دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چگونه در ثواب افطاری ماه رمضان شریک شویم؟

هرکسی در این ماه روزه‌داری را افطار بدهد، خدای متعال پاداش عمل او را ثواب یک بنده آزاد کردن و آمرزش گناهان گذشته او قرار می‌دهد.
کد خبر : 383525
BS0K2807.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سنت‌های فراوانی وجود دارد که شاید از اعمال واجب در ماه روزه‌داری به شمار نیایید؛ اما به‌طور کلی برخی از این سنت‌ها و به‌خصوص در این ماه جلوه‌های زیادی دارد، از جمله آن سنت‌ها، افطاری دادن است که در کنار دیگران روزه خود را افطار می‌کنند.


افطاری‌ها گاهی به‌قدری سنگین است که دیگران جرئت انجام آن را ندارند؛ اما چند سالی است که به دلیل مشکلات اقتصادی، عده‌ای از مؤمنان اقدام به راه‌اندازی سفره‌های ساده افطار کرده‌اند که نظرات مختلفی درباره افطاری‌ها ساده وجود دارد و برخی می‌گویند که این افطاری ساده سبب رفت‌وآمدها بیشتر می‌شود و همچنین الفت میان مردم را بیشتر می‌کند.


اما حجت‌الاسلام علی غلامی از کارشناسان مذهبی در این زمینه می‌گوید: یکی از موضوعات پررنگ در ماه رمضان، بحث افطاری ساده یا آسان است که در آموزه‌های دینی بر اطعام و افطار تأکید فراوانی شده است. پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایید: هرکسی از شما در این ماه روزه‌داری را افطار بدهد، خدای متعال پاداش عمل او را ثواب یک بنده آزاد کردن و آمرزش گناهان گذشته او قرار می‌دهد، در این میان کسی از حضرت رسول اکرم (ص) سؤال کرد، یا رسول‌الله همه ما توانایی افطار دادن را نداریم. حضرت در پاسخ این فرد فرمود: از آتش جهنم بپرهیزید گرچه با دادن نصف دانه خرما باشد، اگر این را هم ندارید با جرعه‌ای از آب به این فضیلت دست پیدا کنید.


وی یادآور شد: در این روایت پیامبر اکرم (ص) در مقام فضیلت و ثواب افطاری دادن است و با این مثال می‌خواهند فضیلت از دست ندادن افطار را بیان کنند، در کنار آثار اخروی برای افطار دادن، آثار دنیوی هم در آموزه‌های دینی بیان‌شده است که امام صادق (ع) می فرمانید: اگر ماه مبارک رمضان صدقه‌ای را به نیازمندی بدهید، خداوند هفتاد بلا را از شما دور می‌کند، بنابراین تمام مشوق‌های دنیوی و اخروی برای این است که ما از ثواب افطاری دادن در روزهای باقی ماندن ماه رمضان غافل نشویم.


کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: امروز باید بتوانیم این ثواب را درک کنیم و اوضاع اقتصادی را بهانه نکنیم و سفره افطاری ساده را بگسترانیم. البته اگر کسی از نظر مالی متمکن باشد می‌تواند سفره سنگین‌تری در اختیار روزه‌داران قرار بدهد تا افراد باکیفیت بیشتری از غذای افطار استفاده کند که این امر هم بسیار مطلوب و پسندیده است.


انتهای پیام/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب