دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1394 - 13:36
مدیر کل حفاظت محیط‌ زیست استان گیلان اعلام کرد

تشدید نظارت برای کنترل آلودگی/ با کشاورزان متخلف در سوزاندن کاه و کلش برخورد قانونی می‌شود

مدیر کل حفاظت محیط‌ زیست استان گیلان با تاکید بر اینکه با کشاورزان متخلف در سوزاندن کاه و کلش در این استان برخورد قانونی می‌شود، گفت: گشت‌های ویژه برای کنترل آلودگی هوا و معرفی خاطیان به مراجع قضایی در سطح استان تشکیل شده است.
کد خبر : 39544

به گزارش گروه اجتماعی آنا، قربانعلی محمدپور افزود: برای کنترل و مهار آلودگی هوا ناشی از سوزاندن کاه و کلش و ساقه‌های برنج پس از برداشت محصول در استان سعی شده است با هماهنگی با استانداری، دادستانی استان، جهاد کشاورزی، علوم پزشکی، نیروی انتظامی، پلیس راهور و اطلاع‌‌رسانی از طریق توزیع دستگاه‌های بیلر برای بسته‌بندی توسط جهاد کشاورزی، توزیع بروشور و پوستر، نصب بنر و مصاحبه با رسانه‌های عمومی از میزان سوزاندن کاه و کلش کاسته شود.


وی تشکیل 25 جلسه با دستگاه‌های مرتبط در سطح استان و شهرستان‌ها، تعیین دستگاه‌های مرتبط به منظور کنترل آتش‌سوزی و انجام آموزش‌های مرتبط، مساعدت صدا و سیما در اطلاع‌رسانی و پخش تیزر، آسیب‌شناسی مشکلات، برگزاری کلاس‌های ترویجی آموزشی و تولید بروشورهای هشدار دهنده در سطح روستاها توسط سازمان جهاد کشاورزی، توزیع بروشورهای هشدار دهنده و آموزش از طریق بهورزان و مراکز بهداشت در سطح روستاها، هماهنگی با دهیاران و مساعدت با دستگاه‌های مرتبط برای انجام امور آموزشی و همکاری با نیروهای گشت را از مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته برای کاهش آتش‌سوزی عمدی در مزارع برشمرد.


تعیین شعب ویژه برای برخورد قضایی با متخلفان سوزاندن کاه


محمدپور تصریح کرد: نیروی انتظامی با جلوگیری از ورود کمباین‌های بدون بیلر از استان‌های همجوار و همکاری جهت تردد خودروهای حمل کاه و کلش در جاده‌های استان، مشارکت در گشت‌های پایش درمعیت نیروهای حفاظت محیط‌ زیست و هدایت خاطیان به مراجع قضایی در کاهش آلودگی هوا ناشی سوزاندن کاه وکلش همکاری داشته است.
همچنین تعیین شعبه‌های ویژه در سطح شهرستان‌ها برای برخورد قضایی با متخلفان، خرید کاه و کلش موجود در مزارع با هماهنگی تعاونی دهیاران از دیگر اقدامات برای کنترل آلودگی هوا ناشی از سوزاندن کاه و کلش و ساقه‌های برنج بوده است.
مدیر کل حفاظت محیط‌ زیست استان گیلان تصریح کرد: به منظور هماهنگی بیشتر فرمانداران با ایجاد بستر مناسب و تشکیل جلسات در سطح شهرستان‌ها نسبت به درگیر کردن همه متولیان با موضوع اقدام لازم به عمل آورده است.


تشکیل گشت‌های ویژه برای کنترل آلودگی ناشی از سوزندان کاه


وی در تشریح اقدامات این اداره کل نیز گفت: گشت‌های ویژه‌ای برای انجام پایش محیطی به منظور کنترل و کاهش آلودگی ناشی از سوزندان کاه و کلش در هر شهرستان تشکیل که با مشارکت نیروی انتظامی نسبت به اطفاء آتش و معرفی خاطیان به مراکز قضایی اقدام شد.


محمدپور با اشاره به فرهنگ‌سازی در سطح کشاورزان و روستاییان در اغلب روستاهای با وضعیت بحرانی افزود: با کمک دهیاران بنر و اطلاعیه‌های آموزشی و هشدار دهنده در سطح روستاها نصب شدند.


وی تصریح کرد: توزیع بروشور و پوستر حاوی نکات آموزشی در سطح روستاهای استان به ویژه روستاهای اطراف شهرستان رشت و اطلاعیه‌های مشترک با دادستانی استان در سطح شهرها و روستاها با مضمون ابلاغ ممنوعیت‌های قانونی و هشدار به منظور اعمال مجازات ماده 688 نصب شد.


ارجاع 136 پرونده تخلف سوزاندن کاه و کلش به مراجع قضایی


محمدپور با تاکید بر اینکه با پایان دوره برداشت برنج و شرایط بارندگی‌های پراکنده بیشترین احتمال سوزاندن کاه و کلش وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر در شهرستان‌های استان گیلان با انجام گشت‌های دوره‌ای و با مساعدت دستگاه‌های همکار، پایش‌های کنترلی انجام می‌پذیرد و تاکنون ضمن صدور اخطاریه‌های متعدد، حدود 136 پرونده نیز به مراجع قضایی ارجاع شده است.


گفتنی است، هر ساله پس از پایان برداشت برنج، کاه و کلش ناشی از دروی این محصول تولید می‌شود که توسط عده‌ای از کشاورزان به بهانه نابودی آفات، سوزانده و دود می‌شود.سوزاندن کاه و کلش طبق نظر کارشناسان مربوطه علاوه بر آلودگی هوا و زیست‌محیطی که نفس کشیدن را سخت می‌کند و چشم‌ها را آزار می‌دهد، خطرات گازهای حاصل از آن را تولید کرده و موجب بروز سرطان ریه می‌شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: برداشت محصول
ارسال نظر
هلدینگ شایسته