیاز به شرایط خاصی دارد و با توجه به خطر انقراض این گونه ارزشمند و همچنین اهمیت آن به عنوان یکی از ذخایر ژنتیکی کشور، در سالهای اخیر فعالیتهای چشمگیری در راستای تولید و احیای تودههای جنگلی ارس در کشور صورت گرفته است که در استان زنجان نیز گامهای مؤثری در این حوزه برداشته شده است.
انتهای پیام/4103/
انتهای پیام/